Pohodové kojení bez starostí!

Kojení je jednou z nejpřirozenějších a nejintimnějších věcí ve vztahu mezi maminkou a miminkem. Nejen novopečené, ale i zkušené maminky nám však jistě dají za pravdu, že navzdory tomu krmení miminka není vždy bezproblémové, ale mnohdy vyžaduje velkou dávku trpělivosti, zručnosti a snahy. Naštěstí existuje způsob, jak si kojení co nejvíce usnadnit a učinit z něj příjemný rituál, na který se budete se svým dítkem těšit.

Polštář na kojení – pomoc nejen při krmení

Tajemství spočívá v polštáři na kojení. Nenechte se ale zmást jeho názvem – tato jednoduchá pomůcka Vám totiž poslouží nejen při kojení, ale i při krmení dítěte z lahve, a dokonce Vám usnadní život ještě v době těhotenství.

Pokud miminko teprve čekáte, možná si myslíte, že na koupení polštáře na kojení máte ještě dostatek času. Pravdou je, že polštář se specifickým tvarem do písmena U Vám v těhotenství zpříjemní ležení a spaní, a to nejvíce v oblíbené pozici na boku, kde se stane bezpečnou podporou pro Vaše rostoucí bříško, a tak citelně uvolní přetěžovanou bederní páteř.

Stejné pohodlí Vám pak poskytne i při kojení či krmení miminka, které díky polštáři zvládnete nejen vsedě, ale i vleže či na boku, přičemž problémem není ani krmení dvojčat. I ti nejmenší drobečkové se časem pronesou, a tak polštář, který podepře Vaše paže, poskytne příjemnou úlevu Vašim zádům, především ramenům a krční páteři. Měkoučký polštář na kojení oceníte i v případě, že jste prodělala císařský řez – polštář dokonale chrání bolestivé místo a to se pak zahojí mnohem rychleji.

Díky polštáři je navíc dítko v těsné blízkosti matčina těla, což mu dává tolik potřebný pocit bezpečí. Z tohoto důvodu je polštář také trefně přezdíván „umělá děloha“, neboť miminku připomíná bezpečné a hřejivé prostředí u maminky v bříšku. Pro klidné usínání jej proto můžete dát miminku i do postýlky.

Tvar polštáře navíc podporuje správné držení dítěte s podporou zad i hlavičky – vhodná poloha dítěte je nesmírně důležitá nejen pro jeho psychickou pohodu, ale i zdravý vývoj. Nesprávné držení při krmení nejčastěji způsobuje přetížení páteře, refluxy, koliky a další nepříjemné problémy.

Polštář na kojení využijete i v dalších měsících. Polštář poskytuje dokonalou podporu sedícím dětem a výrazně tak usnadňuje jejich první pokusy o sezení. Polštář lze využít také jako pomůcku k nejrůznějším cvikům pro posílení svalů a zvětšení rozsahu pohybu.

Kvalita především!

A jak vybrat kojící polštář, aby dokonale splňoval všechny své funkce? Základem je vybírat z nabídky osvědčených a specializovaných výrobců či prodejců. Příkladem je internetový obchod www.polstarnakojeni.cz, který nabízí široký sortiment zboží zaměřeného na zajištění pohodlí při kojení či v době těhotenství. Nabídka zahrnuje těhotenské a kojící polštáře v různých velikostech pro zajištění maximálního komfortu a odpočinku. Samozřejmostí je také široký výběr dekorativních potahů, které Vám i Vašemu miminku vytvoří příjemné prostředí. Na www.polstarnakojeni.cz lze zakoupit také kojící polštář „Matýsek“, který jako jediný v ČR získal osvědčení na těhotenské a kojící polštáře a pelíšek pro miminka vydaného TZÚ. Dále zde seženete i cestovní mini-polštáře, samostatné potahy a výplně i spoustu dalšího vybavení, a to nejen do dětské postýlky.

www.polstarnakojeni.cz a každý den těhotenství i mateřství si budete užívat!