Dárky k Vánocům: Jakým chybám se vyhnout?

Zvládnout Vánoce bez stresu a udělat blízkým radost krásnými dárky – to je ideální scénář, který se ne vždy podaří realizovat. Chcete, aby vaše dárky neskončily na dně šuplíku a udělaly radost? Máme pro vás několik tipů.

Neshánějte dárky na poslední chvíli

Když budete vánoční dárky kupovat na poslední chvíli, skončíte den před Vánocemi v přeplněných obchodech, kde budete sami sebe přesvědčovat, že dárkové balení pěny do koupele je přeci skvělý dárek. Udělejte si na výběr dárečků více času a přemýšlejte, že čeho by měli vaši blízcí opravdovou radost.

Tip: Potřebujete s výběrem dárků poradit? Mrkněte na www.vanocni-darky.cz. Najdete tam spoustu nápadů – třeba tipy na vánoční dárky pro maminku, kamarádku, přítele, babičku a další osoby, pro které máte potíže vybrat ten pravý dáreček.

Šperky a oblečení – to je tenký led

Neříkáme, že by šperky pod stromek nepatřily, ale pokud je nevyberete obezřetně, můžete se dostat do nepříjemné situace. Pokud koupíte příliš laciný šperk, bude mít obdarovaný pocit, že si ho příliš nevážíte. Příliš luxusní šperk může zase obdarovaného postavit do nepříjemné pozice – co když pro vás nemá dárek v odpovídající hodnotě? A to ani nemluvíme o tom, jak je těžké se strefit do vkusu tím správným kouskem někomu, s kým si nejste příliš blízcí.

Podobný princip platí u oblečení. Nákupem oblečení navíc riskujete, že neodhadnete správnou velikost a to se zvláště u žen pohybujete na velmi tenkém ledě. Příliš velká i příliš malá velikost může kohokoliv právem urazit.

Než něco koupíte, zamyslete se pořádně

Máte svobodnou kamarádku, která stále nemůže najít toho pravého? Co takhle jí koupit knihu „Co děláte špatně, když jste stále ještě sama?“? Nebo co třeba jí koupit vibrátor? Určitě bude nadšená! Nebo snad ne?

Jistěže nadšená nebude. A nelze se jí divit. I když dárek kupujete s dobrým úmyslem, někdy jím můžete člověku velmi ublížit. Proto se vždy zkuste vcítit do kůže člověka, kterému dárek kupujete.

Dárky pro děti: Myslete na rodiče!

Vybírat dárky dětem je snadnější, viďte? Ale než cokoliv zakoupíte, poraďte se s jejich rodiči. Možná nebudou mít z hraček vydávajících zvuky takovou radost, jako jejich dítko. Buď se s nimi poraďte, nebo malou kytaru vyměňte za plyšáka.