Haló, tady VD! … Co se děje se soutěžemi?

Je to už pár měsíců, co mě napadlo čas od času pro vás připravit článek o tom, co se děje na VD – povídání o novinkách, o tom, jak vlastně tento web funguje, s čím se potýkáme v „zákulisí“, co jsme si na vás zase vymysleli atd. V té době vznikl název plánované série a tím jsem skončila.
Teď tu mám téma, které by mohlo tyto články odstartovat.Pravda, pro některé to nebude zrovna nejšťastnější téma na začátek, ale věřím, že to unesete 😉 Mnozí z vás tu změnu již zaregistrovali, bohužel jsem zatím nebyla schopná reagovat na všechny související dotazy, takže i tímto článkem bych to ráda napravila.

Od 1. října se již nepřičítají žádná klubíčka za denní návštěvy, bodování příspěvků, nové články atd. Ta, která jste doposud nastřádali si můžete vyměnit do konce měsíce za slevy u sponzorů KLUBkové soutěže – ZDE, pak nabídka z VD zmizí.
Věcné ceny mohou i nadále vybírat pouze ti, kteří se do chodu stránek aktivně zapojují prací v redakci (schvalování článků apod., korektury, vedení poraden…). Budu se snažit průběžně ještě ceny doplňovat, aby bylo do konce měsíce z čeho vybírat.

KLUBková soutěž tedy na VD končí, říká se „nikdy neříkej nikdy“, takže případné obnovení nechci s definitivní platností vyloučit, ale popravdě s ním nepočítám. S čím ale určitě počítám jsou odměny pro spolupracovníky, jen je budeme řešit jinak (jak konkrétně se dozví ti, kterých se to týká).

Možná se budete ptát proč… KLUBková soutěž postupem času ztratila svůj přínos pro tyto stránky. Mým záměrem kdysi bylo pomocí klubíček ocenit ty, kteří pomáhají VD „žít“ – zapojují se do diskuzí, píší články, dělí se o osvědčené recepty atd. To se časem zvrhlo v bezhlavé vkládání čehokoli s vidinou snadného zisku cen.
Začátkem roku došlo k razantní úpravě pravidel, ale ani ta bohužel nevedla ke správnému cíli.
Ti, díky nimž tyto stránky žijí, z valné většiny klubíčka nijak zvlášť neřeší a 90% objednaných slev je na přezdívky, o jejichž existenci na těchto stránkách vědí jen ti, kteří si je zaregistrovali. Nepodařilo se mi vymyslet systém, který by byl spravedlivý a odměňoval za skutečné „výkony“ místo bezduchého oklikávání „povinných stránek“.

Další soutěž, která je na VD téměř od prvopočátku a kterou jsem se rozhodla ukončit, je soutěž o příspěvek měsíce. Psavci ale nemusí mít obavy, že by přišli o šanci na výhru za své krásné příspěvky. I nadále bude pokračovat soutěž Napiš o tom a vyhraj, se kterou určitě počítám i do budoucna a díky zrušenému příspěvku měsíce budou moci být ceny o něco lákavější – balíčky knih pro výherce budou větší.

I přes zrušení soutěže o příspěvek měsíce počítám se zveřejněním přehledu nejlépe hodnocených článků za předchozí měsíc, nevylučuji ani možnost, že autor(ka) nejúspěšnějších článků bude alespoň symbolicky odměněna, nemusí to však být pravidlem, proto to nebudu oficiálně vázat na žádnou soutěž.

Ostatní soutěže prozatím zůstávají ve stejné podobě a snad vás trošku potěším zprávou, že se připravuje další kolo soutěže Kdo hledá, najde, u které budete mít možnost zase vyhrát všichni, pokud si „prolezete“ vybranou sekci VD.

Pevně doufám, že vás tímto článkem neodradím od celého webu a že si na konci týdne (původní plán byl zveřejňovat tyto redakční články vždy v neděli) s chutí přečtete druhý příspěvěk z této série, který by moooožnáááá mohl být o tom, jak jsme překonali prvních 5.000.000 😉