Víme, jak snížit náklady na volání. Snižte je i vy!

Také se vám nelíbí, jak nás mobilní operátoři okrádají? Jak nabízejí předražené služby, které jsou jinde ve vyspělé Evropě třeba i o polovinu levnější? Nástup neomezených tarifů sice situaci mírně zlepšil, ale i nadále platí, že průměrná cena jedné minuty hovoru je u nás jednou z nejvyšších v Evropě. Levněji než u nás volají v  zemích jako Velká Británie, Německo nebo Rakousko. V Litvě nebo Rumunsku je pak průměrná cena minuty hovoru dokonce čtyřikrát nižší, než u nás! Je na čase proti tomu bojovat.

Čísla z EU hovoří jasně

Češi jsou mnohdy považováni za národ, který si neustále stěžuje. V případě cen za mobilní služby si však stěžuje naprosto oprávněně. Před několika měsíci zveřejnila Evropská komise výsledky studie, ve které mapovala průměrné ceny volání ve všech členských zemích EU. S přihlédnutím ke kupní síle obyvatelstva vyšlo, že Česká republika má třetí nejdražší volání v celé Evropě. Hůře jsou na tom jen Bulhaři a Slováci. Naopak s velkým náskokem nás předstihli Rumuni, Litevci nebo třeba Lotyši. Je třeba něco dodávat?

Začněte se bránit

Na celé situaci je nejsmutnější to, že operátoři vydělávají jen a pouze na naší pohodlnosti. Řada z nás je u jednoho operátora už několik let, využívá stejný tarif a o možnostech změny z různých důvodů vůbec neuvažuje. Změňte to. Díky uvolnění trhu se v posledních letech objevují na trhu noví virtuální operátoři, kteří často nabízí mnohem lepší podmínky, než zaběhnutá „velká trojka“. Zajímavé bude také sledovat, s čím přijde miliardář Petr Kellner, který před několika týdny koupil většinový podíl Telefónicy – provozovatele mobilní sítě O2.

I vy můžete být součástí mobilní revoluce

Tisíce lidí už vystavily praktikám mobilních operátorů stopku a přešly k levnějším virtuálním operátorům nebo si vyjednaly výhodnější podmínky. Přidejte se k nim také vy. Zavolejte svému mobilnímu operátorovi a pohrozte mu odchodem. Buďto vám nabídne výhodnější podmínky, nebo od něj jednoduše odejděte. Noví mobilní operátoři vám nabídnou víc. Přesvědčte se o tom.