Védéčkoviny 31/2013

Rubrika: Co, kde a jak na VD

A je to tady. Máme tady druhou poloviny prázdnin.  Je neuvěřitelné, jak rychle ten první měsíc utekl. Za chvíli budeme řešit, co koupit dětem do školy a školky. Naštěstí máme před sebou ještě celý srpen. Tak se pojďte podívat, co se na VD dělo minulý týden a zda vám něco neuteklo. Určitě se máte na co těšit, protože okurková sezóna VD nepostihla. 🙂


jak_vychovat_sebevedome_dite_nahled_gradaDneska to vezmeme trochu z jiné strany a začneme články, které jste si mohly minulý týden přečíst. Nasytí nás nasycené? Docela zajímavý článek o zdravé výživě. Přesvědčí vás o tom, že nasytit se můžete nejen potravinami s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, ale i z těch, které jich mají minimum? Posuďte sami.

Moc pěkné a přehledné védéčkoviny si pro vás připravila Bamiska a věřte, že jsou opravdu povedené. Chcete mít doma sebevědomé dítě? Nechte se inspirovat ukázkou z knihy Tomáše Nováka.

Víte, co se říká o zlobivých dětech? Že ne? Nevadí. Tři nešťastní sirotci… Řada nevysvětlitelných událostí… Vypravěč, který si jejich neštěstí patřičně užívá… Přidejte se k němu! Tak takhle vás láká Iveta k přečtení první knihy světově úspěšné trilogie pro děti, ale i dospělé.

Nechcete, aby se děti doma nudily? Aktivity na cesty jsou tady s dalšími tipy pro vaše děti. Nevíte, do čeho dát dětem malé drobnosti pro radost? Udělejte jim váčky z krepového papíru. Jednoduché a přitom dětem udělají velkou radost. Určitě si nenechejte ujít „recy“ kytičky od Bamisky, protože jsou nádherné.film_plakat_smoulove2_perex

Máte rádi malé modré neposedy? Pokud ano, tak si nenechte ujít soutěž o krásné ceny pro děti. Vyhrát můžete dětská trička, tašky, pastelky, sety i lístky do kina. Stačí jen správně zodpovědět soutěžní otázku a pak mít štěstí při tipování. Soutěž se Šmouly poběží od 5. do 18. srpna 2013.

A aby to nebylo málo, je tady ještě jedna nová soutěž. Tvoříte rádi? Pak si určitě nenechejte ujít tvořivou soutěž, při které se můžete  pochlubit svými výtvory v dětských pokojíčcích.

101_nejkrasnejsich_napadu_do_detskeho_pokoje_perex

Jsem moc ráda, že VD nepostihla okurková sezóna. Místo toho se zde živě diskutovalo v 14 nových diskuzích. V některých více, v jiných méně. VD se dočkalo dalších úprav a u některých to vyvolalo mírné pobouření.

Stále se můžete zapojit do soutěží o kosmetický balíček nebo o sérii knížek s Percym Jacksonem. Oceněnou diskusí z minulého týdne se stala Které dětské hračky vás štvou?

 

A co se dělo v diskutárně? Neuteklo vám něco?

Svými hlasy jste jako Oceněnou diskusi vybrali Dceřina první menstruace od Petry.

Hlasovat pro diskusi pro tento týden můžete zde. A pro připomenutí jsem pro vás připravila přehled, co se tento týden v diskutárně všechno stihlo probrat…

Prvním pondělním

stan

tématem bylo stanování. Jet nebo nejet i s dětmi? Podělíte se o své zkušenosti. Líbí se stanování dětem, nebo je koupě stanu zbytečná investice?

Úterý

začalo trochu nešťastným kousáním. Víte, co dělat, když dítě kouše? Já bych byla ráda za každou radu, protože doma mám jednoho mrňouse, který kouše svého staršího brášku.  Anonymní by zajímalo, jaké léky berete s sebou na dovolenou? Škoda, že se alespoň nepodepsala.  Máte doma malé černé? A nemyslím tím koťátko :-). Kukačka by si ráda pořídila šaty, jenom neví, jestli pro ně také najde uplatnění.

