Praktické rady do kuchyně

Každá z vás někdy experimentuje v kuchyni, ať už jde o zahnání nudy, radu od známé, jak ušetřit za drahé prostředky, nebo se vám něco nepovedlo a vy tušíte, že se to ještě dá nějak zachránit. I zde najdete několik praktických rad do kuchyně.

Vaření

Pečení

Úklid

A něco na závěr

Vážíte bez váhy? Tak to si jistě pamatujete:
– kávová lžička = 4 g soli, 5 g cukru
– mírně navršená polévková lžíce = přibližně 15 g mouky, 15 g strouhané housky, 20 g pískového cukru, 20 g soli
– nenavršení polévková lžíce = přibližně 10 g oleje, 15 g vody, smetany a mléka, 20 g tvarohu
– kus másla velikosti vejce = přibližně 50 g
– maminkám v odměřování malé míry může pomoci kojenecká láhev nebo odměrka od Sunaru

Při pečení jemných moučníků, nákypů a dortů suroviny raději přesně odvážíme na kuchyňské váze.