ZOO Lešná

Milé maminky, chtěla bych Vás všechny informovat o velmi krásné ZOO, která je umístěna ve Zlínském kraji. Je to ZOO Lešná. Velmi atraktivní pro rodiče i děti různého věku se stává svou polohou, ale i atrakcemi, které pro ně zaměstnanci připravili.Procházíte hned několika expozicemi, kde zvířata pobíhají kolem Vás. Vy procházíte pouze vyhrazenou cestičkou a zvířata jsou tak navyklá, že mnohdy k Vám sama přiběhnou a zůstanou stát jen pár centimetrů od Vás.
Mezi nejatraktivnější asi patří průchozí expozice klokanů. Zde si můžete sednout na kládu a z očí do očí pozorovat krmící se klokany.
Druhou, alespoň pro naši rodinu, je průchozí expozice opiček lemurů. Na ně si dávejte pozor. Když jsme posledně procházeli mezi těmito lidoopy, byli jsme svědky krádeže lízátka jedné z opiček. Prostě viděla, že jedna malá návštěvnice líže lízátko, dostala na něj chuť a děvčátko bylo bez pamlsku. Opička si v klidu sedla na větev a lízátko domlsala sama.

Kromě jiného si mohou děti zajezdit na velbloudovi nebo ponících, projet se vláčkem, nakrmit zvířata potravou, kterou určila ZOO (je umístěna v automatech, kde si ji můžete za pětikorunu koupit).
Během prohlídky můžete pozorovat krmení zvířat (každé jinou hodinu).
Nejatraktivnějšími se asi stávají lachtani, kteří nemají problém Vás postříkat vodou z bazénu, do kterého pro potravu skáčou.

Pokud najdete čas a budete mít cestu kolem, určitě se stavte. Mnoho maminek z různých koutů republiky mi potvrdilo, že Lešná je zřejmě nejkrásnější ZOO u nás.