Brána do pohádkového světa skřítků a strašidel

Co podniknout s našimi dětmi je někdy velké dilema – aby je to zaujalo, líbilo se jim to, a hlavně se nenudily! Na to jsem našla výlet do Jihlavy, kde mě zaujala výstava spisovatelky a ilustrátorky Vítězslavy Klimtové. Výstava je 2.6 – 31.8.2014 u Brány u Matky Boží v Jihlavě.

Cestu autem po opravované dálnici z Brna do Jihlavy jsem ani nezkoušela, co taky s otravným dítětem v koloně co přece nebude čekat a chce si vystoupit a tak jsem zvolila autobusovou dopravu se student agency. Měla jsem volné ruce, čistou hlavu a řidič dostal info o ucpaném úseku a hned ho operativně objel, takže zpoždění bylo nepatrné. Od autobusového nádraží jede hned trolejbus C na náměstí, odkud je to uličkou už jen kousíček.

Já měla představu, že přijdeme na výstavu, prohlédneme skřítky a zase půjdeme, ale to kdepak. Mají to super vymyšlené, Dominik dostal složený letáček s kvízovými otázkami, kde hledal odpovědi mezi skřítkami. Třeba kolik je vodníčků,vymyslet jméno pro vodníčka……. . No a po prohlédnutí výstavy a odpovězení pár otázek dostal Domča Skřítkovské vysvědčení. Tak se stal přítelem všech skřítků a pohádkových bytostí. To nás velice překvapilo a tak jsem hledali papírnictví a kupovali fólii, aby se dovezlo domů bez poškození.

Jako správní odvážlivci jsme se pak vydali i na rozhlednu ve věži, která hned sousedí, no pohled do okolí byl krásný, ale na mě docela vysoko. Pak jsem šli prohlédnout zbytky hradeb a náměstí.

Vstupné je pro dospělé 40 kč, pro školáky, studenty a seniory je to 30 kč a pro děti předškolního věku je to 20 kč.

Pár dní před skřítkami jsme byli v Jihlavě i v zoo za zvířátky a obě tyto místa pro děti doporučuji, Domčovi se výlety moc líbili. Zoo je velice pěkné, žirafy mají nové bydlení a ještě se tam i staví další ubikace pro zvířátka. Pokud se najdou i větší odvážlivci, tak se mohou jít podívat do Jihlavského podzemí, ale to my by jsme nezvládli, Domča by se bál.

Všem rodičům a dětem doporučuji výlet za skřítky, ti se už těší na Vaši návštěvu.


Článek byl zařazen do soutěže Podělte se o tipy na výlety a vyhrajte spoustu dalších, ve které můžete vyhrát za tip na výlet vyhrát i vy.
V září vybere redakce portálu VašeDěti.cz výherce, kteří si mezi sebou rozdělí 10 knih z edice Kam v České republice, které do soutěže věnovala společnost Albatros Media.