Skvrny, fleky apod.

Mastné skvrny z dětského oblečení nejlépe vypere Jar – teď už ho dávám na předpírku do pračky a pak normálně prášek – funguje to úžasně na super velké a mastné fleky…V zimě se většinou nemůžeme zbavit skrvn od soli na botech, mám vyzkoušené, že to jde zaručeně dolů octem s vodou.

Mikrovlnná trouba jde vždycky dost špatně mýt. Já do ní dám hrnek s octem a vodou a zapnu to tak na 1-2min. Potom jen povrch vevnitř otřu hadříkem nebo houbičkou.

Na vrzání zásuvek a podobných skříní, šuplíků atd. mám něco s čím si poradí každá ženská (většinou to používám, když se tomu mému nechce najít něco, čím by mi to promazal) – namažu je svíčkou a je po vrzání.

Pořád se peru s nějakými fleky na sedačce – malé dítě jich dokáže vyrobit nespočet a různých barev, velikostí i hustoty. Zkoušela jsem všechny možné přípravky, ale žádná sláva to nikdy nebyla.
Od té doby vždy na jaře vyndám sedačku na terasu ven a namočím ji hadicí – posypu práškem na praní, vezmu jemný kartáček a drbu – pak zase důkladně opláchnu hadicí. Výsledek je úžasný. Počkám ten den, až mi na slunci uschne a stěhujeme zpět.