Adventní kalendář České televize pro děti

Česká televize spustí 1. prosince další ročník interaktivního kalendáře, který den po dni provede děti i jejich rodiče po vánočních tradicích a historii, jež stojí za nejkrásnějšími svátky roku.

Grafického konceptu se stejně jako v předchozích třech letech ujala výtvarnice Lucie Lomová. Scénu letošního kalendáře však přenesla ze svátečně naladěné ulice do pohodové rodinné atmosféry Vánoc.

Hlavní motiv se během adventních týdnů čtyřikrát promění a zasadí členy rodiny do různých svátečních situací. Hlasy dospělým členům rodiny propůjčí Jan Šťastný, Jan Vlasák, Dana Černá či Libuše Švormová.

Podobně jako v klasickém adventním kalendáři přinese i ten internetový každý den nový dárek. Vánoční koledy, komiks, pexeso nebo tradičník, kde se děti seznámí s vánočními zvyky, letos nově doplní také hra se sportovní tematikou.

V kalendáři nebudou chybět ani postavy z oblíbených pořadů. Děti si budou moci procvičit počítání s Michalem nebo angličtinu s Hurvínkem. Těsně před Vánoci na ně bude čekat hra spojená se štědrovečerní pohádkou Princezna a písař.

Adventní kalendář se na stránce www.decko.cz/advent otevře 1. prosince 2014 a přístupný bude až do 31. ledna 2015. Soutěžit bude možné až do Tří králů, tedy do 6. ledna 2015.