Obrázek sem, obrázek tam. Kam jen je dám?

Kdo by nebyl hrdý na výtvory svých dětí?! Ovšem kupí se, kupí a také děti potěší, když jejich originály mají rodiče vystavené…


Měníte každý týden v klip-rámu obrázky od vašich dětí? Pak smekám, protože na to já asi trpělivost mít nebudu. Máte obrázky pečlivě ukryté v šuplíku? Tak to zase říkám „škoda“, protože tyto originály jsou cenné, tak je přeci nebudeme schovávat 😉 ?! No a ještě je tu možnost, že je máte úplně všude a při každém pohybu odněkud padají… :-D.

Mám pro vás takové minitipy, jak rychle a bezpečně bez létání obrázky vystavit. Vedle klasického zarámování je tu možnost šňůry s kolíky na prádlo– to mají zřejmě v každé školce. Já jsem si navlékla korálky na střídačku s kolíky, a jakmile mi přistane obrázek- zatím od neteří a synovce – v ruce, lupnu ho sem a je to.

Potřebujeme:
– silnější silon
– korálky
– kolíky na prádlo
– kroužky na záclonu, nebo na klíče
– nůžky

Ustřihneme si dvojitou délku silonu a uvážeme jej na kroužek. Potom navlékáme korálky a občas kolík. Na druhý konec uvážeme opět kroužek a je hotovo. Teď už jen natlouct do zdi háčky a můžeme vystavovat. Kdo by chtěl, může si i ozdobit kolíky nátěrem, nalepit motýlky… vše je na vaší fantazii.

Stále častěji také vidím síť upevněnou na stěně v pokojíku a na ní opět kolíky.

V bytovce máme klasické prosklené dveře, a i když před nimi visí závěs, tak neubrání světlu z chodby úplně. Syn je malý, a když manžel brzy ráno vstává, chci si pospat ;-). Takže jsem to vyřešila vlepením oboustranných obrázků (prozatím z kalendáře) na sklo dveří (které zatím čekají na renovaci ;-)), okraje oblepila samolepící tapetou a abych ubránila obrázky poškození, přelepila jsem je průhlednou samolepící tapetou. Už se těším, až nasbírám maličkého výtvory a vyzdobím dveře jeho pokojíku ;-).

Jakpak vystavujete umělecká díla svých dětí vy?