Tvořeníčko – garáž z krabice

V týdnu jsme byli na nákupu a kupovali hodně Perly (toto není reklama :-)), tak jsem jí brala rovnou v krabici. Zjistila jsem, že díky tvořeníčku začínám mít úchylku – každou věc dvakrát převrátím v ruce, jestli se mi k něčemu hodí a nebo ne. Tentokrát mi v hlavě uzrál nápad na GARÁŽ pro Honzíčka …

…Využila jsem krabičku od Brumíků a z krabičky od čaje máme stojan od čerpací stanice… :-).

 

Pomůcky:

–          krabice – Perla, Brumík, čaj
–          nůžky
–          tavná pistole nebo lepidlo herkules
–          barva (je vyfocená na jedné z fotografii – koupí se běžně v prodejnách s barvami, může být i jiná já ji používám na košíčky atd.) – je vodou ředitelná, krásně se po ní vymyje štětec
–          štětec
–          brčko
–          tkanička
–          letáky
–          “lihovku“

Postup je krásně vidět na fotografiích. Já jsem používala při práci tavnou pistoli, kdo nemá, věřím, že by mohl vše přilepit i lepidlem. Pistolí to byla opravdu otázka chvilky a hlavně hned zatvrdlé a pevné.

1)      Připravíme si krabice. Od Perly – ta poslouží jako garáž, od Brumíka bude sloužit jako nájezd a od čaje ta bude jako čerpací stanice (stojan s benzínem).

2)      Jednu proložku, co byla mezi Perlami, jsem využila jako podpěru pro sjezd a stojan  – ohnula jsem ji a tavnou pistolí přilepila, jak to vidíte na fotkách.

3)      Ustřihla jsem krabičku Brumíka podle oka, abych ji mohla přidělat jako sjezd z krabice, a přidělala tavnou pistolí.

 

4)      Na fotografii číslo 9 vidíte celou garáž před natřením.

 

5)      Potom barvou natřeme celou garáž a necháme zaschnout, použila jsem barvu – jakou vidíte na fotce, je vodou ředitelná.

6)      Po zaschnutí bílou barvou domalujeme silnici, parkoviště na střeše, můžete namalovat nějakou značku, nebo nápis, pak už záleží jen na vaší fantazii. Necháme schnout.

7)      Při schnutí mě napadlo udělat ještě benzínku – použila jsem krabičku od čaje.

–          Do ní jsem nastříhala letáky, aby se neprohýbala a byla pevná.
–          Z boku jsem udělala díru a prostrčila tkaničku, na ni jsem uvnitř krabičky udělala uzlík a na druhou stranu venku ustřihla kousek ohýbacího brčka (nápad syna) … tavnou pistolí jsem objela dírku kolem tkaničky zvenku i uvnitř i u toho brčka.
–          Krabičku jsem zavřela a také ji tavnou pistolí zalepila.

8)      Natřela jsem ji a nechala zaschnout, pak jsem domalovala čísílka lihovou fixou.

9)      Než jsem stihla krabičku přidělat k podkladu, tak kluci vstali a hráli si s garáží okamžitě.

10)   V nestřežené chvíli jsem dodělala garáž podle svých představ…tavnou pistolí jsem dolepila stojan na benzín ke garáži a dala jsem to do míst tak, aby se dal přilepit jak k podložce, tak k nájezdu a tím se to zpevnilo ještě víc.

Musím připsat, že je to nulové vydání a hlavně do hodinky jsem měla garáž hotovou a Honzíček si s ní dnes vydržel hrát celý den… A to je radost pro mě, že to mělo smysl. Už si plánuju, až povyroste a bude mi s jinou lepší a podle jeho představ pomáhat.

 

Krásný den tvořilky!