Zahrajte si o knížky pro všechny šikulky

Tvoření z nejrůznějších nateriálů je tématem, které patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Hledáte-li inspiraci na nové nápady, pak tu pro vás máme pár tipů, které můžete zároveň i vyhrát v naší soutěži…

Všechny knihy, které vám představíme, věnovalo do soutěže nakladatelství Metafora. A právě a nejen pro šikulky vydává toto nakladatelství celou spoustu knížek nejen o klasických ručních pracích, jako je háčkování či pletení, ale také o korálkování a výrobě nejrůznějších půvabných drobností.

Pletete nebo háčkujete? A už vás nebaví vyrábět to, co každý druhý?

Pak máte v rukou tu správnou knížku. A v ní se skrývá nepřeberné množství nejrůznějších půvabných tvorečků, kteří čekají jen na to, až vezmete do ruky háček či jehlice.
Můžete si vyrobit také celý podmořský svět, zeleninu, ovoce a rostlinky – fantazii se meze nekladou.

Ptáci, motýlci, zvířátka a rostliny

Autorka: Lesley Stanfieldová

Počet stran: 128
Formát: 223 × 223 mm
Vazba: vázaná

Objednat si knihu můžete třeba zde.

Každý vzor najdete v knize detailně barevně vyobrazený, samozřejmě s podrobným a přesným návodem, jak postupovat, aby výsledek byl co nejlepší.

Techniky a inspirace k výrobě šperků, korálků a dekorativních uměleckých přemětů…

Modurit je jedním z nejoblíbenějších a nejuniverzálnějších materiálů dostupných všem amatérským i profesionálním tvůrcům. Můžeme z něj vyrobit celou řadu okrasných a uměleckých předmětů od korálků, knoflíků a šperků až po dekorativní krabičky, složité mozaiky a miniaturní sošky.

Naše kniha popisuje krok za krokem více než padesát.

Modurit

Autorka: Sue Heaserová

Počet stran: 160
Formát: 225 × 225 mm
Vazba: paperback

Knihu si můžete objednat třeba zde.

Názorné barevné fotografie zachycují základní dovednosti, jako je válení, míchání barev a pečení a postupují k stále složitějším technikám modelování. Všechny nástroje a postupy zde najdete srozumitelně popsané, takže se rovnou můžete pustit do práce.
Galerie výrobků zahraničních umělců pracujících s moduritem vás ohromí tím, čeho je možné dosáhnout, a zároveň poskytne inspiraci pro vaše vlastní zajímavá díla.

Po přečtení téhle knížky nezbude žádná technika práce s papírem, kterou byste nezvládli…

Výroba ručního papíru, skládání origami, tvorba figurek, lepení, vyřezávání… to všechno se snadno naučíte.

Papír

Autorka: Ayako Brodeková, Claire Waite Brownová

Počet stran: 160
Formát: 222 × 222 mm
Vazba: vázaná

Knihu si můžete objednat třeba zde.

Své výrobky vám v knize předvedou přední umělci z celého světa a vy je můžete napodobit. Podrobné ilustrované návody vás krok za krokem povedou tak, aby se dílo podařilo.
Nevadí, že jste to nikdy nedělali – po přečtení téhle knížky se do „papírového umění“ může pustit každý.

Pozor, soutěž

Patříte mezi tvořilky nebo se do světa vlastních výrobků třeba chcete podívat? Hledáte inspiraci pro své tvoření?

Pak právě pro vás jsou tady knihy z edice Pro šikovné ruce! Najdete tu mnoho zajímavých titulů s úžasnými návody pro každého. Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora jsme pro vás připravili soutěž, ve které si tři z vás rozdělí výše uvedené publikace.

Stačí jen správně zodpovědět soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

Soutěž o knihy z edice Pro šikovné ruce běží od 21. srpna do 4. září 2013.

SOUTĚŽIT

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko. Každý den nad ránem probíhá kontrola soutěžních tipů. Všichni soutěžící, jejichž tip byl již překonán, budou o tomto faktu informováni emailem. Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.