Mikrovlnky

Rubrika: Domácnost a bydlení

Stále ještě používáte mikrovlku? Já jsem ji po přečtení několika článků s úlevou „vyhodila“. Pokud ji ještě nemáte, tak si ji možná nekoupíte. Pokud ji už máte, třeba alespoň omezíte její užívání. Mikrovlnky jsou vlastně velmi nebezpečné. A proč?


Uvedu zde závěry z několika výzkumů, které mě osobně přesvědčily. Ty, kteří chtějí vědět víc odkazuji na www.celostnimedicina.cz, kde si mohou článek přečíst v celý v původním znění.

Pro nás maminky je důležité vědět, že mikrovlny nebezpečné zejména pro přípravu kojeneckého mléka.
Ačkoli mikrovlny ohřejí jídlo rychle, nelze je doporučit pro ohřívání kojeneckých lahví. Láhev se může zdát na dotyk chladná, ale tekutina uvnitř může být extrémně horká a může dětem popálit ústa a jícen. Také tvorba páry v uzavřené nádobě, jakou je dětská láhev, může způsobit výbuch.
Ohřívání láhve v mikrovlnce může být příčinou nepatrných změn struktury mléka. V kojenecké směsi může dojít ke ztrátě některých vitamínů. V ohřátém mateřském mléce mohou být zničeny jisté ochranné látky. Ohřívání láhve držené v proudu horké vody z kohoutku, nebo postavené do mísy teplé vody sice vyžaduje několik minut navíc, ale je to mnohem bezpečnější.

Mikrovlnami upravená krev zabíjí

Roku 1991 byl v Oklahomě požadován zákon, týkající se nemocnic užívajících mikrovln k ohřívání krve k transfúzím. Zmíněný proces poškodil pacientku Normu Levitt, která zemřela po transfúzi krve. Ošetřovatelka totiž předehřála krevní konzervu v mikrovlnné troubě. Tato tragédie ozřejmuje, že se za „ohříváním“ mikrovlnami skrývá podstatně více, než jsme ochotni uvěřit. Krev bývá před transfúzemi běžně předehřívána, ovšem ne v mikrovlnné troubě… V případě paní Levitt pozměnily mikrovlny složení krve, a to ji zabilo.
Je očividné, že mikrovlnné záření kromě „ohřívání“ dělá se zahřívanými látkami ještě něco navíc. Je zcela zjevné, že lidé, kteří si připravují jídlo v mikrovlnce, polykají spolu s upravenou potravou „cosi neznámého“.

Mikrovlnované jídlo způsobuje rakovinu

Jedno jídlo ohřáté v mikrovlnce samozřejmě nikoho nezabije, ale pravidelný dlouhotrvající přísun takové stravy vyvolá v těle takové blokády, že se nakonec vzbouří. Jednoho dne, tak jako v případě azbestu, DDT, různých ředidel a rozpouštědel, svět procitne do skutečnosti, že mikrovlny jsou příčinou rakovinových onemocnění, dokonce mnohem horší než cigarety. Hrozné je, že to už dávno víme, ale že všichni z pohodlnosti, ziskuchtivosti nebo nezájmu zaujímáme stanovisko Tří opic…
Mikrovlnované jídlo způsobuje pomalou, zákeřnou, plíživou degradaci. Zpočátku zdánlivě ušetříme trochu času ohřátím ranní kávy v mikrovlnce – ale čas, který tím získáme, si odřízneme z vlastních životů. Žádná léčba na světě nemůže vyléčit či zabránit chorobě, pokud budeme příčinu i nadále hýčkat přímo ve svých domovech.

Je zřejmé, že ozáření mikrovlnami vede ke znetvoření struktury molekul v potravinách. Ozařování vytváří nové směsi s chemickými vazbami, jaké v přírodě vůbec neexistují. Tyto takzvané radiolytické směsi vznikají molekulárním rozkladem (rozpadem) jako přímý důsledek ozáření.

Závěry výzkumu vlivu mikrovln
Následující poznatky pocházejí z výzkumů biologických účinků mikrovln, provedených nejvýznamnějšími německými a ruskými výzkumnými ústavy.
Německý základní výzkum probíhal už během vojenského tažení Barbarossa na Humboldtově univerzitě v Berlíně (1942 až 1943), ruská bádání v Běloruském institutu radiotechnologie v Minsku a Ústavu pro radiotechnologie v Rajastanu od roku 1957 až do konce studené války.
Ve většině případů byly analyzované potraviny vystaveny cílenému mikrovlnnému záření o energetickém potenciálu 100 kW/cm3/s na dobu, považovanou za přijatelnou k přípravě zdravotně nezávadné, normální potravy. Biologické účinky zaznamenané německými a ruskými vědci lze shrnout do tří kategorií.

Rakovinotvorné účinky
[Dva body jsou na kopii záznamu německé zprávy nečitelné. Zbytek je nepoškozen.]
3. Vznik „vazby“ na atmosférickou radioaktivitu, která se zdá být příčinou značného růstu objemu alfa a beta částic saturovaných ve stravě.
4. Tvorba rakovinotvorných činitelů ve směsi proteinového hydrolyzátu* v mléce a obilkách [* přírodní proteiny, které násilné přidání vody rozštěpí na nepřirozené fragmenty].
5. Změna elementárních výživných látek, které po požití stravy zpracované mikrovlnami působí zmatek v zažívacím traktu a labilní katabolismus [to znamená zhroucení metabolického procesu].
6. Umělé změny složení jídla vyvolaly selhání lymfatického systému [absorpčních cév] a degeneraci imunitního potenciálu chránícího tělo před jistými formami neoplazmy [abnormální růsty tkáně – nádory].
7. Po požívání „mikrovlnného“ jídla se v krevním séru objevilo vyšší procento rakovinotvorných buněk [cytomatické buňky tumorů, jako například sarkomu].

8. Mikrovlnné rozmrazování mražených plodů vyvolává změny katabolického chování glykosidů [hydrolytické dextrosy] a galaktosidů [okysličených alkoholů].

9. Mikrovlnné emise jsou příčinou katabolických změn [vyvolávají zhroucení metabolizmu], chování rostlinných alkaloidů [prvků na bázi organického dusíku], a to i poté, když byla syrová, vařená, či mražená zelenina exponována po extrémně krátkou dobu.

10. Mimo různých kopií minerálních molekulárních formací se v rostlinných substancích tvoří rakovinotvorné volné radikály [vysoce reaktivní neúplné molekuly], především v syrové kořenové zelenině.

11. U statisticky vysokého procenta osob vyvolala mikrovlnami zpracovaná jídla rakovinové bujení v žaludku a střevech, právě tak, jako obecnou degeneraci periferní buněčné tkáně a postupné zhroucení funkcí zažívacího a vylučovacího traktu.

Úbytek výživné hodnoty

  1. Mikrovlnné expozice způsobily významný úbytek výživné hodnoty u všech zkoumaných potravin.
  2. Snížení biologické dostupnosti [schopnosti zužitkovat tyto látky] B-komplexu, vitamínu C, vitamínu E a podstatných minerálních látek a lipotropů u všech potravin.
  3. Ztráta 60 až 90 procent obsahu vitálního energetického pole u všech testovaných potravin.
  4. Snížení metabolických vlastností a schopnosti integrace alkaloidů [prvků na bázi organického dusíku], glykosidů, galaktosidů a nitrilosidů.
  5. Zánik výživné hodnoty masných nukleoproteinů.
  6. Významné zrychlení strukturálního rozkladu u všech potravin.

Biologické účinky přímého ozáření
Vystavení vlivu mikrovlnných emisí má nepředvídatelné negativní účinky na obecný biologický prospěch lidstva. Tato skutečnost nebyla známa až do doby, kdy Rusové započali se svými pokusy. Pomocí důmyslného vybavení brzy zjistili, že lidský organizmus není schopen strávit látky a substance vznikající v mikrovlnami zpracované stravě. Zjištění, že už pouhé vystavení potravin účinkům energetického pole samo o sobě stačí k vyvolání natolik nepříznivých vedlejších účinků, vedlo nakonec až k tomu, že používání jakéhokoliv druhu mikrovlnných zařízení k úpravě potravin bylo v sovětském státě zakázáno zákonem (1976).

Výčet zjištěných účinků

  1. U osob ozářených mikrovlnami dochází ke zhroucení pole „životní energie“, provázenému, v závislosti na délce ozáření, stále dlouhodobějšími vedlejšími účinky na lidské energetické pole.
  2. Degenerace paralelního celulárního elektrického napětí po dobu používání přístroje (!), pozorovatelné především v krvi a lymfatických oblastech.
  3. Schopnost vnější energie vyvolat degeneraci a destabilizaci potenciálu zužitkování potravy v lidském metabolickém procesu.
  4. Degenerace a destabilizace potenciálu vnitřních buněčných membrán v průběhu katabolického procesu přenosu živin do krevního séra ze zažívacího procesu [metabolický kolaps].
  5. Degenerace a zhroucení okruhů elektrických nervových impulsů v uzlech celebrálních potenciálů [poruchy v přední části mozku kde sídlí myšlení a vyšší funkce].
  6. Degenerace a zhroucení elektrických obvodů nervů a ztráta symetrie energetického pole neuroplexů [nervových center] v popředí a na pozadí ústředního [mozku] i autonomních nervových systémů.
  7. Ztráta vyváženosti a cirkulace bioelektrických proudů při současně rostoucí aktivaci retikulárního systému [systému kontroly funkce vědomí].
  8. Dlouhodobá kumulativní ztráta vitality u lidí, zvířat i rostlin v okruhu 500 metrů od neodstíněné vyzařující jednotky.
  9. Dlouhodobé zbytkové účinky magnetického „depozitu“, rozprostřeného po celém nervovém a lymfatickém systému.
  10. Destabilizace a výpadek produkce hormonů a udržování hormonální rovnováhy u mužů i žen.
  11. Zjevně vyšší úroveň výskytu poruch vzorce signálu mozkových vln v rozsahu vlnění alfa, theta a delta u osob vystavených poli mikrovlnných emisí.
  12. Byly zjištěny negativní psychologické účinky vyvolané poruchami vzorce mozkových vln, včetně ztráty paměti a koncentrace, snížení emocionálního prahu, zpomalení intelektuálních procesů a případy přerušovaného spánku, které se ve statisticky vyšším procentu vyskytují u jedinců, kteří trvale pobývali v dosahu účinků emisního pole mikrovlnných aparátů, ať už při vaření či ve vysílacích stanicích.

Vzhledem k jednoznačným závěrům švýcarských, ruských a německých vědeckých klinických studií, nelze ignorovat mikrovlnky uhnízděné v našich kuchyních. S odvoláním na tento výzkum ukončíme tento článek následujícím výčtem:

Krátké shrnutí

  1. Konzumace stravy zpracované mikrovlnkou působí dlouhodobá a trvalá poškození mozku, způsobená „vyskratováním“ mozkových elektrických impulsů [depolarizací nebo demagnetizací mozkové tkání].
  2. Lidské tělo nemůže metabolizovat [přijmout, strávit] cizí nepřirozené vedlejší produkty, vznikající v mikrovlnami zpracovaném jídle.
  3. Produkce mužských a ženských hormonů se při trvalé konzumaci mikrovlnami zpracované stravy zastavuje anebo mění.
  4. Účinky vedlejších produktů z mikrovlnami zpracovaného jídla jsou uvnitř lidského těla reziduální [dlouhodobé, trvalé].
  5. Minerály, vitamíny a živiny v každém mikrovlnami zpracovaném jídle jsou redukované nebo pozměněné tak, že z nich lidské tělo má malý nebo vůbec žádný užitek; v horším případě organizmus absorbuje směsi látek, které nedokáže zpracovat ani vyloučit.
  6. Minerály obsažené v zelenině se při vaření v mikrovlnné troubě mění na rakovinotvorné volné radikály.
  7. Mikrovlnami zpracovaná jídla vyvolávají žaludeční a střevní rakovinu [tumory]. To možná zčásti vysvětluje prudký nárůst onemocnění rakovinou tlustého střeva.
  8. Trvalá konzumace potravin zpracovaných mikrovlnami vyvolává množení rakovinových buněk v lidské krvi [dennodenní „pohodlně ohřívaná“ porce ranního mléka…].
  9. Dlouhodobé požívání jídla zpracovaného mikrovlnami způsobuje poruchy imunitního systému v důsledku změn lymfatických žláz a složení krevního séra.
  10. Požívání mikrovlnami zpracované stravy vyvolává ztráty paměti, koncentrace, emocionální nestabilitu a úbytek inteligence.

Už jste vyhodili mikrovlnnou troubu?

Napsal/a: Martina

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (41 vyjádření)

  • Martyčka

    Honzále, kdo se snaží šetřit zdraví a životní prostředí je u tebe slepice? Pak se ke slepicím hrdě hlásím!

  • Anonymní

    ideální! škodí jaderná energie, škodí pesticity, ddt cokoliv…
    bydlíte teda už v zemjance? můžete si topit sušeným trusem lesní zvěře( najdete na internetu rozbor spalin?), vařit kořínky (ale pozor na zcela přírodní rulík), zápal plic vyléčíte zaříkáváním…
    Neprodávám mikrovlnky, ale zkuste se podívat na věci reálně….prostě žijete v nějakém světě, za všechno se bohužel platí (to snad uznáte) a i energie na váš počítač byla vyrobena na hrobech mnoha horníků, co zahynuli při rubání neradioaktivního uhlí….
    Trošku je mi líto vašeho „posvátného“ nadšení – připadá mi to trochu slepičí…nebo pštrosí, jestli vám to bude znít míň drsně…:-)

  • Anonymní

    taxem koukal, že původní článek na http://www.celostnimedicina.cz/ už zmizel. Proč asi ?

  • Martina

    Diky holky za vasi podporu. Ja jsem z toho článku nijak nepanikařila. Mikrovlnku jsem postoupila rodičům, kterým je to bohužel všechno jedno. Ona se nám do kuchyňského koutu stejně nevešla :-)) Myslím si, že občasné užívání mikrovlnek jinak zdravého člověka nezničí. Ale když už je někdo nalomenej (různé nemoci, špatná imunita apod.) rozmyslela bych si i to občasné užívání.
    Už to, že strava z mikrovlnek ztrácí vitaminy a další užitečné látky je pro mě důvod ji nepoužívat. Ale jinak k té apokalypse (viz Marta)- taky mám někdy pocit, že se řítíme do pekel (jestli už tam teda nejsme :-). Je docela fuška být optimista a žít s lehkostí ve světě, kde denně dýcháme vzduch obohacený o výfukové plyny, týdně se v každé domácnosti používá množství chemikálií na „desinfekci“. Do schránek nám chodí kila nepotřebných propagačních letáků, které se pak valí všude kolem a do půdy se dostane kdejakej sajrajt. Na druhé straně mě ale vždy potěší, když slyším a vidím, že se o to druzí taky zajímají, že je to taky trápí a jsou ochotni změnit některé své životní návyky a omezit „spotřebu“ určitých produktů a nahradit je zdravější a přirozenější alternativou. Já už se např. nemůžu dočkat toho, až vymyslí auto na vzduch Jinak mám doma většinou „ekologické produkty“ a vůbec se jinak snažím žít. Občas mě chytnou depky ze světa, ale v jádru jsem optimista a zdravím každého, kdo je na tom podobně!

  • jorgo.uplne mi ctes myslenky.taky me napadlo jestli ti hosi ty mikrovlnky neprodavaj.asi tak nejak to bude:-))

  • Mě by jenom zajímalo, kterej výrobce mikrovlnek zaměstnává Honzála, Petra a Vlastu. Nebo je jenom prodávají????????

  • ty pesticidy jsem mela na mysli DDT. ale stejne si myslim,ze se v prumyslu pouziva spousta jinejch sragor,ktery taky skodej.mozna,ze spousta nemoci,jako treba ruzny druhy rakovin, jsou dost mozna zpusubeny tim,ze nase tela jsou zmateny z toho co prumysl produkuje.jenze zase zastavit vyvoj je taky blbost.Zda se jakoby nase zkaza byla nevyhnutelna.ted mluvim asi trochu apokalipticky,ale kdyz se clovek zamysli,jak ubyva destnych pralesu,zvirat,a k tomu to diskutovane globalni oteplovani,myslim si,ze jestli budemem pokracovat stejnym tempem jako doted,opravdu nas moc svetla budoucnost neceka.mozna za nekolik stovek let bude zeme v pekny pr….jinak jsem fakt optimistka.-))

  • Martino: vykasli se na tzv.“odborniky na mikrovlnne trouby“.Pravda je ,ze sila penez brani obchodnikum se zamyslet nad tim,jestli jejich vyrobek nahodou neskodi.
    Minulost nas vsechny preci uz mnohokrat presvedcila,ze mnohe veci povazovane za naprosto neskodne a fajn se nakonec ukazaly jako velice skodlive ci primo zivot ohrozujici.nejvetsi nebezpeci hrozi tam,kde se skodlivost projevuje az po dlouhe dobe.napriklad pesticidy.v Americe kdysi hojne pouzivane a az pozdeji se zjistilo jakej je to srac.(s prominutim.) Anebo jaderna energie.vite o tom,ze pri prvnich jadernach zkouskach umirali vojaci a to jen pro to,ze se nikdo neobtezoval byt opatrny a zkoumat nasledky driv nez nekoho poskodi. Bohuzel uz v nasem svete neni temer nic co by neposkodila civilizace.zncistena voda ,puda i vzduch a to jeste neni vsemu konec. Ale clovek na druhou stranu nesmi panikarit.Ovsem povazuju zcela na miste byt opatrny a neverit vsem chlacholivym recem obchodniku,ze je vse o.k. je dobry spatny vlivy minimalizovat a sbirat informace. martina ma moji podporu.

  • Anonymní

    Martino,
    tvá věta “ narazila jsem na netu na více takových podobných výzkumů s podobnými výsledky“ mi prostě připadá, že naprosto charakterizuje tebe jako „věřící“ všemu, co na netu najdeš!
    Mně to spíš připadá jako spousta nesmyslů, které se tváří jako „vědecká pravda“ opsaná z Chvilky pro tebe nebo jiných bulvárů…ale jo, bav se tím….určitě se tam dozvíš ještě spoustu dalších zásadních a zajímavých věcí:-)

  • Martino – dobře jsi to napsala. Naprosto s tebou souhlasím.

  • Martina

    A navíc, vy nevěřící, vy si myslíte, že když se něco v obchodech prodává, že je to všechno v pohodě, protože jinak by se to neprodávalo, že? A každý, kdo začně trochu přemýšlet o tom co pije, jí a jak žije, tak se bouří proti režimu a celému světu, co? Ach vy chudáčci!

  • Martina

    Ty věci jsem si nevymyslela, ale vzhledem k tomu, že jsem narazila na netu na více takových podobných výzkumů s podobnými výsledky, považovala jsem za důležité dát o tom vědět. Ať se každý rozhodne jak chce, ale už se nemůže vymlouvat, že neměl dostatek informací! Nemyslím si, že vše co se z Ruska šíří a šířilo je komunistické. Já osobně komunismus a každého, kdo se k tomu hlásí považuji za hnus a odpad (proto mě to dost urazilo), ale ruku na srdce, kapitalismus vůbec nezaručuje, že vše co nám nabízí je skvělé, neškodné a pro lidí přínosné.

  • Láďo,
    tvé komentáře – co slovo – to perla:-)
    Ty zřejmě taky žiješ v představě, že jsi obětí všeobecného spiknutí a nadnárodní koncerny tě ozáří, očarují a zničí, jen aby prodaly nebohým spotřebitelům mikrovlnku, že? Nikomu to neříkej, ale je to tak!!! A víš, že blbost ničím neodstíníš? Ani na to asi neexistuje norma! A kdyby i existovala, zlí imperialisti by ti ji stejně nechtěli ani za nic prozradit!!!
    Měj se na pozoru, opatruj se a držím ti palce!:-)

  • Jasně, mikrovlnka zatřepe jídlem, to se ohřeje a je to. Jen při tom třepání musí být zavřená dvířka, kvalitní odstínění a jsou stanovené normy pro to, kolik třepání může unikat… Podle vás to pánové opravdu nemá sebemenší vedlejší účinky?

  • Anonymní

    Petře,
    díky za tvůj příspěvek:-)Konečně ta diskuse nabírá správný směr!:-)
    Jenom nechápu, jak k martině do její zemljanky zavedli internet….jestli bezdrátově, zamořila si vysíláním i eko-noru!

  • Já určitě na to skočím,to sou pravý holčičí bláboly.Ještě měla napsat,že tam vzniká plutonium a radioktivní voda.Mikrovlnka je na principu chvění-tj.jak by člověk chvěl nádobou tak rychle aby se zahřála.Martina je komunistka z přesvědčění-nic západního sem nedostanu-to je její heslo

  • Anonymní

    Martino,
    já mám pocit, že jsi zřejmě nechala svou hlavu uvnitř mikrovlnky a nastavila vyšší stupeň než rozmrazování!!! Pak bych věřil, že všechny ty bláboly, které uvádíš, jsou založené na pravdivém osobním prožitku:-)
    Ne, dělám si legraci, mikrovlnka nevypouští žádné „záření“, pokud nezavřeš dvířka…
    Ale jinak mám pocit, že pokud uvěříš všem těm nejmenovaným „ruským“ vědcům, můžeš poslouchat rádio Jerevan, děti ti přinesl čáp nebo vrána a na Vánoce si třeseš rukou se Santa Klausem!!!

    Bu’d klidná, v ohřívaném jídle nevzniká nic škodlivého (pokud nepovažuješ ohřívané jídlo už za samo o sobě škodlivé), pouze elektromagnetické vlnění (není to žádná radiace!!!) rozechvívá molekuly vody a ty, jak víš již ze základní školy, třením o sebe vytváří teplo a tím se ohřeje jak kojenecká strava, tak rozmrazí maso a nebo připraví vynikající svařák!!!
    Takže neblázněte, nevyhazujte mikrovlnky a jestli nějakou chcete koupit, klidně si kupte tu nejlevnější z Kauflandu, na ostatních nepřiplácíte za bezpečnost, ale za spoustu funkcí, které zřejmě ani nevyužijete!!!

  • myslala jsem,ze mikrovlan jen nici nejake vitaminy a dulezite slozky v potrve,ale ze je to az takhle spatny jsem ani ve snu netusila a jsem sokovana!!Co tyhle smejdy vubec delaj na trhu.No,jo,kseft je kseft.Ode dneska je pro mne mikrovlna tabu.To by me zajimalo,co se tady jeste dovim za „jedy“:-) To je des bes co nas to obklopuje za skodlivy vyrobky a jidla a ja nevim co jeste a nikdo si stim nelame hlavu?:-(

  • No děvčata, není nad otevřené ohniště a polévku tiše bublající v kotlíku… :-)) Ale konec srandy, mikrovlnku jsem nikdy nechtěla a taky ji nikdy chtít nebudu. Nějak mě nikdo nepřesvědčil, že ji ke svému životu potřebuju.

  • na Celostnimedicine.cz jsem na to také koukala a docela jsem se zhrozila. Omezila jsem jí při používání pro našeho syna.
    Achjo, kam se dnes podíváme, je vše nebezpečné enbo škodlivé..

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist