Védéčkoviny 5/2013: Vysvědčení

Týden na přelomu ledna a února byl na VD dost pestrý, proto se mi tentokrát název pro Védéčkoviny vybíral dost těžko a není zrovna ideální, protože ani zdaleka se všechno netočilo jen kolem vysvědčení, které spousta našich dětí na konci ledna domů přinesla.

Ale když ho v názvu dnešního vydání máme, tak hned na úvod připomínám diskuzi Jak dopadlo vysvědčení?, ve které se i vy můžete podělit o své dojmy nad pololetními výsledky.
Rovnou připomínám – máte-li doma prvňáčka, druháka nebo třeťáka, můžete jejich školní pokroky, radosti i strasti průběžně probrat s ostatními rodiči stejně starých dětí v odpovídajících dlouhodobých diskuzích.
Neodpustím si poznámku, že letošní prvňáčci mají ve své diskuzi více příspěvků než ti loňští a předloňští dohromady 😉

Do dlouhodobých diskuzí jsem si přesunula i téma Práce z domu × děti a rodina určeno pro maminky, které pracují z domu a občas možná narazí i na nějaký problém, který tento způsob práce s sebou přináší. Pracujete-li tedy také z domu (a je jedno jestli při mateřské nebo už dávno po ní), nakoukněte a přidejte se k nám 😉

Určitě nepřehlédněte téma zdravé prosazování nebo rozmazlenost? od zuziny a podělte se s námi o své názory na výchovu dětí a stanovení hranic.

Co nového u vás?

Z tam-tamových zpráv minulého týdne vybírám dvě dvojice – jednu radostnou a jednu smutnou, v obou případech jsou zprávy podobné i obsahově.

Obě ustarané se točí kolem úmrtí kolegy(ně) v práci. První z nich Je mi smutno… napsala Padmé, s prosbou o radu se v Kolegův tragický odchod – jak pomoci jeho ženě? na ostatní obrátila Jovanka.

I radosti minulého týdne souvisí s prací svých autorek, konkrétně s jejím získáním 😉 K nové práci můžete pogratulovat Lussy pod její růžovkou Mám práci 🙂 O Ježečka už máme i první info o tom, jak to v nové práci vypadá – Dnes poprvé…

Tipy, rady zkušenosti

Poradit byste mohli bamisce Na co se zaměřit při koupi ledničky?, jana231 se zase ptá na vaflovač.

Užitečnou diskuzi založila ksanda.1MD, najdete v ní zkušenosti s Horskými chatami a hotýlky, doplnit ji můžete i vy. Čím víc názorů se tam sejde, tím lépe.

Z článků byste neměli přehlédnout

Za přečtení bezpochyby stojí další článek od Inny2 …a jak jste k těm dvojčatům přišli? Potřebujete-li spravit náladu, začtěte se do něj, účinky se dostaví okamžitě. Varuji ale předem – při čtení článku nic nepijte ani nejezte, váš monitor a klávesnice by mohly takové neuvážené jednání nepěkně odskákat.

Vynechat nemůžu další tvořeníčko s bamiskou – tentokrát si můžete vyrobit krásnou garáž pro auta z obyčejných krabic.

Nepřehlédněte ani únorové oslavence na VD a nezapomeňte jim popřát k narozeninám!

Nechcete si to také zkusit?

Možná byste ze všech událostí uplynulého týdne vybrali něco jiného než já, možná byste celé vydání Védečkovin pojali úplně jinak a možná byste jeli ve stejných kolejích. Ať tak, či tak, pokud si to chcete vyzkoušet, ozvěte se!

Jak už jsem psala – uvítám, když budou Védéčkoviny co nejpestřejší a když se do jejich přípravy zapojí co nejvíc z nás. Takže, kdo se hlásí o další číslo?