Čekání na Vánoce zkrátí interaktivní sešit o Barbie

Hledáte zajímavý vánoční dárek pro své malé princezny? Možná, že by ocenily interaktivní sešit s oblíbenou postavou, například blonďatou Barbie…

Titul s názvem Barbie a dokonalé Vánoce, Omalovánky a hádanky, který letos v říjnu vydalo nakladatelství Egmont, uvítají zejména děvčátka předškolního a mladšího školního věku. A díky nepatrnému didaktickému prvku obsaženému v některých úkolech, by mohl zaujmout i rodiče…

Na 32 stranách se tu setkáte s „nejslavnější modelkou světa“ a jejími mladšími sestrami – Skipper, Stacie a Chelsea. Knížečka obsahuje omalovánky, v nichž si děti mohou vybarvit zmíněnou čtveřici v různých situacích, vánoční stromeček nebo jiné atributy Vánoc a zimy. Součástí publikace je však i řada úkolů, při kterých si dítka procvičí jemnou motoriku či bystrý zrak. Jen namátkou, jedná se například o bludiště, obtahování světle šedých čar, hledání dvou stejných obrázků nebo přiřazení správného stínu, vybarvení obrázku podle instrukcí (písmenka modře, atd. …) či značek (hvězdičky žlutě, kolečka modře …) a další.

Výhodou je různá obtížnost úkolů, se sešitem tudíž mohou pracovat už i tříleté, případně i mladší holčičky. Některé úkoly lze najít jak ve variantě pro děti mladší (obtáhnutí světlých čar), tak i pro ty starší (spojování čísel). Na poslední stránce sešitu nechybí správné řešení úkolů.

Uprostřed publikace je navíc vložen list se samolepkami. Malým slečnám ale nemusí posloužit jen pro dekoraci nejrůznějších předmětů. Většina samolepek má totiž svůj ekvivalent mezi omalovánkami, lze je tudíž využít i jako barevnou předlohu.

Máte-li jako rodiče výhrady vůči samotné osobě Barbie, kvůli jejímu zájmu o módu, její nezdravě hubené postavě a podobně, mohu vás uklidnit. Pracovní sešit Barbie a dokonalé Vánoce je opravdu jen o vybarvování a plnění úkolů, vše navíc na vánoční téma. Nenajdete tu jediný úkol, ve kterém by zaznělo cokoli o oblečení, přehnané péči o vlastní vzhled… Barbie sice zůstává hubenou blonďatou kráskou, její sestra Skipper má melír, ale s výjimkou obálky knihy a samolepek jsou tyto pro malé holčičky ne zcela vhodné atributy zastoupeny jen minimálně.

Pokud patříte k fanouškům, možná oceníte informaci, že Barbie a dokonalé Vánoce svým názvem i obsahem odkazují na nový film o Barbie a jejích třech sestrách.

Přeji vám, ať vám a vašim dětem čekání na Vánoce ve společnosti Barbie příjemně uteče.


Barbie a dokonalé vánoce

Vydalo nakladatelství Egmont

Evidenční kód: 6064-47
Vyšlo: 18.10.2011
Rozměr: 205×295
Formát: brožované
Počet stran: 32+1

Knihu Barbie a dokonalé vánoce si můžete koupit třeba zde.


Egmont ČR je v současné době jedním z největších vydavatelů dětských knih a časopisů na území naší republiky. Právě zásluhou Egmontu byly našim dětem představeny postavičky, které znal celý svět a které si děti rychle zamilovaly. Mezi ně bezesporu patří Kačer Donald, Myšák Mickey, Medvídek Pú a spousta dalších, jejichž příběhy po generace podporují dětskou fantazii.

Věříme, že v našem e-shopu najdete inspiraci k nákupu dárků pro Vaše nejbližší k nadcházejícím Vánocům. Nás by nesmírně potěšilo, kdyby pod Vaším vánočním stromkem byla právě kniha z Egmontu. Přejeme Vám mnoho nádherných zážitků s našimi knihami.