Jak na holčičky aneb jak ovlivnit pohlaví dítěte

Díky obnovené diskuzi pod mým příspěvkem Jak jste otěhotněly? jsem si vzpomněla na metodu, kde popisuje jeden vědec, tuším, že to byl angličan (ach ta paměť :-)), jak ovlivnit pohlaví dítěte před narozením… Díky obnovené diskuzi pod mým příspěvkem „Jak jste otěhotněli?“ jsem si vzpomněla na metodu, kde popisuje jeden vědec, tuším, že to byl angličan (ach ta paměť :-)), jak ovlivnit pohlaví dítěte před narozením .
Takže jak na holčičky? Dočetla jsem se asi ve dvou knížkách o těhotenství následující metodu, která mi přijde docela zajímavá. Ovšem pravděpodobnost je asi tak 60 % 🙁
Jak už všechny víme, muž má spermie s X a Y chromozómy. Pro zjednodušení „ženské a mužské“ spermie. „Mužské spermie“ se vyznačují větší pohyblivostí, ale menší životností. Naopak „ženské spermie“ nejsou moc pohyblivé, ale zato déle vydrží, prý až 4 dny po styku.
Takže pokud chcete holčičku, tak vědec radí mít pohlavní styk před ovulací, jeden až dva dny. Protože než dojde k uvolnění vajíčka, mužské spermie zahynou a ženské budou ještě „naživu“, je větší pravděpodobnost, že mimi bude holčička. Pokud chcete chlapečka musíte mít pohlavní styk přímo v den ovulace.
Pěkná metoda, že? :-)) Vyžaduje to však docela dost splněných podmínek, z nichž jedna je nejzásadnější – vědět přesně na den termín ovulace (existuje řada metod, nejjednodušší mi přijde měření teploty. Každý den ráno hned po probuzení se musí měřit teplota v pochvě, teplota je každý den zhruba stejná, plus mínus jeden stupeň. Ovšem v den ovulace výrazně stoupne, určitě o tři stupně).
Samozřejmě existuje spousta výjimek, jsou muži, kteří mají většinu spermií jednoho pohlaví, pak asi nebude metoda fungovat. Na prohlídce jednoho zámku jsem dokonce viděla na fotografii šlechtice (bohužel nepamatuju si jméno :-)), který měl 11 dcer a to s jednou manželkou! Tak dlouho asi zkoušel chlapečka, až to vzdal :-).
Pokud vás metoda zaujala, určitě ji vyzkoušejte! Za zkoušku nic nedáte :-).