HRY pro maminky s dětmi

Tato přehledně uspořádaná knížka poskytuje nejen maminkám spoustu tipů, jak si hrát s dětmi již od prvních dní jejich života. Najdete zde jak tradiční hry a hříčky, tak i řadu nových nápadů, jak děti zabavit a pobavit…Autor: Jana Hanšpachová
Vydal: Portál, 2001

Tato přehledně uspořádaná knížka poskytuje nejen maminkám spoustu tipů, jak si hrát s dětmi již od prvních dní jejich života. Najdete zde jak tradiční hry a hříčky, tak i řadu nových nápadů, jak děti zabavit a pobavit.
Kromě námětů ke hrám se dočtete i něco málo teorie o tom, proč je hra pro děti tak důležitá, jaké hry jsou vhodné a co Vašim dětem mohou dát.
Kniha je rozdělená do kapitol:Ukolébavky, Říkadla (ukázky některých z nich najdete i na našich stránkách v rubrice hrátky, která je řazena pod říkankami), Domácí sportování, Kuchyň jako dětská dílna, Papír, Barvy, Příroda, Co dům dal, Písek, hlína, kameny, Světla a stíny, Voda. V záhlaví každé z her (i v jejich přehledu) se dozvíte, pro jak staré děti je určena, na co je hra zaměřena, kolik času budete muset věnovat její přípravě (většina z nich je na přípravu nenáročná), co všechno budete potřebovat.

ZDE si můžete knihu objednat, resp. přečíst si několik ukázek z ní.