Babičky a dědové a naše děti

Hezký den všem :o))
Včera jsme zajeli na návštěvu k prarodičům, holky řádily (mezi sebou) my probrali novinky a pak začly holky (Eli 1 a Káťa 3) řádit s náma i s babi a dědou… :o)Bydlíme na vesnici v rodinném domečku spolu s mojí mamčou, takže ta si vnuček užívá ostošest :o)), jak z vlastní iniciativy tak i Káťa se sebere a jde za ní a občas i my ji tam pošlem – aby jsme si na pár minut oddechli :o))

Takže ta se vnoučátkům věnuje jak může – zase na druhou stranu jim nic moc nekupuje, nemá k tomu zas tolik příležitostí (je v důchodu, na vesnici a do města jezdí jednou za měsíc na velký nákup – a to jen prolítne krám, koupí co má na seznamu)…. :o)

Druhá babička bydlí s dědou ve městě, ještě oba pracují a musím přiznat, že ta holkám nějaké ty věcičky koupí, ale většinou jsou buď velké, nebo malé – ještě že máme tu druhorozenou taky holku :o))
Už jsem jí i dala velikostní tabulku/ věk dítka – malou aby si ji mohla dát do peněženky – ale někde ji ztratila:o(
Ale o tom jsem tak moc mluvit nechtěla, chtěla jsem se zeptat, jak si vaše rodiče užívají vnoučátek…?
Nevím, jestli je to tím, že je babička z města, ale ještě ani jednou se nenabídla, že by si vzala Káťu (3 roky) na víkend :o(, je pravda že celý týden nevytáhnou paty z paneláku – jen když musí se psem na vyvenčení :o(
Takže nevím asi by se tam Kačka zbláznila, ale zase na druhou stranu, v blízkosti maj krásné dětské hřiště, pravidelně tam maj cirkus, ale prostě je to nenapadne a já jim nic nechci říkat – jsou to manželovi rodiče!!! Rozumíme si to jo, ale proč je čertit…. raději ji pošlu dolů k mamce ….

Mám kamarádku, ta má 4 děti (4. se narodilo teď v červenci) – všechny holky, maminku má v Praze a holky tam pravidelně jezdí třeba i na týden?!!!

Proč nemáme taky takovou babičku?

Taky mám kamarádku a ta bydlí sice ve městě, ale v domečku, spolu se svými rodiči, a její manžel to udělal tak, že když chce jít dcerka za babičkou, tak jde s cedulkou na které je napsáno, na jak dlouho ji tam pouští (př. 20 minut) a babiačka ji za těch 20 minut musí poslat domů – jinak by tam za trest malá nesměla!!
Koukala jsem jak jojo, když mi o tomle „zázraku“ kamarádka vyprávěla… dál jel si pro ni a druhé dítko do porodnice a rodičům řekl, že jede na výlet – autosedačku dal do auta v noci, aby o tom nevěděli!!!

Hrůza, zase si řikám, jaké mám štěstí na manžílka a babičky a dědečky!!!!

Díky za Vás, ať jste jaký chcete, děti máte rádi a my Vás taky :o))