Jídelníček na 18. – 24. 4.

Rubrika: Domácnost a bydlení

Co budete vařit v týdnu od 18. do 24. dubna?
PO – kuřecí vývar s domácími nudlemi a zeleninou, ptáčci (od neděle)
UT – Hoki filé na másle a kmíně, bramborová kaše, kompot
ST – špagety s mletým masem a zeleninou
CT – hrachová polévka, buchtičky s krémem
PA-SO – guláš (segedinský nebo hovězí), knedle
NE – pečené kuře, rýže

Napsal/a: Bea

Toto taky stojí za přečtení!

Recenze: Strašidelná knihovna – Duch za oponou

Nakladatelství Fragment nám přináší již třetí dobrodružství ze Strašidelné knihovny autorky Dori Hillestad Butlerové s názvem Duch za oponou.

Čtu dál →

Recenze: Poznej s námi Česko

Originálně tematický pracovní sešit, Poznej s námi Česko od Ivy Novákové a nakladatelství Portál, je zaměřený na celou naši vlast.

Čtu dál →

První stoj – jak nahoru a jak dolů

Ve čtvrté části cyklu Pět nejčastějších mýtů ohledně pohybového vývoje dětí se budeme zabývat prvním stojem a bezpečností dětí

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (9 vyjádření)

  • Milá Beo!Jak tak vidím nepotýkám se s tímto problémem jen já.U nás se takéřeší co pořád vařit,ale vždycky něco musím vymyslet nebo by mě ti moji chlapi ukrkali.Pěkný slunečný den a usmívejte se na svět.

  • Ahoj Beo, to je tedy náhoda s tím receptem, je vidět, že italská kuchyně se tu ujala. Receptů mám spousty, určitě nějaké napíšu. Především ty, které mají v oblibě i mí puberťáci, hlavně dcera, která nejí prakticky nic, co není koupené u Meka nebo v kfc :o)
    Přeji hezký víkend
    Lea

  • Leo,tak tenhle recept moc dobře známe!Můj mž i malý to mají moc rádi a navíc je to hned hotové.Jenom mám jiný postup a nedávám šafrán.Ale někdy to zkusím i s ním.Celkově těstoviny jsou u nás oblíbeným jídlem,takže se těším na další receptík.

  • Anonymní

    Ahoj Beo,
    díky za zájem. Jako první posílám recept na úžasné těstoviny, které v italské restauraci stojí tak 120 kč za porci, a přitom je to tak jednoduché, že si říkám, že jim to není hanba si o tolik říct.
    Těstoviny se šlehačkou
    balíček těstovin – mašliček, 100 ml šlehačky (může se dát i celá), 200 g šunky (nebo osmahnuté kuřecí maso) – nakrájet na kostičky, sůl, petrželka, trochu šafránu
    Těstoviny uvaříme. Do velké mísy dáme šlehačku, ohřejeme v mikrovlnce asi 1,5 minuty, pak zamícháme, osolíme, přidáme šafrán a opět ohříváme 1 minutu v mikrovlnce. Potom přimícháme šunku, zamícháme. Přidáme zcezené těstoviny, nasekanou petrželku a nastrouhaný parmezán. Ihned podáváme. Je to velmi dobré a chutná to i dětem :o)
    Dobrou chuť přeje Lea

  • Leo,to je výborný.Tak pro inspiraci pošly nějaký receptík,který máš vyzkoušený a všem nejvíc chutnal.Nějaké rychlovky ocení spousta maminek.Ze mám pravdu?Navíc italská kuchyně je moc dobrá a nijak složitá.Kdyby to bylo ještě vhodný jídlo i pro děti,tak by to bylo opravdu moc super.Tak se budu těšit,až nám pošleš nějaký bezva tip.

  • Anonymní

    Ahoj Beo,
    máš pravdu, že když si vezmu kuchařku, dostanu hlad i inspiraci a začnu se schánět po ingrediencích , které mám doma k dispozici. Ale většinou se rozhoduji až v poledne, nebo o víkendech ráno, podle nálady, podle chutí starších dětí nebo manžela. Mám skvělou kuchařku italských jídel, kterou sestavila osobně jedna paní, která v Itálii žila. Nic lepšího jsem zatím nejedla. Jmenuje se: Kuchařka pro spěchající matky (bohužel není prodejná, jen okopírovatelná), a většina jídel je za 20 – 40 minut hotová. Tak zatím, vaření zdar. Lea P.S. Asi to tak nevypadá, ale vařím ráda a ještě raději mám, když všem chutná.

  • Leo:Kuchařky neopisuji!Fakt mně to jedině tak funguje.Musím se přiznat,že si ji někdy vytáhnu,abych se inspirovala,ale jídelníčky jsou moje.Někdy to vyzkoušej taky tak udělat.

    Angelino:Buchtičky s krémem-jsou spíš (u mnohých)jídlem po obědě,ale máme malého,tak to můžu zařadit do jídelníčku….Ještě se uvidí jestli to vůbec bude,protože je kupuji v pekárně a třeba už nebudou.S domácíma se mi nechce dělat.
    Sˇpagety s mletým masem a zeleninou:potřebujeme-špagety,mleté maso,eidam,cibuli,kořenovou zeleninu,česnek,sůl,trochu oleje a kečupu(nemusí být)
    Postup-na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a nastrouhanou koř.zeleninu.Přidáme mleté maso a dusíme asi 15minut.Dochutíme utřeným česnekem,solí,kečupem a smícháme s uvařenými špagetami.Nakonec posypem strouhaným eidamem……Zase další rychlovka za pár korun

  • Díky za inspiraci, až na buchtičky s krémem, to by u nás neprošlo a jedla bych to sama.
    Nebyl by prosím recept na ty špagety s mletým masem a zeleninou?

  • Anonymní

    Ahoj Beo,
    už jsem vyjadřovala svůj obdiv k Tobě v minulém jídlníčku, takže sekám poklonu podruhé. Obdivuji, že si umís naplánovat jídelníček na celý týden dopředu. Nebo jen opisuješ kuchařku? :o) Lea

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist