Védéčkoviny 24/2013

Rubrika: Co, kde a jak na VD

Jupííí, konečně je teplo a svítí sluníčko. Tak snad nám už to počasí vydrží. Doufám, že jste dobře naladěni, protože mám pro vás další védečkoviny. Zdá se mi to, nebo ten týden uteče tak rychle?  Teď jsem je četla od Bamisky a už tady jsou další.  Tak abych nezdržovala, pojďme na to. Co všechno se událo minulý týden na VD? O čem se diskutovalo a co se probíralo? Bylo toho hodně, tak se pěkně posaďte, protože jdeme na to.  🙂

Hned v pondělí přišla Petra s docela zajímavou otázkou. Kdy už je pozdě na dítě? Co myslíte?  by zase zajímalo, kdo to má v životě lehčí, praváci nebo leváci? 
Máte tip na kvalitní pánev? Anonymní by si jednu ráda pořídila, ale ještě neví jakou, poradíte jí?  Bamiska zažila nečekaný noční telefonát, který ji moc nepotěšil a také by potřebovala poradit, jak na zápach z prádla. Elizabet zase přidala vtípek pro zasmání.

fotodenicek3

Zajímá vás, jak se žije v  zahraničí? Napište, co byste se rádi dozvěděli a Petra pak vybere otázky, na které odpoví maminky, které s tím mají zkušenosti.  Vychováváte všechny děti stejně a jaký máte názor na známkování školních výchov? Podělte se o svůj názor. Petra má opravdu zajímavá témata, že ano.  Kekunka se pustila do výroby bezového sirupu, ale nějak se jí nedaří. Máte nějaký oblíbený recept?

Víte o tom, že i tatínci mají svůj svátek? 16. 6. je totiž den otců. Přejete tatínkům? by ještě zajímalo, jestli mají vaše děti domácí mazlíčky? Řeknete jaké?  Podělte se nejenom s Petrou o to,  jestli necháváte přespávat děti u kamarádů nebo jestli kamarádí spí u vás.   Víte co je to TRND? Žofinka by uvítala vaše rady a zkušenosti.

Už za chvíli začnou dětem prázdniny, Hrackarna přišla s tématem letního dovolenkování. Kam jezdíte s dětmi? Prozradíte svá oblíbená místa i ostatním? A  protože už začínáte přemýšlet nad tím, kam s dětmi letos pojedete, podělte se s Marinadou o tom, jaké dobroty dětem chystáte na výlety.
rodinna_dovolenaZnáte hru město, jméno, zvíře, věc? Bamisko, tohle byl suprový nápad.  V této diskutárně se sešlo celkem 208 komentářů a trvala celý týden.  Hrát ji mohl každý, kdo na to měl chuť. Každý má nějaký oblíbený film a co takhle oblíbené hlášky? Používáte nějaké? Prozraďte je i nám. Padmé se podělila o humorné desatero pro pány.  Co na to říkali ti vaši?

Máte rádi změny nebo jste konzervativci? Tuto záludnou otázku si pro vás připravil kdo jiný než Petra. :-). Po dluhé době o sobě napsala Hanina25 a říká, že je zpátky mezi námi. 🙂 Přestože nejde zrovna o veselé čtení, jsme rádi, že jsi zase mezi námi, Hani. Kolik času tráví s dětmi tatínci? Mají na své děti vůbec čas? se ptám, jak to je u vás doma? Máte elektrický gril? Poraďte, jaký vybrat. Ježečekzalehlé ucho a neví co s tím. Víte co by jí mohlo pomoct? Ludlinka má nevítané nové sousedy, kteří dělají tak trochu problémy. Musí si to nechat líbit, nebo se s tím dá něco dělat?

janzurova5

V diskutárně se sešlo celkem  25 nových diskusí. Kromě toho jste měli možnost přečíst si také zajímavé články. Padmésmutnílka, tak snad ji brzy přejde.  Do divadla vás zve Iva Janžurová a bamiska vzkazuje: Není dobré dát vždy na první dojem.  Je to tak? O tom, že táta není máma ví každý a jaký je váš názor?  Pavlína si pro vás připravila knížku Může i chytré dítě mít špatné známky? A kluk Bombarďák se představí osobně. Kde? To zjistíte zde. Já bych šla hned, jenomže to mám daleko. Pro dětské příznivce internetových her  je tady malý kreativec, který tentokrát zaujme především slečny. Ti nejmenší si můžou vytvořit a také zahrát barvičkovou hru od bamisky. Příznivce animovaných pohádek určitě potěší tato zpráva. Hurá na univerzitu pro příšerky. Tuto animovanou pohádku si určitě nenechejte ujít.

 

Zapomenout nesmíme ani na oceněné diskuze z předchozího týdne, které byly tentokrát dvě: Muži vs. ženy – Kdo je lepší řidič? a Jaký je Váš ideál?
Nezapomeňte hlasovat pro další diskuzi týdne.

Uf. Tyto védečkoviny mi tentokrát daly zabrat. Musela jsem je totiž psát dvakrát. Kvůli výpadku internetu mi to místo uložení zmizelo a už  jsem to nenašla.

Na závěr bych chtěla jenom dodat:

Já osobně, ale určitě budu mluvit za všechny, bych chtěla Petru poprosit, aby své diskuse nevynechávala z hlasování o nejlepší diskusi. Souhlasíte se mnou? Takže, Petro, doufám, že už je tam budeš nechávat. 🙂 Chceme je v hlasování všichni.

Užívejte si krásného počasí a já se na vás budu těšit u dalších védečkovin. 🙂

Napsal/a: Nuninka

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (16 vyjádření)

  • Danasi, není zač 🙂

  • danasi

    Nuninko, děkuji. Poslední dobou jen sleduji, co mi uniká. A teké díky tvým rozsáhlým a propracovaným Védéčkovinám se mi podařilo se zase zorientovat.

  • aladin10

    Védéčkoviny jsou opravdu vydařené!!!

  • Suodal, no jo 🙂 Hodně se toho minulý týden dělo .-)

  • Nuninko, no to je teda velmi příjemná smršť informací s velkým S!!! 😀 Nějak jsem poslední měsíc nestíhala vůbec na Vdé chodit, ale tvoje Védečkoviny mají teda sílu 🙂

    Supeeeer!!!!

  • Je,holky, děkuji 🙂 Jsem ráda, že se líbí 🙂

  • Petra Vymětalová

    Ježečku, kdo nezkusí, nepochopí…. 😉 Ono se to občas do těch souvislostí a spojitostí skládá takřka samo, když do toho člověk chvíli kouká 😉 Navíc fakt není podmínka nacpat do článku všechno, stačí tak nějak shrnout to nejdůležitější z uplynulého týdne. Neříkej, že zrovna ty by ses zalekla… 😳

  • Ježeček

    Peti, díky za nabídku, ale v tomhle si myslím, bych neuspěla. Jak říkám, obdivuju, jak holky dokáží spojit nespojitelné 🙂 Takový ten guláš, omáčka okolo hlavního. Přeskočit krátkkou vsuvkou z jednoho tématu na druhý, to se mi líbí. Já raději napíšu zase nějaký článek na dané téma 😀 *

  • Padmé

    Ahoj Nuninko, dííííky za Védéčkoviny :-). Máš to moc pěkné :-). Povedlo se Ti to :-).

    Jinak poslušně hlásím, že mám odhlasováno :-D.

  • bioviruska

    pěkné, přehledné, tleskám 😉

  • meggi41

    😀 ahaaa..tak se omlouvan Nunince 😀 ja jen myslela,ze fotky tam vkladas nasledne ty 😉
    Ale jsou supr!!!!!! 😀 tak,nebo tak..sikulky ! 🙂

  • Petra Vymětalová

    Meggi, mně ne, to nuninka 😉 Já tyhle Védéčkoviny viděla až 4 minuty před tím, než byly zveřejněné, když jsem tam dávala odkaz na hlasování.

  • meggi41

    Nuninko,takhle se mi to libi! 😉
    a ty obrazky/dekuji Petre?/,supr..deti v kufru.. 😀
    Jsi sikovna a jak uz jsem psala-kdo je vytvori,tomu tleskam! 😉

  • Petra Vymětalová

    Ježečku, a nechceš si to taky někdy zkusit? 😉 Vsadím se, že tvoje Védéčkoviny budou určitě stát za přečtení 😉

  • Ježeček

    Mě se strašně líbí, že dokážete spojit tak různorodá témata (názvy, nadpisy diskuzí), do souvislého textu. Tohle obdivuji a vždy si to ráda přečtu.
    Taky jsem koukala, že mi pár témat uniklo 🙁
    D9ky za shrnutí, líbí se mi. *

  • Petra Vymětalová

    Aniž bych nuninčiny Védéčkoviny předem četla, spustila jsem před chvílí novou anketu, která se týká právě toho, jaké diskuze a témata do hlasování (ne)zařazovat – čím víc se vás do ní zapojí, tím líp. Takže hlasujte o hlasování!

    Jinak bych si dovolila minulý týden označit za pěkně rozplkaný 😉 V diskutárně se sešlo hned 23 nových témat! Celkem jste napsali přes 800 příspěvků. taksi říkám, jak se na tom teď asi podepíše to krásné slunečné počasí…

    Nuninko, děkuju za další Védéčkoviny. shrnout tu přehršel témat do jednoho článku byla jistě fuška. Zvládla jsi to bravurně 😉

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist