LEGO® Friends. Konečně lego, které milují i holky

V roce 2011, krátce před vydáním série LEGO® Friends, byly kostičky lega oblíbeny zejména u chlapců a mladých mužů. Podle některých průzkumů mužská klientela tvořila až 90 % všech zákazníků, kteří lego kupovali. Dánská společnost Lego Group se v reakci na tato čísla rozhodla pro razantní změnu a vydala sérii LEGO® Friends, určenou převážně dívkám. Sérii z prostředí města Heartlake City, jejímiž hlavními postavami je pětice dívek, která v ulicích města i mimo něj zažívá zdánlivě obyčejné, avšak přesto velmi poutavé příběhy. Příběhy, které osloví vás i vaše dcery.

 Vlastní osobnosti

Olivia, Stephanie, Emma, Mia a Andrea. To jsou jména dívek, se kterými v Heartlake City přijdete nejčastěji do styku. Mimo této pětice do příběhu zasahuje celá řada dalších postav – holčiných kamarádek, kamarádů nebo úplně cizích lidí. Výrobce zdůrazňuje, že každá z pěti dívek je odlišná a má vlastní osobnost. Některá miluje zvířata, jiná obdivuje umění a další si zase libuje v eleganci a módě. Všechny tyto vlastnosti se pak odráží na životním stylu jednotlivých dívek a ovlivňují situace, do kterých se děvčata dostávají.

Práce, sport i zábava

Město Heartlake City je veliké a prostoru k různým aktivitám zde proto najdete víc než dost. Se Stephanie si můžete zahrát fotbal, s Emmou zacvičit karate, s Olivií pracovat v dílně a s její kamarádkou Kate zase brázdit vlny okolo města na divokém vodním skútru. Možností je opravdu hodně, takže se sérií LEGO® Friends budete neustále zažívat nová dobrodružství a vy ani vaše děti se jedinou chvilku nebudete nudit.

Lepší než panenky?

Někteří odborníci a dětští psychologové sérii LEGO® Friends doporučují namísto panenek. Je obecně známo, že kostičky lega rozvíjí dětskou šikovnost, tvořivost a fantazii. Jakmile tedy vaše dcera dosáhne věku alespoň pěti let, můžete začít pracovat na její kreativitě. Už totiž neplatí, že lego je převážně chlapecká stavebnice. LEGO® Friends si zamilují také dívky.