Máš-li mamku čarodějku, dej si pozor, s čím si hraješ!

Jak určitě víte, Saxánka se od 15. září prohání po plátnech našich kin ve volném pokračování úspěšné komedie „Dívka na koštěti“. Co ale možná nevíte je, že se s ní můžete setkat i u vás doma. Opravdu! Stačí si jen zakoupit knížku Saxána a lexikon kouzel, kterou napsala renomovaná autorka knih pro děti Ivona Březinová na motivy stejnojmenného filmu a kterou vydalo nakladatelství Albatros.

Saxána nyní žije normálním životem v krásné rodinné vile se svým manželem Janem, dcerkou Saxánou, bláznivou tetou Irmou a strýcem Evženem. Jednou malá Saxána objeví na půdě starodávný sešit a knihu. Sešit nese název Saxánin deník a je neuvěřitelné, co dokáže. A co teprve kniha… Jakmile ji Saxána otevře, hned se dějí prapodivné věci. V knize se totiž hýbají obrázky! Saxána z ní nechtěně vyvolá raracha Krakavouse a spolu se pak vydají do Říše strašidel. Kouzelné dobrodružství začíná!

Slavnostní „uvedení do života“ této knížky proběhlo ve středu 21. září v Paláci knih Luxor za účasti autorky Ivony Březinové a hlavních představitelů nového filmu pro děti – režiséra Václava Vorlíčka, „velké“ Saxány Petry Černocké, Saxánky Helenky Nováčkové a čarodějnice Uršuly Klukové.

Před vlastním křtem jsme se mohli dozvědět, kterou věc (nebo osobu) z Pohádkové říše by každý z hostů chtěl mít. Pan režisér Vorlíček touží po neobyčejné čepici trpaslíka Řehoře, kterou se dají obvázat jakékoliv rány. Zato velké Saxáně Petře Černocké by se moc hodila kouzelná hůlka. Zbylé čarodějky – Uršula Kluková a Helenka Nováčková se shodly na roztomilém strašidýlku Chlupáčovi.

Všichni pak společně popřáli knížce mnoho nadšených čtenářů a autorce hodně nových nápadů, k čemuž se přihlížející diváci přidali hlasitým potleskem.

Poté již mohla začít očekávaná autogramiáda a před stolečky se vytvořila nekonečná fronta –každý chtěl mít podpis od všech přítomných „celebrit“.

Kniha má 160 stran.

Bohatě ilustrováno.

Cena cca 299,- Kč.

Knihu Saxána a lexikon kouzel vydalo nakladatelství Albatros.


Pořád nevíte, jestli si knihu koupit?
Těšte se! Chystáme pro vás recenzi knihy Saxána a lexikon kouzel…