Védéčkoviny 40/2014

Rubrika: Co, kde a jak na VD

Je neděle, já mám umyté nádobí po dobrém obídku, připraveno spoustu nových věcí pro děti do školky na zítra, a tak mám moc příjemný pocit. Manžel mi uvařil kávičku, která mi chladne vedle notebooku a já pomalu začínám ťukat písmenka o tom, co se událo na stránkách minulý týden.

Smích je kořením života, a tak proto tentokrát začnu odzadu. Dnes je MEZINÁRODNÍ DEN ÚSMĚVU a věnovalo se mu hned několik článečků. 1158465_girl_smiling__5Mohli jste objevit díky nim úsměvné mlsání, nebo tvořeníčko úsměv, přehrát si některou z písniček či povídek, kterým se nejde neusmát, povídání o úsměvu a v neposlední řadě nechybí ani knižní tipy či  soutěž na toto krásné téma a to ne jedna!!! Ve chvíli, kdy čtete tento článek, už máme MDÚ za sebou, ale určitě by bylo fajn usmívat se během každého svého dne. Vždyť nás to nic nestojí, je to otázka chvilky, navozuje to u nás i ostatních příjemný pocit atd. atd. atd.

A teď už budeme pokračovat tak jak vždy 😀 V pondělí nám jak jinak odstartovaly védéčkoviny od Péti, díky kterým jsem vyhrála konkurz na psaní těchto :D.

Pozor, pozor do stanice Vaše děti vjíždí nový vlak v podobě projektu o předškolních dětech. Jeho příjezd byl stanoven na středu v ranních hodinách. Z vlaku vystupují malí předškoláci a postupně se představují. Popřejme jim jejich krásným obdobím krásnou cestu, kterou jistě budeme sledovat.

mlecnevyrobkyVelmi mě oslovila soutěž Jaroměřické mlékárny, stačí nafotit nějakou fotečku týkající se mléčných výrobků a pokud vyhrajete, máte měsíc zdravého mlsání doma. Pokud zapomenete a budu tam jen já, výhra mi rozhodně vadit nebude :D.

Pokud jste spíš na tu stravu spíše jiného směru, tak si můžete zasoutěžit o knihy předních českých nakladatelů. Mně by se nějaká jiná potrava hodila. Včera jsem četla do dvou hodin v noci, nesnáším ta rána, kdy jsem jak po flámu jenom proto, že jsem se nemohla odtrhnout od knížky.

1095604_old_booksMohlo by se zdát, že název knížky „básničky o vysavači a jiných domácích pomocnících“ je divný? Nakoukněte díky článku do knihy, která nabízí zábavu i poučení nejen pro děti! Určitě by jste si neměli nechat ujít seznámení s Klárkou, která vás provede knížkou a svým hravým kreslením a naučí vás různé techniky. Přicházejí sychravé večery, pro jejich zpříjemnění je možné využít některou z nabídky knih v daném článku. Najdete tam tituly pro veškeré věkové kategorie. Která vás zaujala?

Začal měsíc říjen a s ním i další fotosoutěž Školkou i školou s VD, tématem na říjen jsou podzimní radovánky. 1361797_student_1Krásné téma podzim je plný barev. Objevila se tu i diskuze na téma, jestli mohou děti používat mobilní telefon ve škole. V návaznosti na ni vznikl článek, který vás zkušenostmi druhých provede.

Uplatňujete ve výchově disciplínu a nevíte jak dát stop rozmazlování? Váháte, jak obléknout děti do deště? Třeba najdete rady právě v těch článcích a přidáte své zkušenosti a rady.

Co se vydat liščí stopou? Myslím, že to je moc hezky připravená akce a možnost hezky stráveného času nejen pro děti. Po příjemném dni můžete den ukončit nějakým tvořeníčkem třeba maskou na ozdobu či maškarní a nebo stolní motýlkovou hru.

Nechybělo ani vážné téma a dočíst se o tom, že až 80 000 dětí je v ohrožení, není zrovna nic příjemného, ale rozhodně by se před tím neměly zavírat oči.

V diskuzích poslední dobou se objevují i soutěže, do kterých se můžete zapojit právě jen povídáním. Zajímavé oživení a tento týden padla otázka – vaříte podle televizních pořadů?

pastelkyNezapomněli jsme ani na školáky, a tak diskutujeme o tom, jak se dozvídáte o nestandardních pomůckách. Zvláštní název? Možná, nakoukněte a hned budete vědět, o co tu běží. Zůstaneme u dětí. Určitě nebude na škodu, když se podělíte o to, jak děti nejvíce zlobí. Co je a co není zlobení, jak to u vás funguje to „nezlob“ a hlavně jak na to, když to nefunguje. Máte i možnost nakouknout díky odkazu na video z Nevýchovy.

Lussy zavedla s manželem krásnou tradici, díky níž najdou čas nejen na sebe, ale poznají i spoustu zajímavých míst. Protože dalším jejich cílem je Brno, zjišťuje, kde se ubytovat a kam se po dívat? Máte tipy a doporučíte, jak strávit víkend?

Neradi jistě pročítáme trápení, ale i to je součástí našich životů. Velkou bolístku teď zrovna prožívá jana231 se svou dcerou, která nastupuje do školky a rozhodně to není takové, jaké by si přála. Nuninka má strach, že bude bez práce. A podle jejího popisu je přístup zvláštní a člověk opravdu neví, co si myslet.

943934_babyA ráda bych své psaní ukončila tím, co čteme určitě rády všechny, a to růžové zprávičky. A pokud je to růžovka růžová od Teru, kde jsme se dověděli o narození malé Aličky, tak se rozněžníme jistě všechny.

A protože musím využít vašeho rozrůžovění se díky poslední zprávičce, hned vás zvu k činnosti – jistě se rády zapojíte do psaní dalších a dalších a dalších védéčkovin. Peti, to bude záplava nahlášených a do vánoc budeš mít vystaráno. 😉

Všem přeji krásný pohodový podzimní týden, ať už ho budete trávit kdekoliv a jakkoliv…

podzim

Napsal/a: bamiska

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (3 vyjádření)

  • Petra Vymětalová

    no, zdá se, že záplava někde uvízla 🙁 asi by to potřebovalo prošťouchnout 😉

    HAAAAAAAALLLLOOOOOOOOO,
    KDO SE HLÁSÍ NA VÉDÉČKOVINY???????

  • bamiska

    hmm tak to jsem zvědavá na záplavu…jinak není za co, já aspoň měla šanci pořádně na všechno nakouknout..poslední dobou nestíhám a tohle jsem měla přehled co a jak 😀

  • Petra Vymětalová

    Moc děkuju za sepsaný přehled i za závěrečnou agitku, už se na ty záplavy potenciálních autorů Védéčkovin těším 😉

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist