Vím, co jsem nestihla loňskou zimu aneb Martin vánoční plánovač

Dnes naprosto vážně, abyste viděly, že umím být také seriózní /a také proto, že se mi toho v posledních dvou měsících v  životě událo tolik, že už chci mít do konce roku všechno pevně nalinkované!!!/Proto letos na první adventní neděli, čili dnes, přicházím také poprvé ve svém životě s vánočním plánovačem (neb jsem jako správný bohém vrcholně nesystematická, krajně povrchní a značně nespolehlivá). V řadě případů. Už žádný stromek, co se nevejde do stojanu, opečený kus „tousťáku“ v hrachové polívce, protože houstičky někam zmizely…

Letos prostě jinak, lépe – podle plánu!

Jak na adventní plánování?

Mé bohémské já namítne, že Vánoce není možné měřit počtem druhů cukroví, dokonale uklizeným bytem nebo financemi vynaloženými na nákup dárků.

Mé seriózní já zároveň ale dodá, že nějaké cukroví by to fakt chtělo a že úklidem člověk nevyčistí jen byt, ale i trochu svou dušičku…

Pokud patříte mezi ty, co už v září mají jasno, jakou barvu budou mít letošní vánoční dekorace a v říjnu dobalujete poslední vánoční dárek, prosím nečtěte dál.

Ale vy ostatní, co stejně jako já  permanentně něco nestíháte, rozhodně čtěte, právě pro Vás  je tu jednoduchý vánoční manuál.

Tedy: co je potřeba podniknout na konci listopadu?

Dejte vašim zjištěním písemnou podobu!

A co udělat konkrétně první adventní týden?

Mějte se krásně,

Vaše Marta