Přečtěte si, jak řádí dědeček, v knize, o kterou soutěžíme

„Byl jednou jeden docela obyčejný dědeček, který si poklidně žil ve své chaloupce, pil turka s rumem, čural na hnůj a nic mu nescházelo. Až…“ Co se stalo naznačím v tomto článku, víc se ale dočtete až v knize O nevyřáděném dědečkovi, kterou tři z vás mohou vyhrát v nové soutěži.

Nevím, jak vám, ale mě už i ten poklidný začátek vyprávění o nevyřáděném dědečkovi pobavil. Kniha, o kterou budeme dva týdny soutěžit, ale slibuje mnohem víc zábavy než popíjení turka s rumem a čurání na hnůj. Najdete v ní spoustu lumpačin, které podniká nevyřáděný dědeček. Všechny jsou tak barvitě vylíčené, že možná i vy budete mít chuť porušit společenské konvence. Tedy aspoň do chvíle, než se dočtete, kam až vedla další snaha vyřádit se.

Ať už se vám bude nad dědečkovými nápady lehce zvedat obočí, nebo cukat koutky, nudit se nad stránkami této knihy rozhodně nebudete. Ostatně, mrkněte na ukázku z knihy a udělejte si obrázek sami.

O nevyřáděném dědečkovi

autorka: Alena Kastnerová

ilustrace: Jakub Zich

104 stran
pevná vazba

Kniha vyšla v nakladatelství Mladá fronta.
Objednat si ji můžete se slevou ZDE.

 

Nebylo tu už něco podobného?

Ano, bylo, vzpomínáte si dobře. Alena Kastnerová už před pár lety napsala knihu O líné babičce, o které jsme tenkrát také psali. Kniha O nevyřáděném dědečkovi s ní nemá společnou jen autorku a poťouchlý obsah, ale i vtipné ilustrace Jakuba Zicha.

Kdy a jak knihu vyhrát?

Ač náš hrdina vymýšlí neustále něco nového, při soutěžení se budeme držet staré osvědčené a poklidné klasiky. Čeká na vás opět jen jedna otázka, na niž najdete odpověď v tomto článku. Výherce bude vybrán ze správných odpovědí na základě tipování. Jako obvykle své tipy můžete jednou denně upravovat a svoje šance na výhru tak zvýšit.

Soutěž poběží od 22. června do 5. července 2015.

SOUTĚŽIT

Byl jednou jeden docela obyčejný dědeček, který si poklidně žil ve své chaloupce, pil turka s rumem, čural na hnůj a nic mu nescházelo. Až do chvíle, kdy ho hodná snacha přestěhovala, prý pro jeho dobro, z venkova k nim do městského paneláku. V tom okamžiku se z něj stal dědeček neobyčejný, který celé městečko obrátil vzhůru nohama. V té panelákové šedi se totiž cítil tak nějak… nevyřáděný. A tak si vzpomněl na své dětství a začal dělat všechno to, co tak rád dělával jako malý kluk – sáňkovat na aktovce, hrabat se na smetišti, pouštět vánoční kapry zpátky do řeky, chodit v noci na hřbitov a podobně. Akorát že každá jeho akce nabrala trochu nečekaný spád…