Védéčkoviny 49/2013

Rubrika: Co, kde a jak na VD

To, že vše neskutečně utíká, nemusím připomínat – na tom se shodneme všichni. Včera už na svícnu byla zapálená druhá svíčka, za chvilku tu máme vánoce… Ty s sebou nesou řadu činností, které nám krátí čas. Ať už je to uklízení, shánění dárků, pečení cukroví atd… a i právě díky tomu je fajn, že každé pondělí vychází tento článek, kde najdete vše, co se na VD událo. Tak se pusťte do zjišťování, co vám uteklo. Jak na tom jste?

skolakV pondělí nás védéčkovinami a děním celého týdne provedla Miney777 a zhostila se toho velmi pěkně i přes počáteční obavy. Tak věřím, že i někdo další odhodí strach a nejistotu a zkusí si to!?!?!  Nakladatelství Fragment v článečku nabízí knihy od autorů, jejichž jména jistě všichni známe. Jsou jimi – J. Lada, J. Žáček či H. Zmatlíková. Připravili jste se na Mikuláše a čerta v podobě nějaké knihy?

Nuninka načala zajímavé a velmi důležité téma – posmívání a šikana ve škole. Máte nějaké zkušenosti ať už své či z doslechu? Jak byste danou situaci řešili? Petru pro změnu zajímalo, jak se vaše děti učí do školy. Jestli se připravují samotné, nebo na přípravu dohlížíte?

811972_tiredV úterý jsme se mohli dočíst o tom, že fenomenální Cigánski Diabli poprvé na turné v ČR! Znáte orchestr, který uznává i světová kritika? Jestli vás tato hudba oslovuje a líbí se vám, zjistíte i podle  ukázky, kterou najdete v článku. Hravé Vánoce? Jak jinak! A právě proto nakladatelství Anagram vydává knížečky se spoustou návodů na tvoření a o některé z nich si můžete na stránkách VD zasoutěžit. V článku první třídou s VD – adventní přípravy, se dočtete, jak toto období prožívají školáčci. Jaké rodičovské problémy nás nejvíc trápí, jak na ně, nebo jak se na ně lépe zvládat? Velmi zajímavý článek, určitě by jste ho neměli přehlédnout, jsou tu odkazy do diskuzí, ale i video a když bude nejhůř, tak i na rodičovský rychlokurz. Nakoukli jste?

Odpověděli jste nunince v její diskuzi na to, jaký jste typ, upovídaný nebo poslouchající?

 

PET_andilek_18Ve středu jsme mohli vstoupit s Pufíkem do světa kouzelných obrázků! Není jen kniha jako kniha, jestli jste zvědavy na nový rozměr čtení knihy, rozhodně by jste měli nakouknout. No a pokud chcete mít doma o jednoho andílka víc než máte :D, tak si můžete jednoho andílka z pet lahve vytvořit podle nuninky.

Mě zajímalo v kolik ráno vstáváte, nebo vstávali jste do práce. Jsou to rozdílné doby, ale některé jsou perličky. Představa, že v tu dobu vstávám, je pro mě dosti děsivá. Anonymní se ptá na radu, jak donutit manžela řešit problémy. Nemáte nějaký fígl? Nuninku naopak zajímá, co vám dokáže zvednout náladu? U někoho je to sexík, kávička, svíčky, dětičky a co je to u vás?

Ve čtvrtek vyšel článek s názvem Listopadové listování s Klubem knihomolů – tipy na vánoční dárky. Jsou zde tipy pro celou rodinu i věkové kategorie. Mohli jsme se dočíst, jak je u mankaš o adventním čase. 1237866_devilJak se má, si přečtěte, já musím podotknout, že krom malého andílka v bříšku má moc hezkého i na adventním věnečku. Dalo by se říct, že téma vánoc už k VD neodmyslitelně patří a už i sem přišel ten vánoční čas. Můžeme si ho zpříjemnit knihou s vánočními koledami obsahující i CD. Kdo má štěstí zasoutěžit, kdo ne, bude muset koupit :D.

Díky datu se nuninka zeptala na to, jak se dětem líbil dnešní Mikuláš ať už doma nebo ve škol(c)e? Semelka narazila na zajímavý článek a díky němu se ptá na vaše nejranější vzpomínky? Sešlo se málo reakcí, což si myslím, že je škoda, zavzpomínejte a připište to své, hezké téma… No a já jsem oznámila to, že nás čeká v pátek nástup na mandle, zajímalo mě, jestli máte zkušenosti. Teď je otázkou, jestli nás vezmou, rýmujeme, ach jo.

835294_kids_in_their_seat_beltsTak a v pátek se dočtete o tom, jak na pohodlné cestování v autě: I s malými dětmi můžete za hranice, ale myslím, že zrovna tohle si přeje každý řidič a s dítětem v sedačce na zadním sedadle, který třeba přejíždí jen do vedlejší vesnice.  Je tu někdo, kdo by neznal kluka se žlutými vlasy, velkými kukadly a notnou dávkou humoru? I on si na nás vzpomněl. Jedinečný Bart Simpson nám přeje krásné Vánoce! Já musím přiznat, že vtipnější a originální popis knihy jsem nečetla, stačí se začíst do začátku a jistě mi dáte zapravdu.

Meggi mám oznámila smutnou zprávu o svém tatínkovi.

Ani v sobotu nechyběly nové články, hned první byl pro mě velmi dojemný a silný… je tak smutné, že útěk přes Himaláje je pro některé jedinou cestou k lepšímu životu. advent_kalendar_13Pořád si někdo má chuť po jeho přečtení stěžovat na to, jak se má špatně? Pamatujete si na knihu Klabzubova jedenáctka? Kdo si rád hraje, může si o ni zahrát a vyhrát ji v mluveném slově K. Högera. No a jak už to k sobotě patří, vyšlo i tvořeníčko – opožděný adventní kalendář. Není to s tím až tak špatné, už i my odstřihujeme bonbonky, času stále dost…

V druhou adventní neděli vyšel článek s příznačným názvem – krásné Vánoce s hlavou v oblacích. Najděte nápady na krásné dárky, se kterými bude zábava, ale nebude chybět ani trocha napětí, které také do tohoto období patří. Název článku čerpal i z jedné nabízené knihy, která mě osobně velmi zalíbila.

svicky advent

Tak a týden je u konce a opět mi nezbývá než přiložit oblíbenou otázku na konci každých védéčkovin – kdo bude další?

Napsal/a: bamiska

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (6 vyjádření)

  • Padmé

    Ahoj Bami, díky za Tvoje Védéčkoviny :-).
    Snad Ti ani nemusím psát, že mi ten uplynulý týden uteklo téměř všechno dění na VD. Prostě, stručně – nestíhám. Pracovní povinnosti mě vytěžují naprosto dokonale a co nestihne práce, stíhá poté můj syn a domácnost. Pak už jsem „totál“, vyšťavená a nemám sil nazbyt :-D.

    Pokusím se pročíst a dohnat…..

    Díííky. Píšu Ti za jedna a dávám za pět :-).

  • bamiska

    děkuji, rádo se stalo, i já mám radost, když se mi to podaří sesumírovat 😀 takže kdykoliv se ozvi 😀

  • Bami, díky za pěkný přehled 🙂

  • Petra Vymětalová

    Bami, děkuju! a chválím…. 😉

  • mura

    Bami moc krásně napsané-díky..

  • miney777

    Díky za krásné VDčkoviny 🙂 bych ani neřekla, že mi toho tolik uniklo 😀

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist