Védéčkoviny 15/2014

Rubrika: Co, kde a jak na VD

Je vidět, že se na stránkách VašeDěti.cz scházejí převážně rodiče – děti, jejich výchova a témata související se v uplynulém týdnu v Diskutárně probíraly nejvíce.

Nuninka meditovala na žákovskými knížkami svých děti a přemítala, Kolik děti dostávají známek? Zajímalo by ji také, zda Navštěvujete s dětmi knihovnu? a zda vyrážíte Na nákup sami nebo s dětmi?
Petru pod dojmem tvořícího článku z předchozího týdne zajímá, Jak naučit děti barvy? Hlavackovy myšlenky se ubírají podobným směrem a tak se ptá: Jak učíte děti hodiny?
Pařez využila možnost dotaz do poradny vložit i jako téma do Diskutárny a tak se vás ptá na názor, Jak reagovat na synovu náladovost? Jancu.mas zajímalo, jakou jste vymýšleli Zábavu pro miminka a batolata, nebo jestli jste si vystačili s procházkami s kočárkem či návštěvou dětských hřišť.
V diskusi Rodiče jako vzor čeká Lucka21 na vaše vzpomínky, co vám prováděli vaši rodiče a vy jste se dušovali, že to rozhodně vašim dětem dělat nebudete, a už jste se u toho přistihli. Je něco takového?

V tématech diskusí bylo poznat, že Velikonoce jsou za dveřmi. Nuninku zajímá, jaké chystáte Velikonoční pečení, janca.mas je zvědavá, jak u vás probíhá samotné Velikonoční pondělí, jaké zvyky dodržujete. A soutěženíchtivý Ježeček vyhlásil Velikonoční (ne)soutěž, aneb… Zapojíte se?

Ale nejen Velikonocemi a výchovou živ je návštěvník VD.
A tak se Petra, inspirována předchozí diskusí o využití oblečení po dětech, ptá, zda Obchodujete na Aukru? Keenspeed si chce ověřit, jak kdo chápe výraz Která neděle je ta příští??? Kdo má pravdu? Nuninka hledá Lidovou píseň, kterou zvládne naprosto každý 🙂 Poradíte?
Makinea se přišla svěřit s nepříjemným zážitkem a popsala Nehodu, která se tak blízko dotkla její dcery.

Zalistujeme-li články minulého týdne, v pondělí nám Janak představila Jarní novinky pro vás a vaše děti z nakladatelství Fragment a Petra přinesla další přehled článků a diskusí předešlého týdne v dalším vydání Védéčkovin.
V úterý Peťka v rámci projektu PTVD prozradila, jak to prvňáčkům jde a kdo dostal první pětku. Ve středu Iveta Pešková představila knihu Manfreda Spitzera a jeho zamyšlení na téma, Jak připravujeme sami sebe a naše děti o rozum svou závislostí na digitálních médiích. Souhlasíte?
Ve čtvrtek nám Nuninka poradila, jak upéct sladké prasátko Pepina. Protože je před Velionocemi, byli jsme pozvání na Slané kraslice do nákupní galerii Myslbek – charitativní prodejní výstavu kraslic s výtěžkem pro tzv. slané děti.
V pátek nám Bamiska nás vyzývá, abychom se nebáli se experimentovat a pustili se do zdobení kraslic za pomoci další publikace nakladatelství Anagram. Radka Fišarová, úspěšná zpěvačka a maminka, se svěřila, že obdivuje svobodné matky.
V sobotu přichází Bamiska s dalším námětem na tvoření, tentokrát si s ní můžeme vytvořit jarní věneček, který lze dozdobením změnit na věneček velikonoční.
V neděli se pak Eva Solmaz zamýšlí nad použitím Selského rozumu v ukázce z knížky nakladatelství Grada „Konečně spí celou noc“ a Iveta Pešková představí dvě knihy pro matky a manželky v jednom a snad poradí, Jak být šťastnou mámou i dobrou manželkou. Obě knihy můžete vyhrát v nové soutěži, která startuje právě dnes.

Ať už budete číst, pustíte se do tvoření či pečení, nebo prostě budete „jen“ prima mámy a manželky, přeji příjemné čekání na Velikonoce. V závěru týdne čekají děti školou povinné velikonoční prázdniny, tak můžete podniknout něco společně a pak nám o tom napsat v některé již existující diskusi, či vytvořit nějakou zcela novou. Vždyť sdílená radost se zdvojnásobuje!

Napsal/a: Jarmuschka

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (5 vyjádření)

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist