Sandra je/bude naše…

Milé maminky, milí tatínkové, ale také milé tetičky, strýčkové, babičky i dědečkové…
Není to tak dávno, co jsem na tomto místě vykopla směrem k vám nápad společně adoptovat dítko z Afriky. Kdo náhodou nečetl, může ZDE. Chci vám všem touto cestou poděkovat za vaše pozitivní přijetí, reakce i veškeré předané zkušenosti. Moc mě potěšilo, že vám často nelehký osud dětí na jiném kontinentě není lhostejný. Hodláte-li se tímto připojit k naší velké „adoptivní VD rodině“ a stát se (poprvé, podruhé nebo třeba pošesté) rodičem, v tomto případě adoptivním rodičem, čtěte dál.


Protože je to dnes přesně 4 roky, 5 měsíců, 3 týdny a 6 dní, co nám Petra „porodila“ VašeDěti.cz, vybraly jsme pro adopci stejně starou holčičku Sandru.
Sandra Klara je z Keni, žije pouze s maminkou a bratrem, tatínek jim zemřel. Sandřina maminka pracuje jako recepční, ale její výdělek nestačí na to, aby Sandře umožnila vzdělání. A to jí můžeme umožnit my, mamči z VD… Samozřejmě bude i nadále žít se svojí rodinou, ale z našeho společného příspěvku, který činí 7200,- Kč/ročně, bude uhrazeno školné, školní uniforma a všechny učební pomůcky pro „naši“ Sandru. V Keni je školní rok rozdělen na tři trimestry, mezi nimiž je vždy jeden měsíc prázdnin. První trimestr začíná v lednu, druhý v květnu a třetí v září. Minimální období, na které je dítě možno adoptovat, je 12 měsíců. Věřím ale, že Sandru nezklameme a ona díky nám bude moci nabývat vědomosti déle než jen jeden jediný rok.

Stejně jako ostatní adoptivní rodiče budeme agenturou (www.humanisti.cz) pravidelně informováni o jejím stavu a všech pokrocích. Pro tento účel bude Petrou zprovozněna nová sekce pravděpodobně v rámci rubriky Pomoc, kde bude nám, všem „adoptivním VD rodičům“ přístupná veškerá písemná korespondence se Sandrou, její vysvědčení, fotografie… Ale budeme mít ještě něco navíc. Dobrý pocit, že jsme pomohli jednomu dítěti umožnit to, co je pro spoustu jiných dětí na světě zcela samozřejmé. A to rozhodně není málo…

Za sebe se přiznávám, že se už nemůžu dočkat prvních zpráv od Sandry, i když je mi jasné, že to chvilku bude trvat. To je snad vše podstatné, přesto máte-li jakékoli dotazy, sem s nimi…

Vaše babofka, jedna z adoptivních maminek 😉