Otestujte s námi knížky pro prvňáčky!

Dětských knih je na pultech našich knihkupectví celá řada. Jak ale vybrat ty „nejlepší“? Portál VašeDěti.cz podporuje čtenářství a tak nabízíme třem z vás možnost „vyzkoušet“ knihy určené pro začínající čtenáře…

Blíží se březen, který se nese ve znamení knih. Zamíříme tedy za voňavými stránkami knížek v rámci dalšího VD testování. A testovat budeme samozřejmě na vašich dětech

Ve spolupráci s nakladatelstvím Grada vám chceme z pohledu maminek, které navštěvují server VašeDěti.cz, přiblížit tři tituly pro začínající čtenáře. Doposud připravovaly recenze redaktorky VD, nyní chceme dát šanci k vyjádření názoru i vám ostatním.

Co se bude testovat?

Vybrali jsme 3 knížky z ediční řady Čtení pro prvňáčky nakladatelství Grada.

Celobarevné knížky jsou určeny dětem, které navštěvují první třídu a začínají se čtením. Knihy obsahují jednoduchý text a jsou psány velkými písmeny, aby je začínající čtenář dokázal snadno přečíst. V rukou rodičů nebo pedagogů se tyto bohatě ilustrované publikace mohou stát skvělou motivační pomůckou pro rozvíjení radosti ze samostatného čtení.

 

Čarodějnice Eulálie

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Počet stran: 80
Formát: 17×22 cm

Více o knížce Čarodějnice Eulálie se můžete dozvědět zde.

Ukázku z knihy si přečtěte zde.

V lese mezi pohádkovými bytostmi řádí neznámá mladá čarodějnice ze Zlomyslnic. Jejím koníčkem je všem škodit. Však se také začnou dít podivné věci – Hejkal nastydne, vodníkovi vyschne tůňka, čarodějnici Zevlíně se ztratí kniha kouzel, nic zkrátka není, jak se patří. Hejkal, vodník Stavidlo, čarodějnice Zevlína a pidimužík Stopař Slídil se vydají po stopách čarodějnické nezdárnice Eulálie, která vše způsobila. Zuzana Pospíšilová, zkušená autorka knih pro děti, připravila pro nejmenší čtenáře vyprávění plné fantazie, napětí a nezbytného souboje dobra se zlem, text je neoddělitelně spjat s bohatými ilustracemi Markéty Vydrové.


Povídání se zvířátky

Autorka: Ivanka Melounková
Počet stran: 72
Formát: 17×22 cm

Více o knížce Povídání se zvířátky se můžete dozvědět zde.

Ukázku z knihy si můžete přečíst zde.

Tato bohatě ilustrovaná knížka vznikla pro děti, které teprve vstupují do čtenářského světa. Byla napsána s přáním, aby si již od útlého věku sami rádi četli. V krátkých příbězích a na veselých ilustracích této knihy zvířátka ožívají podobně jako v bajkách. Bleška vyhraje skokanské závody, krtek postaví mraveniště, ptakopysk se skamarádí s bobrem, želva se pštrosem, pavouk s netopýrem, motýl vyplaší tygra… a všichni dělají všechno proto, aby byli na světě někomu pro radost.


Jak se kozel stal zahradníkem

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Počet stran: 72
Formát: 17×22 cm

Více o knize Jak se kozel stal zahradníkem se můžete dozvědět zde.

Ukázku si přečtěte zde.

Děti se v řeči setkávají s řadou metafor a přirovnání, jejichž význam a původ je někdy zjevný, někdy skrytý. Proč se říká ustrašený jako zajíc, tichý jako myš, šťastný jako blecha? Proč neudělat kozla zahradníkem? Nejen prvňáčci najdou odpověď v krátkých pohádkových příbězích, které jsou neoddělitelně spjaty s půvabnými ilustracemi Markéty Vydrové.

 Jak bude testování probíhat?

Ze všech přihlášených vybereme 3 maminky (nebo i tatínky, pokud se nějaký přihlásí) a každému z nich necháme nakladatelstvím Grada zaslat jednu z výše uvedených knih. K tomu navíc dostanou i několik otázek, které jim budou sloužit jako osnova k sestavení krátkého hodnocení zaslané knížky, jenž je třeba dodat včas. Samozřejmě lze „pouze“ zodpovědět na otázky.

Testování musí samozřejmě probíhat ve spolupráci s dětmi, jejich názor je pro nás i pro čtenáře velice důležitý!

Nechceme po vás profesionální recenze! Zajímá nás váš názor na dodané knížky napsaný vlastními slovy, který prozradí ostatním maminkám, zda mají o koupi knížek uvažovat.

My pak z dodaných hodnocení sestavíme článek a zveřejníme ho zde na VD.

Knihy jsou samozřejmě i po skončení testování vaše, respektive vašich dětí.

Kdo a jak se může k testování přihlásit?

Přihlásit se může kterýkoli registrovaný návštěvník VD, který má dítě nebo děti ve věku vhodném ke čtení/předčítání výše uvedených knížek a zvládne se písemně vyjádřit o názoru na knihu.

Přihláškou k testování je komentář pod tímto článkem, ve kterém napíšete pár slov o sobě a svých dětech – uveďte i jejich věk.  Můžete také připsat, o jakou z nabízených knížek byste měli prioritně zájem (nebo napište, že je vám to jedno). Před odesláním komentáře se nezapomeňte přihlásit, abychom věděli, kdo o testování stojí

Hlásit se můžete do středy 27. února 2013. Do tří dnů vybereme tři z vás, kterým necháme zaslat vždy jeden z výše uvedených titulů (pozor – zapsání vámi vybrané knihy neznamená automaticky její obdržení, můžete dostat kteroukoli ze tří nabízených). Zda budete patřit mezi vybrané návštěvníky, se dozvíte z komentáře pod tímto článkem. Po vybrání vás budeme kontaktovat emailem, na který je třeba zareagovat nejpozději do 48 hodin (jinak bude vybrán náhradník).

Přihlášením k účasti dáváte automaticky souhlas s tím, že vaše adresa bude v případě vašeho vybrání k testování předána nakladatelství Grada k zaslání knihy.
Z testování jsou vyloučeni členové redakce portálu VašeDěti.cz.

Těšíme se na vaše komentáře i názory!