Otestujte s námi Wixx makarony

Pokud se vám po přečtení názvu začaly sbíhat sliny na nějakou italskou specialitu, musím vás zklamat. Naopak ale potěším příznivce českého tvoření :-), jejichž děti bych ráda nalákala k dalšímu testování.

Wixx makarony – cože?

Wixx makarony jsou silná a pružná textilní příze (dutinka) ze 100% bavlny nejen na pletení a háčkování, která je k sehnání ve dvou tloušťkách a 28 různých barvách. Ze slabších snadno vyrobíte různé oblečení či jejich části, nákrčníky, pásky, kabelky, šperky a drobné doplňky, hračky a jiné. Ze silnějších pak můžete mít kabelky, bytové dekorace, sedací vaky, koberce či různé designérské „špeky“.

Vyrábí se u nás ze 100% česané bavlny certifikované Öko-Tex standard 100 class I a jsou tedy vhodné i pro novorozence a alergiky. Více se o nich můžete dočíst ZDE.

Jak se budou wixx makarony testovat?

Jak jsem psala v úvodu, k testování chci přizvat děti. Pokud si teď představujete, jak váš prcek zápasí s jehlicemi nebo háčkem, hoďte obavy stranou. Vaším úkolem bude totiž tzv. hadování, které zvládnou i tříleté děti. S vaší menší pomocí si nejdříve vyrobí jednoduchý pletáček a mohou se pustit do díla. Díky tloušťce materiálu jim pletené dutinky porostou před očima, není to tedy žádná zdlouhavá zábava. Navíc si děti při tvoření nenápadně pocvičí jemnou motoriku. Jestli z dutinky vznikne zvířátko, nějaká dekorace, náramek nebo něco úplně jiného, bude už jen na jejich fantazii.

Kromě materiálu na tvoření dostanete také sadu otázek, na které nám po skončení testování pošlete odpovědi spolu s 2-3 obrázky z testování, na kterých můžete kromě hotových výrobků zachytit i proces tvoření 🙂

Kdo a jak se může přihlásit?

K testování můžete přihlásit děti od 3 let. Jako obvykle stačí do komentáře napsat, kdo u vás bude chtít wixx makarony testovat. Nezapomeňte se před napsáním komentáře přihlásit a připište také věk svého malého testujícího. Délka komentáře není nijak omezená, takže se můžete rozepsat i trošku víc.

V pátek 8. listopadu vybereme z přihlášených členů KLUBka 5 testujících, kteří dostanou klubíčka příze, očička a rourku a dřívka, aby si sami sestavili pletáček. Přihlásit se můžete nejpozději 7. listopadu 2013 (do půlnoci).

Kdo se pustí do hadování?