Anna a Antonín – co s sebou?

V prvním dílu jsme zachytili nezaměstnanou Annu, maminku dvou malých dětí, jak opakovaně bez valných výsledků brouzdá v internetových nabídkách práce. Ne a ne najít něco seriózního, co by navíc umožňovalo pružnou úpravu pracovní doby. Od té doby jste Anně pomohli objasnit význam motivačního dopisu a připravit životopis. V minulém díle dostala Anna pozvánku na pohovor  a hned začala řešit, co si pořídí na sebe.

Nakonec však upřednostnila přípravu pracovních podkladů před nákupem nového outfitu. Annu nápad velmi zaujal.

Co všechno by měla do svého osobního portfolia zařadit kromě již zmíněného CV a motivačního dopisu?

a)      Poslední vysvědčení, získané certifikáty, reference z předchozích zaměstnání, vzorníky dosavadních děl (fotografie, ukázky na webu).

b)     Výpis z trestního rejstříku, doklad o zdravotní způsobilosti, reference a posudky z předchozích zaměstnání, ukázky své tvorby.

c)      Kopii dokladu o nejvyšším vzdělání, certifikáty a ocenění, reference, ukázky vlastních návrhů a výrobků, charakteristiku svého stylu, kontaktní údaje.

 

HLASOVAT

Hlasovat můžete do: 19. 7. 2015 (24:00)

Na další pokračování dle Vašeho gusta se těšte příští středu 22. 7. 2015.

Máte-li osobní vzkaz či radu pro Annu nebo Antonína, pište na:
anna@centrum-kaspar.cz
antonin@centrum-kaspar.cz

 

Tento seriál pro Vás připravuje Centrum Kašpar, které vzniklo v roce 2005 ve snaze podpořit rodiče malých dětí při jejich návratu na trh práce formou vzdělávání a poradenství. Dnes pomáhá oběma stranám trhu práce porozumět vzájemným očekáváním, cílům a potřebám a zhodnotit je v oboustrannou výhodu. Těm, kdo práci hledají, i těm, kdo práci nabízí, chce umožnit práci bez zbytečného stresu, s dostatkem času na seberealizaci v osobní a rodinné sféře. Organizace usiluje o to, aby rozdílnost (v potřebách, postojích, věku či pohlaví) nepředstavovala na trhu práce hendikep, ale zdroj příležitosti k dalšímu rozvoji.