Naše hvězda

Hvězda – vánoční symbol, který zdobí Ježíškovy jesličky, vánoční stromečky nebo čelo anděla. Proč se ale hvězda stala vánočním symbolem? – Mudrci před příchodem do Jeruzaléma viděli na východě hvězdu a ptali se proto krále Heroda, kde je právě narozený král Židů.Herodes mudrce (Tři krále) povolal, aby došli do Betléma, našli dítě a vrátili se zpět se zprávami. Mudrcové se vydali na cestu, hvězda šla před nimi a zastavila se nad místem, kde byl malý Ježíšek. Odtud symbol vánoc.

Já a moje malá princezna jsme také chtěly doma hvězdu. Abychom se mohly zapojit obě, vymyslela jsem jednoduchou hvězdu z papíru a alobalu.

Na papírovou hvězdu jsme potřebovaly:
pastelky (postačí obyčejná tužka), kartonový papír, nůžky, alobal, provázek (bavlnka)

I s postupem jsme si poradily:
Na papír jsme črtaly hvězdu. Potom jsme hvězdu vystříhly a obalily alobalem. Teď už jenom zbývá různě ji omotat bavlnkou a zavěsit.

Už příprava k tvoření byla pro malou velkou atrakcí. Pastelky miluje a já jsem jich vytáhla plný košík, no to bylo něco! Črtání zabralo nejvíce času, protože črtání malá zbožňuje. Nůžky už zná, ale není nad opatrnost. Alobal se jí líbil, trhala ho na kousíčky, ale ochutnávat ho naštěstí nechtěla. Hvězda si našla místo na lustru a nezůstala tam sama, přibyly k ní ještě dvě kamarádky.
A výsledek? – „Jéé, jéé, jééé!“

Článek byl zařazen do soutěže Napište, jak tvoříte s dětmi a vyhrajte knihy plné nápadů, do které můžete až do 15. prosince 2009 poslat svůj příspěvek i vy.

Ceny do soutěže věnovalo nakladatelství Portál.