Kokosový lední medvěd

Poslední měsíce s námi příroda hraje podivnou hru. Vždyť od začátku zimy převážně jarní teploty ovládly počasí. Místo kabátů, kulichů a rukavic vyndáváme ze skříní pomalu krátké kalhoty. Snad toto bláznivé počasí se brzy vrátí do správných kolejí a než se tak stane, můžeme si chlad a zimu alespoň namalovat, tak jako nejmenší návštěvníci Mateřského centra v Čelákovicích.

Připravíme si:

Postup:

  1. Medvěda vystřihneme, potřeme lepidlem a hustě posypeme mletým kokosem. Kokos pořádně utlačíme rukou, přebytečný sesypeme a necháme zaschnout. Pastelkou domalujeme oko, případně vytáhneme detaily (kontury, nohy, čenich…).
     

     
  2. Na pozadí si připravíme větší modrou nebo černou čtvrtku, igelit nebo potravinářskou folii, bílou temperu a štětec. Temperu naneseme sem tam na igelit nebo folii. Celé to pak opatrně otočíme a připlácneme na čtvrtku. Opatrně sundáme a připlácneme vedle. Tím nám vzniknou ledové kry, na které po zaschnutí přilepíme medvěda. Dle chuti můžeme dodělat sněhové vločky (bílé tečky, nalepené výseky z raznic, případně nalepit malé chomáče vaty).
     


     
  3. Po nalepení medvěda na čtvrtku doporučuji celé dílko přestříkat lakem, nebo před pověšením schovat do folie či rámečku. Kokos totiž rád opadává a určitě nechcete mít doma „nasněženo“.
     

 

Mnoho zábavy s medvědy, případně dalšími obyvateli polárního kruhu. Třeba nám konečně přinesou tu očekávanou zimu 🙂

Poznámka redakce – zdá se, že to zabralo 🙂

Tvoření kokosových ledních medvědů v Mateřském centru v  Čelákovicích proběhlo ve čtvrtek 9. ledna, v pátek jsem měla článek v mailu, ale až v pondělí se dostala k tomu, abych ho na úterý připravila, mezitím… stačí kouknout na teploměr nebo z okna 😉 P.