Pověz mi pohádku o Ledovém království…

Společnost Walt Disney Animation Studios, tvůrci filmů Na vlásku a Raubíř Ralf, představuje snímek Ledové království, úžasné filmové komediální dobrodružství!

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s podmínkami nejvyšších velehor světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě.

Snímek Ledové království se inspiruje klíčovými prvky pohádky Hanse Christiana Andersena Sněhová královna, která byla poprvé publikována v roce 1845 a která zaujala v minulosti nejednoho člena společnosti Disney včetně samotného Walta Disneyho. Šlo tu samozřejmě o to zprostředkovat atmosféru a témata původního příběhu, ale pojmout ji v duchu klasických snímků společnosti Disney jako Malá mořská víla – další Andersenův příběh, který se na filmových plátnech objevil v roce 1989 – a současně jeho tvůrcům umožnit svobodu k tomu, aby vyprávěli svůj osobitý příběh.

Sněhová královna, příběh o souboji dobra a zla, vypráví o rozbitém zrcadle, kvůli kterému mladý chlapec Kai začne svět vnímat velice negativně. Režisér Chris Buck se tohoto příběhu rozhodl chopit už před několika lety.A říká k filmu:

Inspirovali jsme se tím vnitřním konfliktem a líbilo se nám celkové poselství, které tu Andersen čtenářům nabízel. Současně nás přitahovala Gerda, dívka, která chce Kaie zachránit. Její základní vlastnosti – optimismus, láska, síla a odhodlání – se staly základem Anny.“

Chtěli jsme, aby byl náš film současný i nadčasový,“

říká Jennifer Lee, která se k týmu nejprve připojila jako scenáristka a teprve poté jí Buck nabídl možnost podílet se na režii

Chtěli jsme natočit něco moderního, čemu by všichni rozuměli, a uvědomili jsme si, že tím, kvůli čemu často vnímáme věci negativně a co ohrožuje naše vztahy, je strach. Každá scéna ve filmu svým způsobem podporuje témata rodiny a lásky, a skutečné lásky a strachy. A právě strach je tím, co žene Elsu.“

Elsina neschopnost zvládat své schopnosti tvorby sněhu a ledu vyjde najevo, když se s Annou ještě jako děti hrají. Elsina kouzla mladou Annu ohromují – děvčata postaví sněhuláka, kterého pojmenují Olaf, a hrají si mezi závějemi sněhu v jejich domově. Ale kouzla se Else vymknou zpod kontroly a Anna se zraní. Elsa se od té doby každý den obává, že Anně znovu ublíží, a následkem toho se vyhýbá právě té osobě, na které jí nejvíce záleží.

Chtěli jsme, aby byl náš film současný i nadčasový. Chtěli jsme natočit něco moderního, čemu by všichni rozuměli, a uvědomili jsme si, že tím, kvůli čemu často vnímáme věci negativně a co ohrožuje naše vztahy, je strach. Každá scéna ve filmu svým způsobem podporuje témata rodiny a lásky, a skutečné lásky a strachy.

Scénář snímku Ledové království vyžadoval, aby se film odehrával ve velice dramatickém prostředí plném ledu a sněhu, fjordů i hor. Tvůrci filmu se opět inspirovali původním příběhem Hanse Christiana Andersena, který se odehrával ve Skandinávii. Zdrojem pro vytvoření fiktivního království Arendelle, které se rozkládá u fjordu a zahrnuje prvky jako klasické norské kostely, se stal rozsáhlý studijní výlet produkčního týmu do Norska. Toto velkolepé prostředí je dokonalým místem, kam mohli zasadit příběh Anniny a Kristoffovy pouti.

Chtěli jsme vytvořit kouzelný a dynamický svět, který by dokázaly ihned identifikovat celé generace našich následovníků. Norsko nám nabízelo prostředí, které jsme dosud nevyužili, a my si říkali, že by bylo skvělé, kdybychom právě jeho dramaticky přirozenou krajinu, architekturu a lidové kostýmy spojili v jeden nový celek. Působí jako svět z klasického filmu společnosti Disney, ale je naprosto nový.“

Premiéra filmu Ledové království = 28.11.2013

 

Chcete prožít dobrodružství v Ledovém království?

Pak je určitě nejlepší dojít si do kina a podívat se tento snímek na vlastní oči! Spolu s nebojácnou Annou, odvážným horalem Kristoffem a sobem Svenem si užijete skoro dvě hodiny perefektní zábavy. My jsme si pro vás a hlavně vaše děti připravili ve spolupráci se společností Falcon soutěž, ve které můžete vyhrát nádherné ceny.

Líbila by se vám třeba krásná dětská zimní čepice, šála nebo byste raději samolepky a lístky do kina? Zahrajte si s námi!

Soutěž s filmem Ledové království běží od 25. listopadu do 5. prosince 2013.

SOUTĚŽIT

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko. Každý den nad ránem probíhá kontrola soutěžních tipů. Všichni soutěžící, jejichž tip byl již překonán, budou o tomto faktu informováni emailem. Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.