Jak nas pribuzni pripravi na potomka….

Je zde bezne v poslednim mesici tehotenstvi naplanovat tzv. “Baby-shower”. Drive jsem si myslela, ze jde o nejakou formu krtin (shower-sprcha), protoze se me neco takoveho netykalo, ale ted tedy vim,(kdyz uz se me to tyka), ze je to mala oslava, kde se sejde zenska cast pribuzenstva a kamaradky…Pro budouci maminku se takovahle oslava stane velkym ulehcenim penezenky… Take se priznam, ze jsem se domnivala, ze to budu ja, kdo vystroji mimi-party, ale bylo mi vcas 😉 receno, ze to organizuje rodina a ja jen prijdu a oslnim briskem…. 😉

Dulezita je registrace. Jde se do obriho obchodu s detskym zbozim, tam se zapisete, dostanete skenovaci “pistoli”, chodite po obchodu a vybirate co je potreba, co Vam na mimco chybi.

Ted musim napsat, ze jsem behem tehotenstvi nakoupila obleceni ruznych velikosti, lahve, ruzna chrastitka… jednak mi to nedalo, abych si neudelala radost a jednak jsem zkratka nemohla cekat na to, co pribuzni AZ koncem tehotenstvi snesou…. protoze….. oni skutecne koupi cokoliv…. od posledniho bryndacku po kocarek…. Mladi se tu nemuseji financne “vysavat”, a v klidku planovat mimca… 😉

Tak si to chodim po obchode, skenuji, skenuji, po dvou hodinach si myslim, jak mam nevybrano az prebrano… (a kdo to jako vsechno koupi..)…prijdu ke slecne a ta mi povida: “Jen 68 veci ?” Ja udivene jen zvedla oboci, protoze jsem nechtela byt neprijemna a vyhrknout neco jako, co se stara ?? A slecna opet: “Tady bezne vybiraji kolem 100-200 …” Docela me otravila, nemela jsem chut vysvetlovat, ze v jinych zemich se maminky staraji sami, ;))) a doma me tedy ceka plny suplik vecicek…… (to by asi nascitalo ten zbytek).

No, nic…. Jeste jsem se tedy zapsala na webovych strankach obchodu a v klidku domova dotukala pod me jmeno nejake to povleceni, hrazdicku a desne dulezite hracky (jako jsou ruzne pultiky s cudliky s hudbou, elektronicke nevim co se zviratky… hej, psali, ze to pomaha k vyvoji ditete od tolika a tolika mesicu….. a kdyz chteji kupovat, kupujte…. !!!! ;))

Neberte to, ze si stezuji….. Proc si neusnadnit zivot ? Stejne nemam na vyber… 😉 Nikomu zde nepripada, ze bych si rikala o darky pro me budouci dite. Je to zkratka tradice….. ale s necim se Vam sverim. Je zde normalni a bezna praxe !!!!!….. ze si maminy vedome vyberou treba postylku, kterou uz maji doma, a po obdrzeni te druhe, (nove) ji jdou do obchodu vratit, (protoze chteji extra penize), to mi pripada dooooost “vycurane”.

Protoze si hned predstavuji, az mi ten dotycny “darce postylky” prijde na navstevu a uvidi jinou (treba pouzitou) a logicky se zepta, kde ze mate tu moji postylku….. ??? Bylo mi od manzela a tchyne odpovezeno smichem a ze si nemam delat starosti….

Aha !!! Tak at jim to tedy vysvetli sami…..;( (Mamka mi poradila, at na postylku nalepim cislo mobilu na manzela s poznamkou – jakkekoliv dotazy volejte na…..) Haha.. Dik, mami !!!

Ne, ne, ja jsem se nechala premluvit na JEN “naskenovani” male houpacky, kterou mozna dostanu od kamaradky. Mozna. S tim, ze jsem kamaradku uz upozornila a ta mi rekla, at jsem prakticka a ze za obdrzene penize muzu koupit treba haldu plenek….. (Ale stejne……) Asi to moc prozivam…..

Neprozivali by jste?????

P.S. Samozrejme se tesim na pristi vikend bab-sezeni, venku je porad krasne a po nejakem tom obede se presuneme na zahradu…….jednak my zenske se vzdycky zabavime a vim, ze pak uz jen vsechno doma vybalim, preberu, nachystam, VRATIM ..;))) a budu napjate cekat, co na to mimco…… uz jen mesic !!!