Středa

balonky

začíná novou hrou. Jak dobře znáte filmové hlášky? Bude mít i tato hra úspěch jako ty ostatní? To záleží hlavně na vás, takže se držte hesla „kdo si hraje, nezlobí“ a pojďte se také zapojit.  Máte dotaz ohledně novinek, které spustila Petra? Nevíte, co a jak nebo potřebujete poradit? Tak klidně volejte S.O.S. Prázdniny patří dětem a jak je to s narozeninovými oslavami? Pořádáte je dětem?

Čtvrtek

Víte, proč ženy pláčou? Bami, moc pěkné počtení. Určitě si ho také nenechejte ujít.  Jezdíte na trhy do Polska? Poraďte Bamisce, jak to tam chodí a co musí udělat pro to, aby mohla vzít Honzíka sebou.

Pátek

Žhavou diskusi spustila Peťka svou otázkou ohledně přátel na VD. Zajímá vás, kdo má koho uloženého mezi své přátele, nebo je vám to jedno?  Berete to jako narušení svého soukromí na VD? A teď něco veselejšího :-). Danasi slibuje článek o tom, jak Deniska hezky roste, ale než bude, tak si alespoň přečtěte, jak se majíOpalujete se rádi, nebo dáte přednost posezení ve stínku?

Sobotahouby

Chodíte na houby? Na mě by teda musely volat, jinak je ani nenajdu 🙂 . Najde se na VD nějaký nadšený houbař?

Neděle

Co vás dokáže zaručeně rozesmát? Je to vtip, veselá příhoda nebo něco jiného? Podělte se se svými radostmi, třeba někomu také na rtech vykouzlíte úsměv. Vždyť se přece říká, že úsměv léčí 🙂 .

Všem přeji hezké počtení a další krásný prázdninový týden. Já se pro dnešek s vámi loučím 🙂 Mějte s moc hezky a užívejte si prázdnin s dětmi. My si jedeme užívat prázdnin a tatínka, ale určitě budu nakukovat a sledovat co se tady děje 🙂 .

Napsal/a: Nuninka

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (9 vyjádření)

  • Pavlinkav, děkuji:-)

  • Marinada
    Marinada

    Nuninko, Pavlinko – díky! Byl to jen malý detail a teď už je to prostě úplně dokonalé! 🙂

  • aladin10
    aladin10

    Velmi pěkně napsané!! Moc se mi líbí přehled v jednotlivých dnech.

  • Nuninko, Marinado, odkaz jsem upravila. Díky za upozornění, šotek zařádil 😉

  • Marinado máš pravdu.Omlouvam se za chybu. Bohužel to teď neopravim. Jsem tento týden mimo a internet mám jenom v telefonu. 🙁

  • mura

    Nuninko,moc pěkně a přehledně napsané-díky…

  • Ježeček

    Děkuji za shrnutí! Tak tento týden mi nic neuniklo. Až se sama tomu divím! Byla jsem tu jen sporadicky a m oc toho ani nekomentovala. Ale když je to léto letos tak krásné, tak by byl hřích sedět u kompu a neužít si sluníčka a teploučka 🙂
    Tak zase za týden při „týdením hlášení“ se těším *

  • Marinada
    Marinada

    Nuninko, krásně a zajímavě sepsané, díky a hezky si užívejte tatínka.
    Prosím, jestli budeš mít čas, mohla bys jen mrknout na jeden odkaz? Když jsem chtěla vědět, jak se má Deniska a klikla na odkaz ve Védéčkovinách, hodilo mě to do jiné diskuze…ale nevím, jestli to nezlobí jen u mě. Díky.

  • danasi

    Děkuji nuninko, opět bezchybně napsané a přehledné.

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist