Vaříme s thermomixem a jiné domácí spotřebiče

Můj manžel je maximalista. V době, kdy jsme zařizovali společnou domácnost se nechal naší známou překecat a ona mně – nikoli nám – doma střihla ukázkovou předváděčku na výrobek thermomix…Zkráceně jde o kuchyňského robota, ve kterém se dá vařit i pařit (tady vařit v páře). Na konec předváděčky si nechala překvapení v podobě ceny – 28.400,- Kč (v roce 2000).
Manžel okoštoval jakousi krémovou česnekovou polévku a bez mrknutí oka vysázel na stůl peníze, on na to byl připraven a dostala jsem „to“ jako svatební dar.
Odstavila jsem tedy jiné kuchyňské roboty, kt. za 4 roky našeho společného života před svatbou nashromáždil. Byly to opět ty nejlepší a nejskvělejší, kt. se na našem trhu nabízely.
Manžel byl tehdy vedoucí elektra. Měli jsme tedy nejlepší myčku, nejlepší pračku se sušičkou – za těch 10 let už odešla a sušila jsem v ní asi tak 2x, a teď máme nejlepší pračku s displejem, na kt. vidím, kdy dopere a pak to na mně pípá, že už mám dopráno, máme nejlepší mikrovlnku se 4 funkcemi a nejlepší vestavnou troubu atd…
Se všemi spotřebiči jsem se už za ty roky naučila pracovat – krisp na MV je skvělý na hranolky, pračku poslouchám na slovo – tedy na pípání, šunkoví šneci z lístkového těsta z trouby nevydrží do vychladnutí, jen ten thermomix je tu jaksi ladem a používám ho jako obyčejný mixér – udělá sice skvělou strouhanku z čerstvých rohlíků, ale to vaření v něm mi nějak nesedí.
Recept pro malé dítě je následující: tvarohová přesnídávka – už píšu jen postup – 2 jablka nasekejte, přidejte 120 g tvarohu a 120 jogurtu a promíchejte, nakonec ještě promixujte.
Ta porce byla celá rozšplíchaná po tom velkém mixéru, takže jsem to vyškrábala ven a stejně jsem to musela rozťapat vidličkou a promíchat v malé misce. Napařování brokolice trvalo 30 min. , brambory dokonce 50 min., na plotně to je prostě jaksi rychlejší.
Mám tedy skvělé domácí spotřebiče a hlavně skvělého manžela, jen teď mám zálusk na domácí pekárnu a obavu, že až vyslovím své přání, tak opět tu bude to nejlepší monstrum a já prosedím spoustu času nad studiem návodu, kt. pochopím až tak po roce, protože ta nejlepší pekárna bude určitě i „chodit“ sama do obchodu pro nejlepší mouku.
Adriana