Nový gastronomický diář (nejen) pro gurmány

Rubrika: Kulturní a literární tipy, Recepty

Máte rádi dobré jídlo a pití? Navštěvujete rádi gastronomické akce? Jenomže nemáte stále čas hledat a hlídat co, kde a kdy? Pak je tady pro Vás nový „Gastronaut diář“ pro rok 2012, kde najdete spoustu užitečných informací, rad a tipů…

Nakladatelství Smart Press u příležitosti představení nového gastronomického portálu, vydává jedinečný gastronomický diář s názvem Gastronaut diář 2012.

Už podle názvu je zřejmé, že nepůjde o jen tak ledajaký diář. A protože  na našem trhu najdeme nepřeberné množství diářů, tak v čem je tenhle jiný?  Může nás ještě něčím překvapit a pokud ano, tak čím?

Podle nakladatele to není obyčejný diář, ale jde o kalendář gastronomických akcí a zároveň o diář na rok 2012 v jednom.

Diář jsem ještě neotevřela a přitom mě na první pohled zaujal. Jeho zpracování je elegantní a přitom jednoduché.  Také má pěknou pevnou vazbu. Na obalu jsou zajímavě vyražené obrázky ve vazbě, takže Vás to nutí pořád po tom prstem přejíždět. Také na dotek je diář příjemný.

Díky tomuhle diáři už  nepropásnete žádnou zajímavou gastronomickou událost – trhy, výstavy, degustace, kurzy vaření nebo festivaly a to nejenom v ČR, ale také na Slovensku. Naplánované gastronomické akce najdete v diáři již  uvedeny. Takže je nemusíte nikde hledat. U některých akcí najdete i popisek s bližšími informacemi.  Díky tomu budete vědět pro koho je akce určena, jestli jde o rodinnou akci,  seminář, kurz vaření, jídlo nebo zda jde o degustaci vína, burčáku nebo zda bude mít hlavní slovo všemi oblíbené pivo.

Vše je přehledně rozděleno do ikonek akcí. Díky nimž budete hned vědět zda vzít i rodinu nebo jít sami. Kurzy vaření mají ikonku vařečky a kuchařské čepice, rodinné akce mají ikonku holčičky, pivo má půllitr atd.

Díky diáři budete mít také přehled o tom, co se v daném týdnu, měsíci nebo ročním období  děje. Dozvíte se různé sezónní tipy. Jaká zrovna začíná sezona,  co můžete kupit čerstvého, co začíná růst nebo se dozvíte nějaký zajímavý Gastronautův tip.

Tyto tipy a údaje najdete na každé stránce vlevo . A na pravé stránce najdete prostor pro své   poznámky. K tomu je zde určený prostor s příhodným názvem  „chutné poznámky“.

V diáři jsou uvedeny ty nejzajímavější akce, na které se můžete v roce 2012 těšit.  Vzhledem k tomu, že takových větších či menších akcí je po celý rok velké množství, můžete si samozřejmě dopsat tu událost, která vás zaujala a neměla by vám uniknout. V diáři k tomuto naleznete dostatek prostoru.

Diář je rozdělen na roční období – jaro, léto, podzim, zima. Ke každému ročnímu období zde najdete také zajímavý recept.

Závěr diáře je věnován plánovacímu kalendáři na rok 2013. Najdete zde prostor  formou předtištěných okének na doplnění  vašich oblíbených obchodů. Což je bezvadný nápad,  protože kolikrát si někde něco koupíme, nebo objednáme, a časem zapomeneme, co nebo kde to bylo.

Když je člověk s nákupem spokojený, rád se tam pak vrací. Ale pokud to je někde mimo domov, tak se může stát, že prostě zapomeneme.  Diář naší paměti v tomto směru dokonale pomůže.

Pokud máte rádi víno nebo pivo jistě využijete možnost poznámek souvisejících s vašimi oblíbenými značkami.

Doporučil Vám někdo dobrou restauraci,  cukrárnu, dobrý obchod s vínem, pekárnu, kde pečou něco opravdu skvělého?  Poznamenejte si to do diáře a už na to nezapomenete.

Ani ženy nepřijdou zkrátka.  Najdou zde část, která je věnována vlastním receptům, stačí jen za popisky dopsat recept a už nikdy jej pak nebudete hledat po všech možných kuchařských knihách a časopisech.  Jde sice jenom o osm stran, ale na ty nejzajímavější recepty to určitě bude stačit.

V diáři najdete také odkazy na různé  internetové stránky  a k tomu další prostor pro své poznámky.

V diáři si můžete přehledně zorganizovat svůj pracovní i volný čas. Diář je přehledný, má klasické týdenní kalendárium a spoustu místa pro vaše zápisky. Jde o kalendář gastronomických akcí a zároveň o diář v jednom.Vše je doplněné barevnými obrázky a recepty předních šéfkuchařů  a autorek úspěšných kuchařek.

Spolu s diářem je třeba zmínit  portál s jedinečnou databází gastronomických akcí v celé ČR – www.gastronaut.cz.

Díky němu získáte aktuální přehled o všech významných gastronomických událostech, informace o připravovaných akcích, slavnostech, trzích, kurzech vaření, ale taky články, recepty, dobré rady, odkazy na školy vaření, obchody či kavárny, časopisy o jídle či zajímavé weby, tipy na gastronomické dárky, soutěže a mnoho dalšího.

Gastronaut diář  je určený všem, kdo mají rádi dobré jídlo a pití. Všem, kteří chtějí vyzkoušet další chuťové zážitky a poznat také něco nového.

Hodí se jak pro muže, tak i pro ženy a nikoho neurazíte, pokud diář koupíte jako dárek. Vybrat si můžete ze tří barevných variant obálek – jahodové, oranžové a šedé. Já mám ráda barvu oranžovou, ale i další dvě barvy vypadají  senzačně.

Na tomhle diáři jsem nenašla nic, co by se mi  nelíbilo. Spíše naopak, je senzační a tak jej mohu za redakci Vaření na vašich oblíbených VD stránkách jen doporučit.


Gastronaut diář 2012
Vydává nakladatelství Smart Press

Katalogové číslo: 52
ISBN: 978-80-87049-43-3
Formát: 148 x 210 mm
Vazba: pevná
Provedení: celobarevné
Vydáno: 16. září 2011
Gastronaut diář 2012 si můžete koupit zde.

Nakladatelství Smart Press vydává úspěšné původní české kuchařky s výjimečnou grafickou úpravou a atraktivními fotografiemi.

Kromě kuchařek Hanky Zemanové např. Kuchařka pro dceru Jany Zatloukalové, která se stala bestsellerem již po třech týdnech prodeje, a její pokračování Vánoční Kuchařka pro dceru, Kuchařka Zpátky domů Hanky Michopulu (vyšla již ve dvou vydáních), Olivová, Mořská a Sladkovodní kuchařka z edice Jídlo jako lék.

Napsal/a: Nuninka

Toto taky stojí za přečtení!

[Soutěž] Aby léto nebolelo

Dětská pokožka je velmi jemná a náchylná k podráždění. Je 5x slabší než pokožka dospělých. Obsahuje sice více vody než

Čtu dál →

Recenze: Princezna – Kouzelný svět princezen

Vydat knihu o princeznách (ještě navíc růžovou) je v době, kdy značná část rodičů nechce vychovávat děti jako “růžové”

Čtu dál →

[Ukázka] Opravdové jídlo pro děti

Úryvky z knihy Opravdové jídlo pro děti – Proč a jak začít vařit paleo

Čtu dál →

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist