Klasika pro vaše děti

Knihy Josefa Lady, stejně jako nezapomenutelné obrázky Zdeňka Milera, patří ke klasice mezi dětskými tituly. Podívejte, jakými novinkami můžete obohatit knihovničku vašich dětí…

Všechny publikace, které vám chceme představit, vydalo nakladatelství Fragment. To se zaměřujeme zejména na knihy pro děti a mládež, leporela, slovníky, učebnice a turistické průvodce.

Zazpívejte si společně s námi nejznámější lidové písničky a naučte se nejznámější lidová říkadla…


Krásné české písničky      Krásná česká říkadla


Oblíbený Krteček je zpátky…

Veselé hrátky s Krtkem – Doplň správný obrázek Najdi správný obrázek

Hrátky se samolepkami! S oblíbenou zábavou se děti učí poznávat různé obrysy a tvary ve větším celku. S doplňováním samolepek na správná místa jim bude pomáhat Krtek a jeho kamarádi.


Nesmrtelná klasikaVáclava Čtvrtka…

Kočičiny kocourka Damiána    Čtení o vepříkovi a kůzleti

Kouzelné vyprávění o tom, jak spolu hospodařili vepřík a kůzle. Rohaté kůzle vaří a uklízí a kulaťoučký vepřík se stará o zahrádku. Chcete vědět, co se jim přihodilo, když pekli kaštany nebo když si pletli svetr? Dozvíte se také, jak společně vítali jaro nebo jak se měli o Vánocích.
Příběhy vepříka a kůzlete znají děti také z televize.

Prožijte spoustu báječných kočičích dobrodružství s kocourkem Damiánem, kterého znáte z televizních večerníčků! Příběhy Damiána a jeho kočičích přátel – bitevní kočky Pitipačky, pyšné kočky Terezy, hračkočkové kočky Jepiny a dalších kočičích kamarádů vás zavedou do kouzelné pohádkové říše.


Nejznámější české pohádky, nejen na motivy Boženy Němcové…

Klasické české pohádky     Nejkrásnější české pohádky

Nejkrásnější české pohádky – to je výběr třinácti oblíbených českých pohádek autorů Jaromíra Erbena, Boženy Němcové a Františka Bartoše. Kniha je určena pro malé posluchače i malé čtenáře, kteří ocení velké, dobře čitelné písmo i milé ilustrace, provázející každou pohádku.

Nejznámější české pohádky na motivy Boženy Němcové, které si oblíbili malí i velcí čtenáři.
Čert a Káča, Chytrá horákyně, Potrestaná pýcha, Princ Bajaja, Sedmero krkavců, Sůl nad zlato a další pohádky, které si vaše děti zamilují. Převyprávěla Slávka Kopecká, ilustroval Otakar Čemus.


Veselé básničky domů, do školky i do školy pro zvídavé děti od tří let…

Autor: Michal Kraus
Ilustrace: Josef QuisPočet stran: 56
Rozměry: 216×276

Knížku si můžete objednat třeba zde.

Jednoduché a hravé verše si předškoláci a školáci snadno zapamatují a naučí se jednotlivá písmena a číslice, nová slova a názvy věcí, zvířat nebo povolání.

Celkem 53 básniček obohatí slovní zásobu a může přispět k základům výuky čtení, psaní a počítání nejmenších školáků.


Zaujala vás nějaká z výše uvedených knih? Kterou byste si vybraly pro své děti?