3 tipy a 1 dárek pro záchranu letošních Vánoc

Už je to tady zase… místo zklidnění, rozjímání a vychutnávání předvánoční atmosféry nastává čas shonu, stresu a nenálady. Už aby ty svátky byly za námi! Vážně to tak chceme?

Jen si zkuste vzpomenout, jaké to bylo, když jste se na Vánoce ještě těšili. A je fuk jak moc je to dávno. Co se vám vybaví?

Koledy, vůně, atmosféra, světýlka v oknech, …

Ruku na srdce, nechtěli byste takové Vánoce zpátky?

Mám pro vás 3 tipy, jak se té kouzelné atmosféře aspoň přiblížit. Chcete?

Tip č. 1: Zapojte děti

Je toho spousta, co je potřeba před Štědrým dnem připravit, napéct a nazdobit. A děti tak rády pomáhají!

Jenže… ty nervy kolem, co? Pečení cukroví trvá dvakrát tak dlouho a kuchyň je pak v dezolátním stavu, takže další práce navíc.

Výroba dekorací s dětmi je další bojovka, která často končí křikem, nepořádkem a otrávenými obličeji. Taky vám z toho běhá mráz po zádech, jen si to představíte?

Zkuste to tentokrát s 3 osvědčenými triky pohodových rodičů. Najdete je v e-booku Jak nepřijít o nervy, když se pustíte do tvoření s dětmi, který je zde na VD ke stažení zdarma.

Stáhnout zdarma

Tip č. 2: Nechte si poradit

Už před 2 lety připravila Katka Králová online workshop nazvaný Jak připravit dětem ty nejkrásnější Vánoce a najít pod stromečkem mámu živou.

Pro velký zájem se vloni před Vánocemi vysílal znovu. Opět si získal spoustu rodičů a na přání těch, kteří ho tenkrát nestihli, i těch, kteří se ho zúčastnili, se letos bude vysílat zas.

Zase se všichni rodiče dozví

Workshop opět probíhá online, prostě si ho poustíte přes internet pěkně v teple domova. Doporučuju uvařit si k němu punč nebo nějaký voňavý čaj,  zapálit svíčku a vyhradit si hodinku času (tahle časová investice se vám mnohonásobně vrátí).

Vysílání bude dostupné v úterý 12. prosince 2017 v době od 8. hodiny ranní do půlnoci, svoje místo na něm si ale radši rezervujte hned (však víte, jak to při tom shonu pak dopadá…):

Přihlásit se

Tip č. 3: Prostě se přelaďte

Může to znít jako sci-fi, ale funguje to jedna báseň. Už jste to nejspíš i někde četli nebo slyšeli:

Co má pozornost, to roste.

Nebudu to teď nijak sáhodlouze rozebírat… Prostě dokud si budeme říkat, jak jsou ty Vánoce strašně komerční, jak se člověk nezastaví, jak je to vlastně všechno na houby, tak se fakt jen těžko můžeme dostat do nějaké vánoční nálady, no uznejte.

Vlastně si tak ty svátky otravujeme a kazíme sami.

Uznávám, je toho fakt hodně, co se snažíme v těch posledních týdnech roku zvládnout, zařídit a připravit. Čím víc se budeme soustředit na ten stres, tím víc ho budeme prožívat. Co takhle najít si každý den aspoň jednu drobnou předvánoční radost a fakt si ji vychutnat?

Může to být cokoli:

Nepochybuju, že další vánoční drobnosti si už zvládnete najít sami 😉

Dárek: Zachráněné Vánoce

Věřím, že s těmito tipy se vám letos podaří Vánoce zachránit a konečně si je zase užít.

A kdyby to přeci jen nestačilo, mám tu ještě jeden tip navíc – kouzelnou knížku Zachráněné Vánoce.

Vyšla letos v listopadu, je plná milých vánočních ilustrací Iku Dekune a Lenka Rožnovská v ní vypráví příběh malého Františka, který cestou pro betlémské světlo zachránil Vánoce.

S ní se na svátky naladíte raz dva.

A když píšu dárek, tak jeden výtisk někomu z vás daruju. Jistě tušíte správně, že to bude znamenat další soutěž. A ta bude pochopitelně ryze vánoční 😉

Vaším úkolem je napsat do komentáře pod tento článek:

Co se vám vybaví, když zavzpomínáte na Vánoce z doby, kdy jste se na ně těšili.

Pište cokoli – může to být jen jedna jediná věc, nějaká vánoční příhoda, vaše oblíbená vánoční tradice, kratinká vzpomínka… prostě cokoli, co máte spojené s Vánocemi, které si dokážete vychutnat a užít.

Soutěžní komentáře můžete psát až do úterka 12. 12. 2017 (až do půlnoci), do konce týdne pak ze všech komentářů vyberu jeden výherní. Jeho autor dostane knížku Zachráněné Vánoce.

Tak co, jdete do toho?