Chcete ho/ji?

Dneska krátce po poledni jsem zase po dlouhé době měla slzy v očích. Dohnala mě k nim debata v televizi (pořad Sama doma, ČT1 1.4.2009 12:30-13:30 hodin) o dětech z Afriky. Možná jste také viděly paní, která si adoptovala nalezence, černošské děvčátko z Konga. Bylo čokoládově hnědé, sladce kouzelné a bezbranné. V Africe se prý až 80% dětí nedožije 1 roku. Tohle přeci každou mámu chytí za srdce…Nejradši bych si všechna ta bezbranná stvoření vzala k sobě. Domů, do Podolí, do lékárny, do pr… (však to znáte…) To je mi z toho smutno… Víte, už velmi dlouho se zamýšlím nad těmito dětmi a moc ráda bych jim alespoň nějak pomohla. Vím, že nemůžu pomoct všem. Ale třeba jednomu nebo dvěma by to šlo. A nebo můžeme pomoct všechny společně…

Pojďme si společně adoptovat dítě z Afriky (alespoň) na dálku!

Myslím MY, všechny maminky, které chtějí.

Myslím MY, maminky stávající, budoucí i ty, kterým krásy mateřství Matka příroda odepřela nebo zatím odpírá.

Myslím MY, jako holky z „VéDéček“, které spojuje stejná „VD“ závislost. Měly bychom o jedno malé a krásné pouto navíc. Měly bychom své, NAŠE, společné dítě! VašeDěti by měly SVÉ dítě! Co na to říkáte?

Jasně, klidně si na to své čelo zaťukejte… 🙂 Pak se ještě jednou zamyslete a komentujte. Budu ráda, když se zúčastníte i ankety Adopce na dálku v rámci VD.

Každá z nás je schopna vyjmenovat důvody, proč pomoci momentálně nebo trvale nemůže, ale společnými silami by to nemusel být problém. Stačí jen chtít… Kdyby 50 z nás přispělo 100,- Kč, může jedno dítě z Ghany chodit po dobu 1 roku do školy, mělo by uhrazenou zdravotní péči, školní uniformu, boty, školní pomůcky, učebnice a také školní stravu. Nechci tady striktně určovat nějakou částku, každá z nás může přispět libovolnou částkou podle svého (někdo 50,- Kč, někdo 100,- Kč, někdo třeba 500,- Kč, to je na každého uvážení). Nejde o to, abychom zruinovaly náš domácí rozpočet… 🙂 Je nás na VD hodně a tak každá sebemenší částka může pomoci…

Dovolila jsem si už oslovit s touto bláznivou myšlenkou Petru, jinak bych si teď nedovolila vás jakkoli lákat, protože co si budem povídat, pokud by byla proti, asi by se realizace takového projektu nemohla zdařit. A Petřinou reakcí jsem byla moc překvapená a potěšená zároveň. Snad to mohu říct. Nabízí nám otevřít novou sekci zabývající se jen Adopcí na dálku, kde bychom měly k dispozici všechny informace v rámci projektu, seznam přispěvatelek/ů a hlavně všechny informace o NAŠÍ holčičce nebo chlapečkovi, její/jeho dopisy, výkresy, apod.

Namátkou jsem na internetu hledala agentury, které se adopcemi na dálku zabývají a hledala veškeré dostupné informace. Nicméně výběr konkrétní agentury je věcí společné dohody, stejně jako výběr pohlaví černouška a země jeho původu.

Tímto se tedy ptám – Co vy na to? Chcete ho/ji?

Předem vám všem děkuji za otevřenost a upřímnost v anketě i diskuzi…