Koňské překvapení

Letošní březen je pro mě nejen měsícem knihy, ale i měsícem překvapení. V jedné diskuzi na VD jsem se zmínila, že moje dcera čte hlavně knihy o koních…a další týden už jsme (k velké radosti dcery) doma měly zbrusu novou knížku o koních k otestování. Tímto děkuji Petře a Ivetě za milé překvapení.

Knihu vydalo nakladatelství CooBoo a je to již sedmý příběh z řady HORSELAND, tentokrát s názvem Koně nejsou na hraní (adaptace: Annie Auerbachová, napsala: Rhonda Smiley).  Na obálce knihy jsme se hned dozvěděly, na co se můžeme těšit:

Zoey a její kůň Pepper mají před důležitou jezdeckou soutěží, a tak tvrdě trénují. Zoey je ale neopatrná a její Pepper se zraní. Místo aby se o svou klisnu postarala, začne si Zoey vybírat nového koně. Pepper se cítí opuštěná a je jí čím dál tím hůř. Připustí si Zoey nakonec své obavy, že o klisničku přijde, dřív než bude pozdě?

Nakonec jsem neodolala a knížku přečetla také.

A jak se nám vlastně příběh líbil?

Marinadka (10 let): „Knížka se mi moc líbila, akorát mohla být delší. Už jsem četla i dva jiné díly, takže jména lidí a zvířat si pamatuji bez problémů. Připadalo mi roztomilé, že zvířátka mezi sebou mluví lidskou řečí  a těšila jsem se na to.
Kdybych měla svého koně, byla bych na něj mnohem hodnější než Zoey, ale naštěstí to dobře dopadlo. Příběhy se smutným koncem totiž nemám ráda. V knížce jsou krásné obrázky, jen ty koně nevypadají jako opravdoví koně, ale to mi vůbec nevadí.“

 

Marinada: „Knížka je ideální tak pro 8-9leté dívky, ale ani trochu starší slečny milující příběhy o koních nebudou zklamané. Děj je jednoduchý, ale zároveň i napínavý a závěrečné setkání dívky a jejího zraněného koně bylo dojemné.
Jedná se již o 7. díl z řady Horseland, ale kniha je napsána jako samostatný příběh, takže ji můžou číst i ti, kteří předešlé díly neznají. Já měla trochu problém zorientovat se ve jménech lidí a zvířat, ale po dočtení knížky jsem zjistila, že hned za příběhem jsou charakteristiky i obrázky hlavních hrdinů a jejich koní. Milovnice koní se můžou těšit také na tipy pro péči o koně, které najdou na konci knihy.
Knížka je psána trochu větším písmem, má 94 stránek a stojí cca 120-150,- Kč; zdatná čtenářka ji přečte tak za dvě hodiny.“

 

Z obálky knihy jsem se dozvěděla, že příběh bych měla znát z televizního seriálu, ale bohužel neznám, dcera také ne… A co vy? Znáte někdo seriál Horseland?


Horseland 7 – Koně nejsou na hraní

Vydalo nakladatelství CooBoo

Autorka: Rhonda Smiley

Počet stran: 96
Formát: 120×180 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Vyšlo: 10.10.2012

Knihu Horseland 7 – Koně nejsou na hraní si můžete objednat například zde.

Přečtěte si ukázku z knihy – zde.


Jeho název je akronymem slov cool a books, ale v Austrálii byste se dozvěděli, že to vlastně znamená dítě Aboriginů. V CooBoose proto nebojíme vydávat knihy provokativní, kontroverzní, ale ani tituly určené jen pro pobavení a odpočinek.

Ročně se od nás můžete dočkat 40–50 pečlivě vybraných titulů, a to nejen beletristických, ale i non-fiction. A kdo právě teď nechápavě kroutí hlavou nad nakladatelstvím pro teenagery, které nevydává komiksy, tak toho můžeme upokojit neb mezi našimi tituly se najde i celá řada kvalitních, tradičních i zcela nových, komiksů od Pupíků přes Emily Strange až po Thorgala a Malého upírka.