Poznávejte s dětmi naši vlast a její historii. A zkuste i vyhrát!

Začala škola a s ní přichází na řadu i učení. Ne vždy se ale musí jednat o něco nezáživného. Stejně jako zajímavá je naše země a její dějiny…

Naše vlast je bohatá na přírodní krásy i na svou historii. Znát alespoň to nejzákladnější by měl každý školáček. My jsme pro vás vybrali dva knižní tipy z nakladatelství Slovart. V nich vaše děti provedou naší zemí jejich vrstevníci. Cesta to bude plná dobrodružství a zážitků pro menší i větší…

Historií křížem krážem

Velké množství dějově plných kreseb a čtivý, zábavný a srozumitelný text jsou hlavní přednosti knihy, která dětské čtenáře poutavým způsobem seznámí s naší historií.

Hlavní hrdinové, sourozenci Běla a Kuba, se pomocí starobylého stroje času v muzeu dostanou do deseti historických období a zažijí tam nevšední dobrodružství. Čtenáři sledují jejich osudy například v době kamenné, v přemyslovském hradišti, za vlády Karla IV., na renesančním zámku, za Rakouska-Uherska či za socialismu.

Každá z kapitol obsahuje kreslený příběh s dialogy, doplněný krátkými popisky, a vysvětlující texty, tip na výlet i různé hříčky a úkoly. Autorka se nevyhýbá nastínění základního historického rámce epoch, ale víc se soustřeďuje na každodenní život – jak se lidé oblékali, co jedli, jak bydleli apod.

Cesty dětí do staletí aneb Jak Běla s Kubou poznávali naši minulost

Autorka: Kateřina Schwabiková
Počet stran: 80
Formát: 30 x 21,5 cm
Vazba: tvrdá

Knížku si můžete koupit se slevou třeba zde.

Prolistovat si můžete i ukázkuzde.

Autorka se nevyhýbá nastínění základního historického rámce epoch, ale víc se soustřeďuje na každodenní život – jak se lidé oblékali, co jedli, jak bydleli apod.

Knížka je určena dětem různých věkových kategorií!
Předškoláci mohou zkoumat obrázky nebo si nad kresleným příběhem povídat s rodiči o životě v minulosti. Menší školáci si už přečtou kreslený příběh sami. Když trochu povyrostou, zvládnou si knížku prostudovat celou, včetně doprovodných textů nabitých spoustou informací.


Zábavné putování naší vlastí

Překvapit ve škole skvělými vědomostmi ze zeměpisu, být rodinným poradcem při plánování výletů, to vše se dětem povede s atlasem plným barevných ilustrací, jednoduchých map i srozumitelných a poutavých textů.

Při seznamování se s hlavními charakteristikami naší vlasti, jejími krásami, památkami a zajímavostmi čtenáře v každé kapitole provází Vítek a Štěpánka. Při putování děti stále něco řeší, ne vždy je hned jasné, kdo z nich má pravdu… a čtenář se spolu s nimi zamýšlí nad různými otázkami (odpovědi si ověřuje na konci knihy).

Můj první atlas ČR, aneb putování Vítka a Štěpánky

Autor: Vít Štěpánek
Počet stran: 48
Formát: 30 x 23 cm
Vazba: tvrdá

Knihu si můžete objednat se slevou třeba zde.

Hravým způsobem se děti dozví třeba to, která zřícenina je v Česku největší, jestli v místech skalních soutěsek v severních Čechách bylo kdysi moře, kde se nachází zoo s obrovskými výběhy, kterými lze projíždět autem či autobusem a pozorovat zvířata, kde se setkávají hranice Česka, Polska a Slovenska…

Podívejte si i na další produkci nakladatelství Slovart!

Pozor, soutěž!

Zaujaly vás naše tipy? Chcete vaše děti seznámit s historií zábavně, aby je učení bavilo? Máte snad doma zvídavého předškoláčka, který touží po poznání? Pak právě pro vás tu jsou naše tipy pro vaše děti!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart jsme pro vás připravili soutěž, ve které hned tři z vás mohou vyhrát obě tyto nádherné publikace.

Stačí jen správně zodpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování. Soutěž o vzdělávací publikace nakladatelství Slovart  běží od 9.září do 22.září 2013

SOUTĚŽIT

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko. Každý den nad ránem probíhá kontrola soutěžních tipů. Všichni soutěžící, jejichž tip byl již překonán, budou o tomto faktu informováni emailem. Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.