Védéčkoviny 6/2014: experimentální

Rubrika: Co, kde a jak na VD

Dneska jsme si pro vás s nuninkou připravily malý experiment. Buď to vyjde, anebo to bude malou katastrofou. Jenže pokud se to nezkusí, tak se nic nedozvíme a ani nemáme možnost nic pokazit. Petra si „snad“ užívá zaslouženého odpočinku a nás napadlo napsat védéčkoviny společně. Každá si pro vás připravíme kousek a ušetříme si tak kousek času :D.

Nuninka vás provede „drbárnou“ pardon diskutárnou a já vás protáhnu článečky. Takže k první koleji přijíždí vlak, který vás proveze krajinou článků, pohodlně se posaďte k okénku, právě se rozjíždíme…

Co se objevilo v článcích? 1

V pondělí nás Petra díky védéčkovinám provedla děním uplynulého týdne. Během celého dne jsme je netrpělivě vyhlíželi a určitě nám nevadilo, že díky kolapsu jejího pc nás čekalo večerní vydání.

Jak už jsem psala, obdivuju, jak krásně umí psát za krizových podmínek, na kvalitě to neubírá … Možná jsou ještě lepší :D, takže se těším na perličky z hliněné tabulky.2
Díky speciálu první třídou s VD jsme se mohli dozvědět, jaké známky měli naši prvňáčci.

Jé, kdybych to samé mohla aplikovat i na ty své a vydrželo jim to i v dalších letech, ale jistě mi většina z vás dá za pravdu, že výchova školáka je nelehký boj.

Někomu by se mohla hodit kniha Mezi školkou a pubertou. No nevím jestli po ní nekouknout, kolikrát si říkám, kde soudruzi z NDR udělali asi chybu, když je u nás nějaké třecí období s dětmi :D. Zlaté to období, kdy z úst dětí zaznívala otázka – „Mami, tati, a proč to tak je?“ .

Takže pokud máte doma děti zrovna v období, kdy těžko hledáte odpovědi, anebo školáčci si je už umí přečíst sami, neváhejte nakoukněte a třeba se vám některá kniha bude hodit. Která vás zaujala? Mě ta o vynálezech Míša bude mít narozeniny tak asi mám dárek.
Mankaš2Mankaš nám svým článečkem s názvem – jak jsme rodili – přiblížila jejich nejkrásnější chvilky v životě pro celou její rodinu. Ještě jednou a věřím, že za všechny, od srdíčka přeju jen to nejlepší do živote, hodně zdravíčka a úsměvů, které jim malé sluníčko vykouzlí na tváři.
Jistě by si zasloužila nechat se rozmazlovat od hlavy až k patě a relaxovat, ale teď má rozhodně jiné zájmy…  Takže je více prostoru pro vás – nakoukněte, já bych hned šla balit kufry i (Kufra :D).

Můžete i polechtat štěstí a pobyt vyhrát.fr_lazne
Jedno miminko se nám narodilo a další se nám hlásí o slovo, jestli vám to uteklo, tak já hlásím – Teru je těhotná! Jak se má a mít bude, budete mít možnost si pročítat díky seriálu Těhotná s VD. Přeji jistě za všechny, ať je těhotenství bezproblémové a užívá si každé chvilky, jak jen to jde.

Pokud si budete chtít zahrát lego s příběhem, rozhodně neprohloupíte. Je to takový multičlánek – najdete zde tip na knihy, video ukázku k novému filmu a i možnost zúčastnit se soutěže s legem. Věřím, že účast bude hojná. 😀

Ani tento týden nechyběly tvořící články nuninka si pro vás připravila veselá zvířátka z cd a pro vás připravila velmi jednoduché, rychlé krmítko pro ptáčky.

Krmitko_9CD_zviratka_8

Dalším takovým malým uměním je vaření. Na o tom se jistě všichni shodneme. A pokud zazní z úst dítěte věta „copak si dnes uvařím?“, nemusí nás obcházet mdloby v podobě spáleného nádobí, nepořádku v kuchyni či pořezaných rukou, pokud dostanou děti do ruky knížku Recepty malého Mikuláše, která jim bude skvělým rádcem.

8

Další článek je z mého pohledu velmi vážný, dotýká se témata ANOREXIE.
V dnešní době velmi nebezpečné téma a žádná holka si to nepřizná, tak přeji všem maminkám, aby včas dokázaly rozpoznat, že se něco děje. Už se těším, až po molech se budou procházet normální modelky a ostatní media na nás nebudou plivat podoby vyhublých ikon… Možná i to by pomohlo zmírnit tento problém.
Ani následující článek téma neodlehčí. Jistě nikdo by nechtěl slyšet diagnozu svého dítěte – rozštěpová vada obličeje. Na otázky s tímto tématem spojené vám odpoví kratičký dokument, který zde najdete. Musím napsat, že děti jsou úžasné a jejich rodiče také.

