Astrid Lindgrenová v Albatrosu – vyberte si knížky pro vaše děti!

Kdo by neznal švédskou autorku nádherných knížek, které si oblíbilo tolik dětí na celém světě. Nahlédněte s námi do světa dětské fantazie s Astrid Lindgrenovou…

Astrid Lindgrenová je známa především svými knihami pro děti, ale psala třeba i romány, poezii či divadelní hry. Její knížky znají děti po celém světě – byly přeloženy do sedmdesáti jazyků. Za své celoživotní dílo byla v roce 1958 oceněna vysokým vyznamenáním v oblasti dětské knihy – Cenou Hanse Christiana Andersena.

 

Pipi – nejznámější devítiletá dívenka na světě…

Příhody ze života svérázné devítileté dívenky s nevšedním chováním, jménem i vzezřením,  nejsou skutečně ledajaké. Pipi bydlí sama bez rodičů v domku na okraji města, společníkem jí je pouze malá opička.
Není však vůbec smutná, prožívá spoustu veselých  dobrodružství se svými přáteli. A jednou se dokonce vydá lodí za tatínkem, který je na dalekém ostrově  černošským králem…

Pipi Dlouhá punčocha

Počet stran: 272
Formát: 163×238 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem

Knížku Pipi Dlouhá punčocha si můžete objednat třeba zde.

 

Knížka plná báječných nápadů, bohaté fantazie  a jedinečného humoru potěšila už mnoho dětí na celém světě. A sama autorka byla naopak potěšena tím, že příběhy malé Pipi se tolik líbí i českým čtenářům.

Tomy a Anika se odvrátili od okna a uviděli – ó hrůzo! – , jak se k nim blíží bílá postava.
„Strašidlo!“ křičel Tomy celý bez sebe.
Anika dostala takový strach, že ani nemohla křičet. Postava přicházela blíž a blíž, Tomy a Anika se k sobě tiskli a zavírali oči. Jenže strašidlo řeklo:
„Koukejte se, co jsem našla! Tamhle v té staré námořnické truhle ležela tatínkova stará noční košile. Trochu si ji zkrátím a budu ji nosit.“
Pipi došla až k nim. Dlouhá noční košile jí plandala kolem nohou.

Vítejte v ulici, kde jsou samí malí rošťáci!

Malá Lotta bydlí s rodiči a dvěma sourozenci v hezkém žlutém domě v uličce, která se správně jmenuje Pošťácká.

Možná že kdysi v téhle ulici pošťáci žili, prohlásil jednou Lottin tatínek, ale protože tu teď již dlouho řádí jenom rošťáci, překřtil ji na Rošťáckou.

Lotta z Rošťácké uličky

Počet stran: 144
Formát: 160×195 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem


Knížku Lotta z Rošťácké uličky si můžete objednat třeba zde.

A opravdu, všechny tři děti Nymanových jsou velmi podnikavé, s báječnými plány a nápady, z nichž nejoriginálnější a nejúžasnější má vždycky ta nejmladší – Lotta.

Přečtěte si, co všechno ta malá čiperka vymyslela!


Znáte Karkulína?

V úplně obyčejné ulici ve Stockholmu, v úplně obyčejném domě bydlí úplně obyčejná rodina Svantessonových. Obyčejný tatínek, obyčejná maminka a tři docela obyčejné děti  Albert, Bety a Ben.

Nahoře v domečku za komínem však přece jen někdo neobyčejný žije –  Karkulín ze střechy. A kdože to vlastně je? Ten malý, neodolatelný chlubílek a nenasyta,  polopohádkový človíček, který umí létat ve vzduchu a provádí samé neuvěřitelné věci?
Otevřete tuhle knížku a poznáte ho sami.

Karkulín ze střechy

Počet stran: 200
Formát: 163×238 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem

Knížku Karkulín ze střechy si můžete objednat třeba zde.

 

„Všechno se ti musí natroubit, ty kluku hloupá! No, tak našpicuj uši a poslouchej, jak jsem to vymyslel!“
„Ano, poslouchám,“ odpověděl Ben.
„Tak jo,“ řekl Karkulín. „Kluk hloupá přistane Karkulínovým letadlem na balkonku, seběhne půl schodiště dolů ke dveřím a důkladně zazvoní na zvonek, jasné? Vzteklá Sůva v kuchyni zvonění uslyší a půjde ráznými kroky otevřít… V kuchyni nikdo nebude! Odvážný hrdina, který je trochu při těle, vletí oknem dovnitř a rychle zase ven, jenomže s krabičkou kakaa v hrsti. Kluk hloupá zazvoní ještě jednou, jenom aby Sůvu trochu dopálil, a odběhne zpátky na balkonek. Vzteklá Sůva otevře dveře a rozvzteklí se ještě víc, když venku nebude stát nikdo, kdo by jí nesl kytici červených růží. Zařve a dveře zase zabouchne. Kluk hloupá se bude dál chichotat na balkonku, než pro něho hrdina, který je trochu při těle, přiletí a odnese ho na hostinu na střeše. Nazdárek,
Bene, hádej, kdo je největší šprýmař na světě! Tak jdeme na to!“

Všechny knížky vydalo nakladatelství Albatros, které se od svého vzniku specializuje na vydávání literatury pro děti a mládež.
Albatros je dlouhodobým exkluzivním vydavatelem knížek Astrid Lindgrenové a příběhů Harryho Pottera J. K. Rowlingové pro území České republiky. V poslední době vydává své nejlepší knihy pro nejmenší také ve slovenštině.