Recenze: 100 nejznámějších pohádek pro unavené rodiče

Jsou pro vás pohádky, které čtete svým dětem, příliš dlouhé? Usínáte u nich sami dřív, než drak osvobodí princeznu? Nebo chtějí děti vědět, jak to dopadlo se Smolíčkem, a vy máte ještě spoustu jiné práce? Pak se právě vám bude zajisté líbit kniha 100 nejznámějších pohádek pro unavené rodiče.
V knížce jsou krásné pohádky od nejznámějších, které jsou téměř v každé pohádkové knížce, přes pohádky, které si okrajově pamatuji z dětství, až po pohádky, které jsem nikdy neslyšela ani nečetla.

Z nejznámějších pohádek jsou v knížce:

Méně známé pohádky v knížce:

Když jsem v knize poprvé listovala, tak jsem měla obavy, že pohádky budou hodně osekané, jak to bývá v dětských leporelech. Naštěstí to je jinak. Pohádky jsou zkrácené, ale všechny důležité záležitosti v nich jsou. Délka pohádek je akorát, aby i malé dítě udrželo pozornost nebo večer neusnulo dřív, než se dozví, jak to skončilo. Opravdu knihu doporučuji na čtení před spaním. Navíc je v ní málo obrázků, tak děti nevystrkují hlavy z postele, aby se na ně podívaly. My knížku čteme často i odpoledne, když se přijdeme ze školky, tak bych přivítala více obrázků.

Na knížce se mi líbí i její obal. Dětské knížky obvykle hrají všemi barvami, tato má jednu základní barvu a několik malých obrázků z pohádek. Po dlouhé době jsem narazila na knížku, která je vytištěná na kvalitním papíře, což mě hodně potěšilo.
Každopádně je knížka skvělá a určitě se k ní ještě vrátíme, nejspíše velmi brzy.

Knížku 100 nejznámějších pohádek pro unavené rodiče vydalo nakladatelství Albatros.