Kdo dočetl až sem a přežil jízdu bez problémů, prosím přestupte na vedlejší kolej, kde na vás čeká nuninky vlak a doveze vás do další stanice s názvem Diskuze.

7

Co se dělo v diskutárně?

V diskutárně se sešlo 20 příspěvků a k tomu 292 komentářů.

Už jste šli k zápisu? Řešíte odklad školní docházky? Podělte se o svůj názor, zda dát dětem odklad nebo ne. Názory jsou opravdu různé a třeba někomu pomohou  v rozhodování.

Jak známkují učitelky  prvňáčky, dávají jim už také 4 a 5 ?

Pvosa 22Zima nám zatím nezačala a sněhu je málo někde vůbec. Jaké jsou sněhové podmínky a kde se podívat na aktuální stav sněhu?  Pokud jste na tom jako Bamiska, která zjišťuje sněhové podmínky, v této diskuzi určitě najdete kde hledat. 🙂

Dohoda s dětmi je k nezaplacení. To víme všichni. Petru by zajímalo, na čem všem jste se dokázali s dětmi domluvit a co na základě domluvy u vás funguje. Každá rada dobrá, tak určitě napište co zabralo u vás.

Ekologická výchova dětí je už asi v každé škole a školce běžná. Víte co si pod tím ale představit?

Jaké jesle jsou ty nejlepší? Máte nějaké zkušenosti s těmi pražskými? Meranka by byla vděčná za každou radu, protože už rok hledá nějaké dobré pro své děti.

Začala olympiáda. Jste sportovní fanoušci, nebo vás to nechává naprosto v klidu? Přiznám se, že našim sice fandím, ale sledovat to v televizi asi nebudu.

Zavzpomínejte na své dětství, pamatujete si na moruše? Plody se tvarem velmi podobají ostružině a jsou sladké. Škoda, že v dnešní době už není tak známá jako dříve.

Poradíte?

123

Já bych potřebovala radu ohledně dětských šitých hraček a mazlíčků, myslíte, že to má šanci? Napište mi svůj názor, radu nebo nějaký dobrý tip.

Vybíráte pro prvňáčka novou aktovku? Podělte se také o své zkušenosti, maminky předkoláčků je určitě ocení. Já osobně jsem pro batoh od Topgalu.

Anonymní má problémy s celulitidou. Kdo ne. Ale protože tím trpí už od 6 let, potřebovala by poradit, co s tím má dělat. Najde se pro ní nějaká dobrá rada?

Barvíte si vlasy? A co dětem, dovolíte jim nějakou barvu? Lien by ráda splnila přání dceři, ale  chtěla by něco, co se lehce umyje. Co by bylo nejlepší?

Dobré světlo v dětském pokojíčku je důležité. Jaký lustr by se hodil nejvíce a který určitě nedoporučujete? Věřím, že tahle rada se určitě bude hodit každému, nejenom Janě231.

Většina lidí už pomalu vyplňuje daňové přiznání. Lussy se na to také chystá, jenom pořebuje poradit nějaký jednoduchý účetní program. Znáte nějaký a poradíte?

Starosti

bedtime (series 2)

Bamiska si opravdu užívá. 🙁 Nejprve psala, že má tatínka v nemocnici a pak, že Honzík zase marodí. Bami, oběma přeji brzké uzdravení.

S.O.S. volá Petra. Znáte básničku od Jiřího Žáčka – Čarodějný mlýnek? Tohle S.O.S. se naštěstí rychle vyřešilo díky Bamisce. 🙂

Video na závěr

O jedno krásné video se podělila MANKAš. Určitě se na něho podívejte a zjistěte, zda si uvědomujete svoji krásu.

Další týden je za námi. Tyhle védéčkoviny tentokrát vznikly v podání dvou osob – Bamisky a mě, Nuninky. Zda se povedly, posuďte sami. 🙂 Já doufám, že se budou líbit, a že si v klidu pročtete události uplynulého týdne. Co vám uteklo, nebo se podíváte znovu na něco, co vás zaujalo. Určitě je z čeho vybírat. Přejeme vás krásný týden a těšíme se zase příště.

Napsal/a: Bamiska + Nuninka

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (3 vyjádření)

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist