Jak jste otěhotněly?

Jsem od přírody zvědavá ženská, tak mě zajímají různé novoty, ale i příběhy ze života. Baví mě tady pročítat zážitky z vašich rodin a svěřovat se s mýmy. Nedávno mě zaujaly články Kaitlin, která bohužel nemůže mít přirozenou cestou vlastní děti a to mě inspirovalo k napsání následujících řádek. Snad to zaujme i vás…Je prostě zvláštní, že někdo nemá s otěhotněním sebemenší problém, otěhotní třeba i nechtěně. Jiný se musí o miminko snažit, hlídat plodné dny, podstupovat nepříjemná vyšetření a i tak se někdy nedaří otěhotnět několik let. A nakonec jsou i případy, kdy je jasné, že k otěhotnění vůbec nemusí dojít. Úplně se dokážu vžít do kůže takových žen, jak musí být nešťastné a zoufalé. Jsem ráda, že existuje možnost i těmto ženám pomoci.
Já naštěstí patřím k té první skupině, k ženám, kterým se stačí podívat na trenky a jsou „v tom“ 🙂 Naštěstí, protože život bez dětí si teď už nedokážu představit.

Já jsem otěhotněla totiž nechtěně. Sice jsem už byla vdaná, ale koupili jsme pozemek a plánovali stavbu rodinného domu, takže jsme děti chtěli až do nového bydlení. Ale příroda si řekla, že nám to ztíží:-) A já jsem najednou otěhotněla. Zdálo se mi to prakticky nemožné a i můj gynekolog vrtěl nad mým případem hlavou. Brala jsem totiž antikoncepci a logicky jsme si s manželem nedávali pozor. Je pravda, že jsem prášky neužívala v jednu hodinu, jak se doporučuje, ale vždycky jsem to stihla do 24 hodin. Ten měsíc jsem nastydla a musela brát antibiotika, o kterých jsem si pak taky přečetla, že někdy (asi v 0,001 %) mohou rušit účinky antikoncepce. Takže my jsme byli to 0,001 %, které otěhotní i přes antikoncepci. Nikdy bych tomu neuvěřila, kdyby se mi to nestalo. Známí nám to taky moc nechtějí věřit. Ale je to tak. Dcera, co se nám narodila, je pro nás nejkrásnější a největší štěstí a vůbec nelitujeme, že si k nám takhle našla cestu. I když ze začátku jsme byli dost zaskočeni:-)) Zvlášť, když jsem věděla, že moji rodiče se o mě snažili dva roky a museli podstupovat různá vyšetření. Tak trochu jsem si myslela, že s otěhotněním budu mít problém i já.

Co dodat? Jen to, že teď používáme asi tři druhy ochrany a v koutku duše se modlíme, aby druhé miminko počkalo až dostavíme:-)) A co vy? Povedlo se vám miminko napoprvé nebo jste se museli pokoušet déle? Ať se všem, kteří chtějí potomka, daří! A těším se na vaše příběhy!