Védéčkoviny 1/2013

Rubrika: Co, kde a jak na VD

…ano, je tu další novinka pro VD a pro rok 2013.  I tuto jsem plánovala už nějaký čas a dlouho se k ní odhodlávala. A i pro ni mi začátek roku přišel jako ideální start.

Byla bych ráda, kdyby se podařilo každé pondělí vydat stručné či rozsáhlejší info o tom, co se v předchozím týdnu na VD událo a co by nemělo uniknout vaší pozornosti. Prostě takový VD týdeník či VD noviny, z čehož mi vznikl název Védéčkoviny 😉

Takže k věci – co z prvního letošního týdne na VD stojí za zmínku?

Tak především nám začal nový rok 🙂 Ještě v pondělí – v roce 2012 – jsem zveřejnila malé VD ohlédnutí za rokem 2012, a pak už jsme vykročily do roku 2013, který jsem si v prvním letošním newsletteru dovolila označit za Rok pro Vaše děti, čímž jsem měla na mysli především ratolesti nás všech, ale také celý tento web s jeho stávajícím (a vlastně i minulým a budoucím) osazenstvem. Vzala jsem si totiž do hlavy, že se z těchto stránek stane super skvělý úžasný a jedinečný prostor pro všechny super skvělé úžasné a jedinečné maminky, tatínky, ale i další osoby, které mají rády ty svoje děti, ať už je vychovávají, vzdělávají nebo s nimi jinak tráví svůj čas. Chtěla bych, aby tu po celý rok VD byly pro vás, pro Vaše děti i pro sebe samotné.

Plánů, představ a připravovaných změn je poměrně hodně – snad jsem nepřepálila začátek, nerada bych vás v tomto směru předávkovala 🙂 Spousta změn čeká v tomto roce i Vaše děti, dočíst se o nich můžete v diskuzi Co čeká Vaše děti v roce 2013? Budu ráda, když tam svoje letošní očekávání připíšete i vy, protože i od těchto příspěvků se bude nějakým způsobem dění na VD v tomto roce odvíjet.

Nejdiskutovanější novinkou je nejspíš změna pravidel u otázkových soutěží, kterou jsem zveřejnila teprve včera. K mé radosti se s kladnou odezvou setkal článek s přehledem lednových oslavenců. Najdete-li mezi nimi kohokoli, kdo je Vám na VD blízký, nezapomeňte mu popřát do OV, jistě ho to potěší 😉

Pokud jsou Vaše děti ve věku, kdy už vyhlíží vysvědčení, zkuste si s nimi vytvořit jednoduchý stříhací kalendář v podobě sněhuláčka podle návodu od bamisky.

Zveřejnili jsme také poslední články z vánoční pisatelské soutěže – tento týden už můžete vyhlížet její vyhodnocení.

O čem se nejvíc mluvilo v diskutárně?

Z nových témat byly nejživější diskuze o amnestii prezidenta republiky i o volbě nového prezidenta.  Spousta rad, názorů a zkušeností se sešla u dotazů Jak na kouření u 16letého syna, tablet závislost a Uvolnění zúžené předkožky, kde se momentálně už řeší, co by takový problém mohl znamenat v dospělosti. Máte-li k těmto tématům co říct, neváhejte a přidejte se do diskuze.

Ráda bych ještě připomněla další témata, která možná nebyla z nejžhavějších, ale nějaký další postřeh by se u nich ještě hodil:

Teru se ptala na péči o čerstvě narozené mimčo v případě, že s miminky nemá maminka vůbec žádné zkušenosti

Hanzlici se pídí pro změnu po tom, zda je vhodné nutit dětem bačkůrky nebo naopak mají radši chodit bosky?

ludlinku zarazilo, jak se jejich škola zajímá o rodinné finance – má na to vůbec právo? Kromě toho založila užitečnou diskuzi, kam i vy můžete připsat info, kde lze získat drobné dárečky a vzorky zdarma apod.

I další diskuze stojí jistě za přečtení i komentování. Doufám, že se nikoho nedotknu, když je tu nebudu všechny vypisovat.

Malý úkol na závěr

Když se nám tak popletlo počasí, že děti nemůžou vyrazit za zimními radovánkami, popřemýšlejte, jestli se ve vašem okolí nekoná v nejbližších týdnech nějaká zajímavá akce. Pokud ano, dejte nám o ní vědět a vložte pozvánku do našeho kalendáře akcí.

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (14 vyjádření)

  • Pingback: Védéčkoviny 2/2013: …nejen o volbách | VašeDěti.cz ()

  • bioviruska

    Já za ně zase budu ráda. Emaily nečtu denně, nějak nemám čas, takže za vypíchnutí novinek někam na přední stranu (hlavní) budu ráda, aspoň se dozvím, co se tu událo, když jsem tady nebyla 🙂

  • Petra Vymětalová

    Tak jsem včera večer pár obrázků přidala, ale bylo to už ve stavu polomrtvoly, takže uznávám, že to není žádná sláva. Příště to zkusím líp promyslet rovnou.

    Jarmuschko, to je na tobě 😉 Dnes budu newsletter posílat, tak se můžeš podle něj rozhodnout.
    Měl by být trochu jiný než doteď, hodlám si ulehčit práci s přípravou tím, že tam dám odkaz na Védéčkoviny, pak jen doplním něco z toho, co tu není 😉

    Peťko, máš pravdu, je to hodně podobné. Říkala jsem si, že by bylo dobré mít tu shrnutí k dispozici pro všechny – tj. i ty, co newsletter neodebírají, nebo nejsou zaregistrovaní. Do novinkových mailů článek využiju, jak jsem psala Jarmuschce. Navíc tohle nemusím nutně psát pořád jen já, narozdíl od newsletteru, kde je to složitější.

    Ivčo, díky za připomínky, klidně rejpej dál, já to tak neberu. Ráda si to přečtu a pak si to přeberu už po svém – buď se podle toho zařídím, nebo to pustím z hlavy. Takže pokud neva, že některé připomínky zůstanou jen připomínkami… 😉
    Třeba se těmi obrázky – když jsem to chystala, tak už se mi do nich nechtělo. Kdybys to nenapsala, tak bych sem dodatečně nepřidala ani to málo, a nechala si to až do dalšího vydání – a i to je „možná“.
    K té pestrosti – nechtěla jsem do článku nacpat úplně všechno, aby to nebylo moc dlouhé. Počítám s tím, že každý týden bude ten výběr trošku jiný – podle toho, co mě zaujme nebo co bude potřebovat připomenout apod. Byla bych ráda, kdyby se časem do přípravy Védéčkovin zapojili i ostatní (můžeme se nějak střídat), tím to bude taky pestřejší.
    Zmínka o plánech na závěr není vůbec špatný nápad, ale asi bude realizovatelná taky jen někdy, podle toho, jestli bude co vypíchnout nebo jestli budu mít jistotu, že se plán podaří realizovat.

    Lien, přivedla jsi mě na zajímavou myšlenku – vypíchnout Védéčkoviny pro neaktivní návštěvníky. Těm, co sem chodí pravidelně bych odkaz necpala, pro ostatní by se zobrazoval buď někde na hlavní straně nebo v pravém sloupci. Promyslím a zkusím zrealizovat 😉

    zikminko, díky 😉

  • Jarmuschka

    Peťko, mám stejný dojem.
    A tak si říkám – nemám si teď ten newsletter odhlásit?
    Co, Petro?
    😯

  • Petra Vymětalová

    Díky za připomínky, promyslím, zvážím a případně naplánuju.

    Jen k obrázkům – v plánu jsem je měla, ale už nějak nezbyly síly. Možná něco málo přidám dodatečně dnes večer, teď mizím pro rohlíky 😀

  • Peťka

    Mě to přijde stejné, jako chodí na email týdenní přehled. S tím, že zde můžeme napsat komentář. 🙂
    Ale asi né každý má nastavený newsletter na mejlík. 🙂

  • Ivča a Domča

    A ještě mě napadlo, že by možná nebylo od věci dát na závěr třeba zmínku, na co se mohou návštěvníci těšit v dalším týdnu na VD, já nevím, třeba na zajímavý článek, soutěž atd…
    Napadá mě víc věcí, ale to už moc rejpu:-)

  • Ivča a Domča

    Taky myslím, že dobrý nápad, ale souhlasím s Lien, aby to někde viselo hodně na očích, jen tam mezi ostatními články to skutečně asi moc nevynikne…
    Mě v článku chybí obrázky, ale to je jen osobní názor (obrázky v textu působí pozitivně, lákají:-). Něčím bych to zpestřila. Třeba u zmínky na tvoření s Bamiskou by podle mě mohla jedna fotka klidně být…

    Chápu to tak, nebo to tak na mě aspoň působí, že jde vlastně o jakýsi výpis toho, o čem se mluví v diskutárně? Kromě jedné věty o tvoření a jedné věty o pisatelské soutěži (nepočítám-li úvod, který je asi výjimkou, neb každý týden uvedené změny na VD neproběhnou) tam je jen o diskutárně. Nemělo by tam toho být víc?, třeba vypíchnout zajímavý článek, co na VD vyšel v tom daném týdnu (těhulky co píšou v tom seriálu, nějaká pozvánka na závěr atd…Nebo se mýlím, ale je to moje první reakce po přečtení…:-)

  • zikminka

    super nápad…. poslední dobou , když sem „vlezu“ jen na chvilku za týden, pak nevím co dřív apod… tohle je přesně to co je potřeba 😉 Díky!

  • Lien

    Zajímavé, asi spíš pro návštěvníky, kteří nechodí až tak často a neprocházejí diskutárnu a nové články každý den. Myslím, že je to fajn nápad, jen bych to asi někam vyvěsila hodně na oči, že by člověk pokud by se sem delší dobu nedostal začínal právě tímto přehledem. Mezi ostatními články si myslím zapadne.

  • bamiska

    no Petro díky se tu culím…poslední řádek jsem pod článkem až za bodováním nečetla..jinak bych se tak blbě neptala 😀 díky za odpověď i trpělivost… D:

  • Petra Vymětalová

    bami, Védéčkoviny budou přiřazené k tématu Védéčkoviny a zařezené do rubriky VD tipy – sekce Co, kde a jak na VD. Pokud se podaří dodržet původní záměr a budou vycházet opravdu každé pondělí, neměl by být problém dohledat vždy aktuální číslo (pravděpodobně bude pořád v té uvedené rubrice na 1. stránce, max. na druhé, kdybychom se nějak splašili s podobnými články).
    Pak stačí dole pod článkem kliknout na Védéčkoviny (Přečtěte si další články na téma…) a měl by ti vyjet přehled všech vydání.

  • bamiska

    jen mě tak napadá…najdeme védéčkoviny pak někde shrnuté abych nemusela prohlížet všechny články…víš jestli rozkliknu třeba odkaz na straně a vyjedou mi všechny články co budou vycházet…??

  • bamiska

    no to je super nápad….máš podtrženou jedničku….až nastoupím do práce a času ubude tak ti pošlu ještě jednu… 😀

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist