Recenze: Dcery světla a temnoty – Démon stínů

Máte rádi tajemno a nadpřirozeno? Pak určitě neváhejte a pojďte s Leou a Sárou zažít neuvěřitelné věci. Odreagování, relax, napínavé čtení, romantika, prostě všechno co můžete očekávat od fantasy literatury. Knihu Dcery světla a temnoty – Démon stínů, jejíž autorkou je Lenka Dostálová, vydalo nakladatelství Fragment.

Lea a Sára jsou sirotci, nepamatují si nic z toho, jak byly malé, nepamatují si na své rodiče. Vyrůstají v sirotčincy a jsou rozdílné jako den a noc, přesto jsou nerozlučné a nedokáží bez sebe být. Jednoho dne ale Sára odejde a dozví se něco neuvěřitelného, má čarodějnické schopnosti. Aby ochránila nejenom sebe, ale také Leu, musí se je naučit co nejdříve používat. S tím jí pomáhá její strážce Lukáš. Jenomže nic není tak jednoduché, protože temné stíny chtějí obě sestry. Dívky jsou vtrženy do magického světa a musí vyhrát boj mezi světlem a temnotou. Najdou pomoc, nebo budou na všechno samy? Prozradím jenom to, že nic není takové, jak to na začátku vypadá.

Už od první stránky budete vtáhnuti do děje, který je plný napětí a neočekávaných zvratů. Mám ráda fantasy příběhy a Dcery světla a temnoty se mi líbily. Poutavé čtení od začátku až do konce, nový příběh ve kterém najdete všechno – přátelství, lásku, pevné pouto mezi sestrami, zlobu, závist, nenávist, opravdovou temnotu, ale také světlo, které můžete najít i tam kde to neočekáváte. Jako vždy ani tady nedojdou hrdinové na konec své cesty, takže se určitě můžeme těšit na další díl. A já se opravdu těším, jak to se sestrami dopadne.

Moje dcera, které je kniha věkově určena, komentovala následovně:

Knihu jsem si přečetla, i když se mi do ní moc nechtělo. Ale protože mám ráda nadpřirozeno, vyhrála zvědavost. Líbilo se mi, že obě sestry měli své temné i světlé strany, ale dokázaly vždy zůstat na správné straně. Jsem zvědavá jak to dopadne mezi Sárou a Lukášem a mrzí mě, že Lea má zlomené srdce. Jako vždy si budu muset počkat na další díl, abych se dozvěděla, jestli má nebo nemá i Lea kouzelné schopnosti, a to mě nebaví. Trvá dlouho, než vyjde další díl. Jinak je knížka super a čte se dobře.

Na závěr bych dodala, že čtením chybu neuděláte, jako oddychová četba super. Přečetla jsem ji za dva večery a konec byl opravdovým překvapením, i když jsem to tak trošičku tušila. Ještě mám jednu teorii, tak jsem zvědavá jestli se mi potvrdí, nebo jestli jí další díl vyvrátí.

Dcery světla a temnoty – Démon stínů

Autorka: Lenka Dostálová

Pro děti od 14 let, 288 stran

Vydalo nakladatelství Fragment v říjnu 2016.

Knihu si můžete objednat na www.albatrosmedia.cz.