Partnersví není jednoduché

Určitě to znáte, seznámíte se, zamilujete se a představujete si společný život, ve kterém jste stále šťastní. Ale skutečnost je jiná…Časem se vytvoří zajeté koleje a stereotyp. Nikdy to nenechte dojít tak daleko.
Se svým partnerem jsem už skoro 9 let. Máme dvě krásné, zdravé děti, ale nějak se mezi mámi vytratil ten vztah dvou lidí, kteří se mají rádi. Jako bychom zapomněli na sebe a stali se pouze rodiči. Já mám problém s komunikací. Mí rodiče se stále jenom hádali, řvali, nadávali. A já, místo abych se hádala – mlčím. Já vím, že je to špatné řešení, ale asi mám v sobě nějaký blok, přes který neumím přejít. Můj partner mi říká, že se se mnou nedá mluvit, protože začnu brečet a stejně mu nic neřeknu. Tak se mnou o problémech raději mluvit přestal.
Není mi jedno, kam náš vztah spěje. Já vím, že je to člověk, se kterým chci být, ale nejsem si jista, jestli to chce i on. Vím, že nás má rád. Děti miluje, pro rodinu udělá vše. Jenom kdyby nebylo tolik starostí – náročná práce, špatná finanční situace, další práce kolem domečku. Starosti se nakupí, problémy se spojí a je jedno, že hlavní problém je jinde, už se to sype.
Nejsme manželé, v to už ani nedoufám. Na svatbu peníze nejsou a ani nebudou. Svého partnera miluji, kdyby se mě ještě před půl rokem zeptal, jestli si ho vezmu, neváhala bych s odpovědí. Teď už nevím, ale ne proto, že si nejsem jistá svými city k němu, ale proto, že nevím, jestli by to on opravdu chtěl. Nechci se vdávat, protože se to očekává, ale proto, že to chceme – oba.
Partner říká, že je důležitější, jak dlouho spolu lidé jsou, ne jestli na to mají papír. Já s ním souhlasím, ale která žena nechce zažít ten den, kdy se cítí jako princezna?
Teď to není moc fajn, přítele nic nebaví a není šťastný. Já se opravdu snažím, ale někdy už nevím, co mám dělat. A že brečím? To je proto, že mi není jedno, co se děje, chci přítele, který bude šťastný, a ne zjistit, že ho nic netěší, dokonce ani sex. Otázkou však je, jestli ho netěší pouze se mnou.
Nenechte Váš vztah zešedivět. Nic není zadarmo a pěkný vztah už vůbec ne. Na vztahu se musí pracovat každý den. Ne jenom jeden, ale oba dva. Vztah je o dvou lidech, co se mají rádi, i když to tak občas nevypadá. Spolu zvládnete víc než sami, proto jste dva. A ve dvou se to přece lépe táhne.